Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Balul de Caritate Rotary, aseară, la Dej. Evenimentul a fost umbrit de tragedia din Clubul Colectiv – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Balul de Caritate Rotary Dej (17)

Aseară, la Dej, a avut loc o nouă ediție a tradiționalului Bal de Caritate Rotary Dej.

Evenimentul, devenit deja tradițional pentru Clubul Rotary Dej, a debutat aseară, la ora 18:00 și a strâns rotarieni veniți din toate colțurile țării, precum și invitați de seamă ai acestora. Printre invitați s-au aflat: guvernatorul districtului 2241 al Rotary, Daniel Tănase; past district governor, Marta Mocanu; guvernatorul nominalizat pentru anul 2017-2018, Milian Sopoian – Baia Mare; dar și numeroși rotarieni veniți din Năsăud, Gherla, Târgu Mureș, Borșa, Sighetu Marmației, Baia Mare, Reghin, Câmpia Turzii, Aiud, Bistrița sau Onești.

Față de anii precedenți, caracterul festiv al acestui eveniment a fost umbrit de tragedia petrecută în Clubul Colectiv din București, unde mai mulți tineri și-au pierdut viața. Chiar înainte de debutul evenimentului, înainte de discursul președintelui Clubului Rotary Dej, Virgil Oșan, preotul Ioan Mărginean a rostit câteva cuvinte despre tragedia din Capitală și a invitat audiența la câteva momente de reculegere în memoria celor care au decedat.

N-aș dori să se interpreteze întâlnirea noastră ca o formă de frondă pentru cei ce-și plâng, în București, copiii trecuți la Domnul, din Clubul Colectiv. Să înțelegeți că întâlnirea noastră, demult programată, în aceste condiții nu e decât un act de normalitate. Am însă o rugăminte la dumneavostră. Aș vrea ca pentru început să păstrăm, în memoria celor trecuți la Domnul, un moment de reculegere și, mai apoi, să rostim împreună o rugăciune pentru odihna sufletului lor și, de ce nu, una de rugă fierbinte adresată Dumnezeului vieții și nemuririi pentru familiile greu încercate, pentru sănătatea celor ce încă se zbat a birui chemarea morții”, a declarat părintele Ioan Mărginean.

Scopul principal al Balului de Caritate Rotary Dej este acela de a susține performanța. Anul acesta, în urma analizării dosarelor înscrise în concurs, o elevă de Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” din Dej va beneficia de o bursă de excelență în valoare de 2500 de lei. Este vorba de Cristinemari Țopan, o elevă de nota 10, o elevă care a reușit să obțină la finalul anului trecut media 10 „pe linie” și care a avut rezultate remarcabile la mai multe olimpiade naționale la care a participat.

Evenimentul, desfășurat într-un restaurant din centrul municipiului Dej, a fost animat de dejeanca Anda Dimitriu, cea care a reușit să ajungă în marea finală Vocea României, la finalul fiecărei piese aceasta reușind să strângă ropote de aplauze.

Mai multe detalii: http://dej24.ro/balul-de-caritate-rotary-aseara-la-dej-evenimentul-a-fost-umbrit-de-tragedia-din-clubul-colectiv-fotovideo

Posted by Dej24.ro on 8 Noiembrie 2015

Social-Cultură

Târg de toamnă la LT ”Constantin Brâncuși” Dej. Banii strânși, donați tânărului Mădălin Mureșan – FOTO

Publicat acum

pe

Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej a găzduit astăzi tradiționalul Târg de Toamnă. Anul acesta, organizatorii au decis ca banii strânși să fie donați tânărului Mădălin Mureșan.

Astăzi, cu începere de la ora 14, în cantina liceului, elevii și profesorii instituției de învățământ au putut achiziționa diferite produse specifice toamnei, începând de la fructe, zacuscă și compoturi și până la dulcețuri, gemuri sau alte produse tradiționale. Târgul cu caracter caritabil, ajuns la cea de-a IV-a ediție, a cuprins și un mic spectacol artistic, protagoniști fiind elevi ai LTCB (trupa de dansuri populare ”Codru’ Verde” și solista de muzică populară Camelia Tămaș).

Banii strânși în urma acestui eveniment (aproximativ 1800 de lei) – organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației – vor fi donați lui Mădălin Mureșan, tânărul din Dej care are nevoie urgentă de un transplant de inimă. Din păcate, Mădălin a primit o veste proastă în Germania, acolo unde a efectuat o vizită medicală: trebuie să aștepte între 6 luni și 8 ani pentru un transplant de inimă.

Recent, Mădălin a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul de Cardiologie Brașov, acolo unde i-a fost implantat un sistem de resincronizare cardiacă.

Doritorii pot dona în continuare bani pentru a-l ajuta pe Mădălin:

 • RO91BTRL05204201610762XX
 • CONT PAYPAL: Rey.mada2@gmail.com

Continuă să citești

Social-Cultură

Sesiune de donare de sânge, joi, la Dej!

Publicat acum

pe

Spitalul Municipal Dej, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Cluj, organizează joi, 19 octombrie, o campanie de donare de sânge, începând cu ora 8:30, în incinta Policlinicii Dej, la etajul 2, în laboratorul de analize medicale.

Pentru a putea dona sânge trebuie sa îndepliniți următoarele condiții:

 • vârsta cuprinsă între 18-60 ani
 • greutate peste 50 kg
 • tensiune arterială sistolică între 100-180 mmHg
 • puls regulat, 60-100 bătăi/minut
 • să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
 • pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada ciclului menstrual
 • să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
 • să nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
 • să nu fii avut antecedente: hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie (peste (-) 6 dioptrii), cancer

Înainte de donare:

 • puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe
 • veniti la donare  odihnit !
 • nu fumați cu cel puțin o oră înainte și după donare

Drepturile donatorului

 • eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice)
 • eliberarea a 7 bonuri valorice
 • eliberarea unei adeverinţe pentru o zi libera
 • eliberarea unei adeverinţe pentru reducere 50% pe mijloacele de transport în comun

Continuă să citești

Social-Cultură

File de istorie în Parohia Ortodoxă Bobâlna – FOTO

Publicat acum

pe

Sâmbătă, 14 octombrie, ziua de pomenire a Cuvioasei Parascheva, va rămâne înscrisă în istoria meleagurilor comunei Bobâlna ca o zi specială.

După mai bine de 40 de ani de la ultima slujbă săvârșită la monumentul ridicat și închinat celor ce s-au jertfit în „Răscoala de la Bobâlna” din 1437, preoții comunei Bobâlna, împreună cu credincioșii, s-au adunat pe Dealul Bobâlnei în rugăciune, la împlinirea a 580 de ani de la Răscoală. A fost un moment de pioasă aducere aminte și caldă rugăciune pentru eroii neamului.

În cuvântul de învățătură, preotul Rareș Cojan a subliniat cât este de important să menținem vie amintirea eroilor noștri și să trasmitem mai departe urmașilor istoria, exact așa cum a fost ea, cât mai aproape de adevăr.

În final, preotul Marius Abrudan a mulțumit tuturor celor care au depus efortul de a ajunge la acest loc istoric, prin acest gest artând că sunt o mare familie și urmași vrednici ai eroilor de care suntem cu toții mândri.

Evenimentul s-a încheiat cu o mică agapă frățească și cu stabilirea unei promisiuni: „anul viitor, la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, Monumentul de la Bobâlna să fie locul unei mari sărbători locale, încununată de săvârșirea Sfintei Liturghii”.

Continuă să citești

Social-Cultură

Vizibilitate scăzută la Dej! A fost emis un COD GALBEN de CEAȚĂ

Publicat acum

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, o atenționare meteorologică de tip nowcasting COD GALBEN de ceaţă ce determină vizibilitate scăzută, valabilă pentru mai multe localități din județul Cluj, inclusiv pentru municipiul Dej.

Atenționarea este valabilă până la ora 10 și vizează județul Cluj, localitățile: Dej, Gherla, Bonțida, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii și Vad.

Județul Sălaj: Jibou, Băbeni, Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Rus și Surduc.

Județul Bistrița-Năsăud: Beclean, Braniștea, Ciceu – Mihăiești, Petru Rareș, Șintereag și Uriu.

Se va semnala ceaţă și vizibilitate scăzută sub 200 m şi izolat sub 50 m.

În caz de vizibilitate redusă, polițiștii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

ACTUALIZARE: Meteorologii au prelungit avertizarea până la ora 11:30.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

PUBLICITATE

>

Tu ai dat LIKE?

loading...

Articole populare