Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Activităţi preventive ale polițiștilor clujeni pentru sărbători în siguranță

Publicat acum

pe

politist

Poliţiştii clujeni acţionează zilnic, în perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, pe raza întregului judeţ, pentru a preveni şi descuraja evaziunea fiscală în domeniul comercializării produselor alimentare de sezon.

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară activităţi preventive zilnice pe raza judeţului pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de evaziune fiscală.

Este vizată combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină şi produse din acestea. Se acţionează în pieţe, depozite şi fabrici, iar poliţiştii verifică documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare.

În acest weekend, poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 31 de agenţi economici.

Neregulile constatate în urma controalelor efectuate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi ale H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Activităţile de această natură vor continua şi în perioada următoare. Poliţiştii clujeni vor fi la datorie pentru a asigura comunităţii sărbători liniştite.

Ştiri din zonă

ANOFM: Peste 1.100 de locuri de muncă disponibile în județul Cluj

Publicat acum

pe

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) marți, 13 noiembrie, erau înregistrate, la nivelul întregii țări, 32.647 locuri de muncă, în județul Cluj fiind disponibile peste 1.100.

Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ: Bucureşti – 6.298, Prahova – 3.191, Arad – 2.216, Dolj – 2.207, Timiş – 1.389, Cluj – 1.112, Sibiu – 1.013, Iaşi – 990, Gorj – 837, Argeş – 735, Hunedoara – 724, Neamţ – 688, Constanţa – 688, Harghita – 685, Alba – 663, Dâmboviţa – 644, Ilfov – 624, Maramureș – 603, Olt – 568, Mureş – 523, Brăila – 466, Teleorman – 465, Braşov – 451, Bistriţa-Năsăud – 398, Buzău – 394, Vaslui – 368, Bihor – 355, Tulcea – 348, Vrancea – 329, Mehedinţi – 324, Covasna – 312, Satu Mare – 291, Botoşani – 277, Vâlcea – 261, Galaţi – 259, Călăraşi – 206, Sălaj – 154, Ialomiţa – 136, Caraş-Severin – 124, Suceava – 113, Giurgiu – 112, Bacău – 106.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.873), agent de securitate (2.482), lăcătuş mecanic (1.533), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.496), lucrător comercial (1.467), confecţioner-asamblor articole din textile (1.138), manipulant mărfuri (1.039), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (787), vânzător (714), montator subansamble (669).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Încadrări directe la ISU Cluj! Ce posturi sunt scoase la concurs

Publicat acum

pe

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că recrutează, prin încadrare directă, angajaţi pentru 244 de posturi la nivel naţional, dintre acestea 108 fiind pentru ofiţeri, 124 pentru subofiţeri şi 12 pentru personalul civil.

Posturile scoase la concurs vizează structurile suport din domeniile prevenire, protecţie civilă, comunicaţii şi IT, logistică, financiar, resurse umane şi comunicare, arată IGSU.

Până vineri, 16 noiembrie, se pot depune cererile de înscriere la concursurile de încadrare directă pentru șase funcții în structurile suport ale ISU Cluj.

  • două funcții de subofițer în cadrul structurii Secretariat, Documente Clasificate și Arhivă (candidații trebuie să dețină diplomă de bacalaureat și să respecte condițiile de înscriere la concurs)
  • o funcție subofițer în cadrul Serviciului Resurse Umane (candidații trebuie să dețină diplomă de bacalaureat și să respecte condițiile de înscriere la concurs)
  • o funcție subofițer în cadrul Serviciului Logistic (candidații trebuie să aibă vârsta peste 21 de ani, să dețină diplomă de bacalaureat și să respecte condițiile de înscriere la concurs)
  • o funcție subofițer în cadrul serviciului financiar (candidații trebuie să aibă vârsta peste 21 de ani, să dețină diplomă de bacalaureat și să respecte condițiile de înscriere la concurs)
  • o funcție ofițer Achiziții Publice (candidații trebuie să fie licențiați în unul din domeniile: matematică și științe ale naturii, științe inginerești sau științe sociale și să respecte condițiile de înscriere la concurs)

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

ACCIDENT MORTAL în județul Cluj! A intervenit elicopterul SMURD! Printre victime, și copii – FOTO

Publicat acum

pe

Luni, 12 noiembrie, în jurul orei 13:00, pe DJ 161B, în afara localităţii Ploscoş, s-a produs un accident rutier soldat cu trei victime și decesul unei persoane.

Conform primelor verificări, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din comuna Ploscoş, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 161B, intersecţie cu drum local (drumul Iuriului), din direcţia Turda înspre Ploscoş, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la stânga a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în sanţ, răsturnându-se.

Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto și rănirea gravă a unei minore, de 4 ani, din Turda, pasageră în autovehicul. De asemenea, o femeie, în vârstă de 61 de ani, din comuna Ploscoș, și un minor, de 8 ani, din Turda, pasageri în autovehicul, au fost răniți ușor.

Fetița în vârstă de 4 ani, rănită mai grav, a fost transportată cu elicopterul la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Mureș, iar femeia și băiatul de 8 ani au fost transportați la CPU Turda”, transmite ISU Cluj.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs tragedia.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare