Conectează-te cu noi

Social-Cultură

„Balul Bobocilor”, la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Balul Bobocilor Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dej (3)

Așa cum cere tradiţia Școlii Gimnaziale Nr.1 Dej, elevii claselor a VIII-a au organizat în data de 13 noiembrie „Balul Bobocilor” și concursul „Miss & Mister Boboc 2015” pentru elevii claselor a V-a.

În organizarea evenimentului au fost implicați elevii claselor a VIII-a, coordonați de diriginții prof. Bonțidean Liliana, prof. Andrea Rodica, prof. Odorhean Radu și prof. Meszaros David.

De buna dispoziție s-au ocupat moderatorii evenimentului, elevii Denisa Pocol și Bogdan Paduret, muzica fiind asigurată de elevii Andrei Bereholschi și Paul Suteu, coordonați de profesorul de muzică, Bojor Horațiu. La eveniment, elevii claselor a V-a au fost însoțiți de diriginții lor, prof. Sipos Cristina, prof. Pop Lidia, prof. Nedelca Mihaela și prof. Ianosi Pal.

Muzica bună, tombola bogată și probele distractive au facut ca „bobocii” să se simtă minunat alături de colegii lor mai mari.

Cel mai așteptat moment a fost concursul „Miss & Mister Boboc”. În competiție s-au înscris 22 de perechi, la final, perechea câștigătoare fiind formată din elevii Hrincescu Mara și Ciubancan Ramis, din clasa a V-a A.

Mulțumim doamnelor directoare, prof. Stela Adriana Ochian și prof. Margit Tarkany, care în fiecare an asigură suportul logistic și material de care avem nevoie, implicandu-se activ în desfășurarea evenimentului.

Calde mulțumiri adresăm colegilor profesori diriginți, deoarece în fiecare an asigură, din umbră, buna desfășurare a evenimentului. Nu vrem să-i uităm pe minunații elevi ai școlii noastre care s-au comportat exemplar, specific și potrivit vârstei pe care o au”, afirmă organizatorii.

Social-Cultură

Mai multe cupluri din comuna Mica, premiate de primarul Tiberiu Zelencz la împlinirea a 25 și 50 de ani de căsnicie – FOTO

Publicat acum

pe

22 de cupluri din comuna Mica au fost premiate ieri, 10 decembrie, în fața a peste 200 de invitați și oameni ai locului, cu ocazia împlinirii a 25, respectiv 50 de ani de căsătorie.

Cei care au răspuns „prezent” invitației organizatorilor s-au putut bucura de un frumos recital de colinde susținut de elevi ai Școlii Vocaționale „Via Nova Domini” Dej, de soliștii Cristina Beldean Moșuțan și Vlad Georgiu. Finalul evenimentului a fost rezervat tuturor celor prezenți, care au colindat împreună.

La acest moment festiv a participat și ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul al Clujului, Maramureșului și Sălajului, care a fost prezent pentru prima oară la un eveniment organizat de Primăria Comunei Mica.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind prezente numeroase oficialități locale, în frunte cu primarul comunei Mica Tiberiu Zelencz, viceprimarul Andrei Mureșan, deputatul Cornel Itu, numeroși conslieri locali, angajați ai Primăriei Mica, preotul protopop Ioan Buftea, dar și numeroși preoți din comună.

Evenimentul a fost prezentat de Mariana Reman.

Continuă să citești

Social-Cultură

Spectacol de muzică populară, dedicat inaugurării Centrului Cultural „Arta”, mâine, la Dej

Publicat acum

pe

Evenimentele dedicate inaugurării Centrului Cultural „Arta” din Dej continuă mâine, 12 decembrie, cu un spectacol de muzică populară.

Pe scena Centrului Cultural „Arta” din Dej urmează să urce mâine, cu începere de la ora 18:00, numeroși soliști îndrăgiți din zona zona municipiului Dej, finalul spectacolului aparținându-i renumitei interprete Veta Biriș.

Intrarea va fi liberă!

