Conectează-te cu noi

Naţional

Anomalie a CODULUI RUTIER, descoperită la Cluj. O manevră pe care o fac toţi şoferii, declarată ILEGALĂ

Publicat acum

pe

Orizont parcare interzista (5)

Oprirea şi staţionarea pe trotuar este interzisă ca regulă generală, dar poate fi permisă dacă există un panou care specifică acest lucru. Şi în acest caz, este nevoie să fie lăsat un spaţiu liber de 1 metru.

Cu toate acestea Poliţia Rutieră susţine că este nevoie doar de spaţiu de un metru lăsat liber. Şi asta pentru că Codul Rutier şi regulamentul său de funcţionare se bat cap în cap. Primul spune că parcarea pe trotuar este permisă acolo unde există indicator, iar şoferii trebuie să asigure un spaţiu minim de un metru pentru pietoni. Regulamentul nu aminteşte nimic de indicator şi vorbeşte doar de distanţa de un metru.

O hotărâre a Tribunalului din Cluj a scos însă la iveală o anomalie din normele de aplicare a Codului Rutier care au omis să preia prevederile unui articol referitor la condiţiile în care se poate parca pe trotuar.

Codul Rutier spune următoarele, la articolul articolul 72, litera 7: „Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru“. Cu alte cuvinte, Codul Rutier spune că un şofer poate parca pe trotuar doar dacă acolo există, mai întâi, un indicator rutier cu parcarea permisă şi dacă lasă minimum un metru distanţă între maşină şi marginea opusă a trotuarului, potrivit Gândul.ro.

Pentru ca acest Cod Rutier să poată fi pus în aplicare a fost nevoie de aprobarea HG nr. 1391/2006, adică „Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Regulamentul aprobat de guvern a omis să preia prevederea integrală din Codul Rutier, astfel încât formularea legată de parcarea pe trotuar a ajuns în următoarea formă: articolul 142, litera n –  „Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor“.

După cum se observă, normele de aplicare nu mai amintesc despre obligativitatea marcării cu indicatoare a trotuarelor unde se poate parca statuând că orice şofer poate parca pe trotuar cu condiţia să lase distanţa minimă obligatorie de un metru până la marginea opusă a trotuarului pentru pietoni.

Sursa: Observator.tv

FOTO – Arhivă

Naţional

Programul de facturare online – un strict indispensabil pentru orice întreprindere

Publicat acum

pe

Zilnic, numai in tara noastra se irosesc tone de hartie, astfel ca lucrurile sunt mult mai alarmante decat ne-am putea imagina in conditiile in care reciclam destul de putin. Facturi, registre, chitante si bonuri, fiecare dintre acestea necesita hartie, astfel ca una dintre solutiile la care apeleaza din ce in ce mai multe companii sunt programele de facturare online. Aceste aplicatii, am putea spune ca au revolutionat aproape in totalitate modul in care astazi se pot elibera facturi si chitante si prin care se poate contribui in mod direct la protejarea mediului inconjurator. Astfel, programele de facturare online castiga din ce in ce mai mult teren in detrimentul contabilitatii clasice.

Dat fiind faptul ca necesitatile companiilor mari si mici s-au diversificat in ceea ce priveste contabilitatea, pe piata au aparut in ultimii ani o gama destul de larga de programe de facturare online, unul dintre acestea fiind Geniusfacturare, un program de facturare foarte fiabil. Programele de facturare online reprezinta in conditiile actuale mai mult decat un simplu strict necesar pentru mai toate intreprinderile avand in vedere ca acestea aduc numeroase avantaje, iar utilizarea acestora contribuie in mod direct la protejarea mediului inconjurator. Iata totusi cateva avantaje importante pe care aceste programe de facturare le pot aduce unei intreprinderi.

Reduce timpul necesar crearii si emiterii unei facturi.

Programele de facturare online au fost dezvoltate in asa fel incat utilizarea lor sa fie cat mai intuitiva, fapt pentru care crearea, respectiv emiterea unor chitante si facturi este o sarcina mult mai usoara decat daca acest lucru s-ar realiza prin metodele contabile clasice. Programele de facturare dispun de numeroase aplicati isi optiuni, astfel ca facturile contin toate informatiile necesare, pe care un operator le poate introduce foarte simplu, electronic. In ultimii ani, din ce in ce mai multi clienti prefera sa primeasca factura in format electronic in detrimentul celei clasice, astfel ca programele de facturare online castiga din ce in ce mai mai mult teren in detrimentul modalitatilor de contabilitate clasice.

Reduce numarul cheltuielilor aferente consumabilelor.

Consumabilele reprezinta o parte destul de insemnata din cheltuielile unei companii daca se ia in calcul hartia, instrumentele de scris, precum si consumabilele printerelor utilizate in emiterea facturilor si chitantelor. Prin utilizarea unui program de facturare online, toate aceste cheltuieli se vor reduce drastic avand in vedere ca totul se intampla online. Facturile emise prin intermediul acestor programe pot fi transmise clientilor foarte simplu prin intermediul postei electronice, astfel ca nu mai este necesar ca aceste facturi sa se emita obligatoriu pe hartie.

Eficientizeaza procedurile financiare si contabile.

Procedurile financiare si contabile sunt unele care presupun foarte multa migala, fapt pentru care utilizarea unui program de facturare ar putea eficientiza semnificativ intreaga procedura financiara si contabila. Programele de facturare online cu adevarat profesioniste, precum este si Geniusfacturare, vin la pachet cu o serie de functii prin intermediul carora se pot obtine numeroase rapoarte si se pot crea pastra diverse evidente care se pot accesa ulterior foarte simplu, fara a mai fi necesara cautarea fizica a acestora.

Continuă să citești

Naţional

Atenție la polei și zăpadă pe carosabil! Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Publicat acum

pe

Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, Poliţia Română vă recomandă să adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietoni, luați-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Continuă să citești

Naţional

Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de PREMIER

Publicat acum

pe

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, după ce Ecaterina Andronescu – o altă variantă luată în discuţie – a refuzat din start propunerea. Comitetul Executiv PSD a votat, ieri, în unanimitate, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea PSD pentru premier.

Se pare că Viorica Dăncilă a fost votată cu majoritate de voturi, membrii Comitetului Executiv aplaudând după anunţarea rezultatelor.

În şedinţa Comitetului Executiv de ieri a fost pusă în discuţie şi numirea lui Petre Daea, însă cel care a făcut propunerea a retras-o ulterior.

Olguţa Vasilescu a spus că Dăncilă este apropiată de partid şi are toată susţinerea.

Liderii PSD şi ALDE au fost chemaţi astăzi la Cotroceni pentru a anunţa propunerea coaliţiei de guvernare, după ce PSD a decis retragerea sprijinului acordat Guvernului Tudose.

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este eurodeputat, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014.

Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent.

Mai mult, Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de lider al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi a fost consilier judeţean.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare