Balul de Caritate Rotary, aseară, la Dej. Evenimentul a fost umbrit de tragedia din Clubul Colectiv – FOTO/VIDEO

Balul de Caritate Rotary Dej (17)

Aseară, la Dej, a avut loc o nouă ediție a tradiționalului Bal de Caritate Rotary Dej.

Evenimentul, devenit deja tradițional pentru Clubul Rotary Dej, a debutat aseară, la ora 18:00 și a strâns rotarieni veniți din toate colțurile țării, precum și invitați de seamă ai acestora. Printre invitați s-au aflat: guvernatorul districtului 2241 al Rotary, Daniel Tănase; past district governor, Marta Mocanu; guvernatorul nominalizat pentru anul 2017-2018, Milian Sopoian – Baia Mare; dar și numeroși rotarieni veniți din Năsăud, Gherla, Târgu Mureș, Borșa, Sighetu Marmației, Baia Mare, Reghin, Câmpia Turzii, Aiud, Bistrița sau Onești.

Față de anii precedenți, caracterul festiv al acestui eveniment a fost umbrit de tragedia petrecută în Clubul Colectiv din București, unde mai mulți tineri și-au pierdut viața. Chiar înainte de debutul evenimentului, înainte de discursul președintelui Clubului Rotary Dej, Virgil Oșan, preotul Ioan Mărginean a rostit câteva cuvinte despre tragedia din Capitală și a invitat audiența la câteva momente de reculegere în memoria celor care au decedat.

N-aș dori să se interpreteze întâlnirea noastră ca o formă de frondă pentru cei ce-și plâng, în București, copiii trecuți la Domnul, din Clubul Colectiv. Să înțelegeți că întâlnirea noastră, demult programată, în aceste condiții nu e decât un act de normalitate. Am însă o rugăminte la dumneavostră. Aș vrea ca pentru început să păstrăm, în memoria celor trecuți la Domnul, un moment de reculegere și, mai apoi, să rostim împreună o rugăciune pentru odihna sufletului lor și, de ce nu, una de rugă fierbinte adresată Dumnezeului vieții și nemuririi pentru familiile greu încercate, pentru sănătatea celor ce încă se zbat a birui chemarea morții”, a declarat părintele Ioan Mărginean.

Scopul principal al Balului de Caritate Rotary Dej este acela de a susține performanța. Anul acesta, în urma analizării dosarelor înscrise în concurs, o elevă de Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va beneficia de o bursă de excelență în valoare de 2500 de lei. Este vorba de Cristinemari Țopan, o elevă de nota 10, o elevă care a reușit să obțină la finalul anului trecut media 10 „pe linie” și care a avut rezultate remarcabile la mai multe olimpiade naționale la care a participat.

Evenimentul, desfășurat într-un restaurant din centrul municipiului Dej, a fost animat de dejeanca Anda Dimitriu, cea care a reușit să ajungă în marea finală Vocea României, la finalul fiecărei piese aceasta reușind să strângă ropote de aplauze.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.908494545892293.1073742002.776616602413422&type=3&uploaded=44

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*