Continuă să citești

Social-Cultură

ASTRA Dej, conferință, lansare de carte și recital de poezii – FOTO

Publicat acum

pe

Sâmbătă, 9 decembrie 2017, Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, Despărţământul „Dr.Teodor Mihali” Dej, împreună cu Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, Filiala Dej, au organizat o nouă manifestare în cadrul proiectului „Tineri la tribuna ASTREI”.

Manifestarea a avut loc în sala festivă a Protopopiatului Ortodox Dej şi s-a desfăşurat printr-o conferinţă, o lansare de carte şi un recital de poezii.

Conferinţa a fost susţinută de istoricul Mihai-Octavian Groza, doctorand UBB Cluj-Napoca, preşedinte Despărţământ „Vasile Moga” Sebeş al ASTRA. Tema dizertaţiei a fost „Un ierarh transilvănean şi epoca sa. Viaţa şi activitatea episcopului Vasile Moga (1774-1845)”.

„Gânduri din miez de suflet” este titlul cărţii lansate (versuri), autor Gina Cobârzan, iar recitalul de poezii a fost susţinut de elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, pregătiţi de prof. Ioan Petruţ.

 

FOTO – Ovidiu-Adrian Sălăjan

 

Continuă să citești

Social-Cultură

Doi preoți din Dej, cinstiți cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Clujului – FOTO

Publicat acum

pe

În cursul zilei de ieri, 10 decembrie, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârșit o slujbă religioasă la Biserica Parohiei Dej II, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Pocăința sinceră este calea de întoarcere a omului păcătos” acesta a fost mesajul pe care Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, l-a adresat ieri credincioșilor prezenți.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a vorbit, în cuvântului de învățătură intitulat „Dezlegarea izbăvitoare”, despre calea pe care omul păcătos trebuie să o parcurgă pentru a ajunge în Împărăția Cerurilor. Înaltpreasfințitul Părinte a subliniat faptul că gârbovenia sufletească se poate vindeca prin pocăință și spovedanie deasă.

Calea, iubiți frați și surori, este pocăința sinceră, întoarcerea de la păcat la virtute și de la diavolul la Dumnezeu. Această pocăință sinceră se finalizează, întotdeanuna, cu o foarte bună spovedanie. De aceea milităm pentru o spovedanie mult mai deasă, ca din gârbovia sufletească în care ne aflăm, să-l auzim pe Domnul Hristos spunându-ne, prin preotul nostru duhovnic: ești dezlegat de neputința ta, ești dezlegat de gârbovenia ta sufletească”, a spus ÎPS Andrei.

La momentul potrivit, ÎPS Andrei a înălțat rugăciuni pentru Mihai I, Regele României care a trecut la Domnul.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, condus de către domnul Iancu Petruș. Un recital de colinde a fost susținut și de copii de la școlile aflate pe raza parohiei, dar și de interpretele de muzică populară Ioana Breda Morar și Mădălina Mârza.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele arhimandrit Arsenie, de la Mănăstirea Vad, a fost hirotesit duhovnic. De asemenea, la propunerea protopopului de Dej, părintele Ioan Buftea, celor doi preoți de la Parohia Dej II: părintele paroh Ioan Bolbos și părintele Emil Sabadâș, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit le-a oferit „Crucea Arhiepiscopală”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Clujului oferită clericilor. Totodată, Ierarhul a acordat mai multe diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în activitățile parohiei Dej II de-a lungul anilor.

Parohia dejeană, aflată sub ocrotirea Maicii Domnului, este una dintre cele mai vechi parohii din oras și are în prezent aproximativ 3.000 de credincioşi.

Prima biserică a fost construită în anul 1799, din lemn şi acoperită cu șindrilă. Pe locul fostei bisericute s-a zidit, între anii 1893 – 1896, actuala biserică, prin voluntariatul căruţaşilor şi a servitorilor din oraş. Între anii 1989- 1995 biserica a fost extinsă, restaurată capital, consolidată, retencuită şi pictată. A fost resfintiţă la data de 27 octombrie 1996 de către vrednicul de pomenire mitropolit Bartolomeu.

În a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost prezent în Parohia Mica, Protopopiatul Dej, unde a binecuvântat familiile care au împlinit 25, respectiv 50 de ani de căsătorie. Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a oferit în dar câte o Biblie tuturor celor sărbătoriți.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare