Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Bărbat din Bonțida prins la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat acum

pe

politia

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un bărbat, de 58 de ani, din Bonțida, care conducea un autovehicul neînmatriculat.

Conducătorul auto a fost oprit, în trafic, pe strada Beltieni, din localitatea Bonțida, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea aplicate pe vehicul plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

Cercetările continuă în cauză pentru comiterea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals.

Ştiri din zonă

Cauți un loc de muncă? În județul Cluj sunt disponibile peste 600 de posturi

Publicat acum

pe

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) ieri, 16 octombrie, erau înregistrate, la nivelul întregii țări, 27.046 locuri de muncă, în județul Cluj fiind disponibile peste 600.

Situația locurilor de muncă vacante, în fiecare județ: București — 4.863, Prahova — 2.709, Sibiu — 1.647, Arad — 1.657, Timiș — 1.366, Iași — 1.076, Satu Mare — 983, Ilfov — 867, Galați — 674, Hunedoara — 664, Alba — 657, Harghita — 630, Cluj — 627, Neamț — 526, Brașov — 536, Olt — 496, Mureș — 475, Gorj — 442, Vâlcea — 407, Dâmbovița — 421, Teleorman — 414, Argeș — 428, Dolj — 376, Maramureș — 378, Brăila — 352, Buzău — 301, Bistrița-Năsăud — 360, Constanța — 320, Călărași — 239, Ialomița — 270, Botoșani — 246, Sălaj — 229, Tulcea — 232, Vaslui — 217, Bihor — 193, Bacău — 174, Caraș-Severin — 168, Covasna — 157, Vrancea — 125, Giurgiu — 64, Suceava — 50, Mehedinți — 30.

La nivel național, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.717), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.613), agent de securitate (1.286), manipulant mărfuri (1.196), lucrător comercial (1.139), confecționer-asamblor articole din textile (953), vânzător (797), montator subansamble (719), lăcătuș mecanic (624), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (602).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Circulație îngreunată între Dej și Baia Mare! Se repară un pod peste râul Lăpuș

Publicat acum

pe

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, începând de astăzi, 17 octombrie, au demarat lucrări de reparații pe DN1C, la kilometrul 143+858 de metri, la Podul de peste râul Lăpuș, pe sensul de mers Dej – Baia Mare, în localitatea Recea, județul Maramureș.

Potrivit sursei citate, lucrările de reparații vor dura aproximativ o săptămână.

Traficul se va desfășura pe un singur fir, alternativ, semaforizat.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

A început Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” la Cluj

Publicat acum

pe

Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca a anunţat, luni, că organizează, în această săptămână, o serie de evenimente, dintre care cele mai multe se adresează şcolarilor şi adolescenţilor, cu scopul informării acestora cu privire la riscurile asociate traficului de persoane.

În perioada 16-20 octombrie 2017 Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională ‘Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane’, în cadrul căreia se vor desfăşura o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie – Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane. Campania are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul traficului de persoane precum şi creşterea gradului de informare a categoriilor vulnerabile în legătură cu riscurile asociate acestui fenomen”, scrie Agerpres.

Organizatorii îşi propun ca mesajul să ajungă la tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, dar şi la reprezentanţi ai unor instituţii şi organizaţii care pot intra în legătură cu victime ale traficului de persoane sau care au responsabilităţi în domeniu, precum şi la publicul larg.

Vor avea loc în cadrul ”Săptămânii luptei împotriva traficului de persoane” o serie de activităţi de prevenire şi de elaborare a materialelor cu mesaje antitrafic desfăşurate de consilierii şcolari-psihologi împreună cu elevi din şapte şcoli clujene.

În cursul zilei de 17 octombrie, de la ora ora 11,00, va avea loc o reuniune organizată împreună cu Instituţia Prefectului judeţului Cluj, la care vor fi invitaţi primarii localităţilor din judeţ. Tema discuţiei va fi facilitarea colaborării interinstituţionale cu privire la aplicarea măsurilor de prevenire a traficului de persoane şi la asistenţa specifică acordată victimelor.

Miercuri, 18 octombrie, de la ora 14,00, vor avea loc flash-mob-uri şi o acţiune de distribuire de pliante, în curtea unităţilor de învăţământ, cu materialele elaborate de către elevi, dar şi pliante şi afişe furnizate de ANITP. Un alt flash-mob va avea loc la intrarea unuia dintre cele două mall-uri din Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, joi, de la ora 18,00, va avea loc o dezbatere pe tema traficului de persoane, organizată cu studenţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie, secţia studii de securitate, Universitatea ”Babeş-Bolyai”, la amfiteatrul Facultăţii de Chimie.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de Comisia Europeană, 18 octombrie a fost desemnată ”Zi Europeană de luptă împotriva traficului de persoane”. În acest context, începând cu octombrie 2007, ANITP a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Șofer de ocazie din Geaca, fără permis pe drumurile publice din Sucutard

Publicat acum

pe

Ieri, 16 octombrie, în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Geaca, la volanul unui autoturism, pe DJ 109C, pe raza localității Sucutard, neavând permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

PUBLICITATE

>

Tu ai dat LIKE?

loading...

Articole populare