Atenționare nowcasting COD GALBEN și informare meteorologică de vânt puternic în județul Cluj

loading...

vant-puternic1

O atenționare nowcasting COD GALBEN de vânt puternic a fost emisă astăzi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) valabilă și pentru județul Cluj.

Avertizarea este valabilă până în această după-amiază la ora 17:00 și vizează intensificări ale vântului care vor depăși la rafala 60 km/h.

Tototdată, ANM a mai emis o informare meteorologică valabilă de astăzi de la ora 13:00 până vineri, 3 aprilie, la ora 18:00 pentru întreaga țară.

”În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăsi local 55…60 km/h. În zona montană vântul va sufla tare, iar pe creste va depăşi la rafală 90 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Occidentali izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi şi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în noaptea de joi spre vineri (2/3 aprilie) şi în cursul zilei de vineri (3 aprilie)”, potrivit ANM.

loading...
Categorii: Ştiri din zonă

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*