Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj | Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din județ

Publicat acum

pe

În cursul acesti dimineți, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia desfăşurându-se normal, în condiţii de iarnă.

În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 24 ore s-a acţionat pe un număr de 39 de sectoare de drumuri judeţene, cu 19 utilaje. În total, a fost împrăştiată o cantitate de nu mai puţin de 65 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Menţionăm faptul că lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Diferit SRL (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău) şi Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Napoca Construcţii SA (pentru Lotul 2 – zona Turda şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej)”, precizează Consiliul Județean Cluj, într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Modernizări la grădinița din Bogata de Sus și la școala din Chiuiești

Publicat acum

pe

Consiliul Județean Cluj a eliberat o serie de certificate de urbanism necesare modernizării infrastructurii educaționale, școlare și preșcolare, din patru comune clujene, respectiv Bonțida, Chiuiești, Săcuieu și Vad. 

În ceea ce privește comuna Bonțida, a fost eliberat certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor de construire a unei noi grădinițe în satul Răscruci. Noua construcție, cu o suprafață totală desfășurată de 780 de mp, va fi realizată în locul actualei grădinițe construite în anul 1939, imobil care va fi, în prealabil, demolat. Aceasta va deservi aproximativ 80 de copii, urmând să dispună de patru săli de clasă și funcțiuni aferente unei grădinițe cu program prelungit, respectiv sală multifuncțională, bucătărie, vestiare, cabinet medical, etc.

Pentru comuna Chiuiești a fost eliberat un certificat de urbanism în vederea modernizării, extinderii și dotării școlii gimnaziale din localitate. Astfel, actualul corp de clădire cu destinația de școală, edificat în urmă cu aproximativ 65 de ani va intra într-un amplu proces de modificare structurală, urmând să aibă un regim de înălțime P+E+Ms. Ca un element de noutate, în cadrul clădirii modernizate și extinse va fi amenajată inclusiv o sală de sport. În ceea ce privește extinderea pe verticală a imobilului, aceasta este necesară în condițiile în care actualele spații sunt insuficiente pentru desfășurarea în condiții optime a activităților școlare. Se vor realiza, de asemenea, lucrări de refacere a finisajelor interioare și exterioare, va fi înlocuită tâmplăria, se vor anvelopa pereții exteriori, se va edifica un corp nou unde va fi montată centrala termică, etc.

Un alt certificat de urbanism eliberat se referă la construirea, de la zero, a unei noi grădinițe în comuna Săcuieu. În suprafață totală de aproximativ 245 de mp, imobilul urmează a fi amplasat în vecinătatea școlii din localitate.

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean a eliberat un certificat de urbanism în scopul modernizării și dotării grădiniței din satul Bogata de Sus, comuna Vad. Proiectul vizează, în principal, o recompartimentare funcțională a imobilului în suprafață de 261 mp, prin amenajarea a două săli de grupă, a unei săli pentru educatori, a două depozite pentru alimente și materiale didactice, a trei grupuri sanitare, din care unul destinat persoanelor cu dizabilități. Noul edificiu a fost proiectat astfel încât să asigure buna desfășurare a activităților specifice pentru aproximativ 45 de copii și două cadre didactice.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Tânăr din Fizeșu Gherlii, cercetat de polițiștii gherleni după ce a fost depistat fără permis la volan

Publicat acum

pe

Un tânăr de 18 ani din Fizeșu Gherii este cercetat de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla pentru că a condus un autoturism pe raza localităţii Vultureni, judeţul Cluj, fără a avea permis de conducere.

La data de 17 aprilie, în jurul orei 19.50, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au oprit în trafic, pe raza localităţii Vultureni din judeţul Cluj, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani din comuna Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj.

În urma activităţilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul respectiv conducea fără a deţine permis de conducere, motiv pentru care au deschis un dosar penal în care acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Studenții UBB Cluj-Napoca au declanșat GREVA JAPONEZĂ!

Publicat acum

pe

Studenţii Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca au declanşat azi-dimineață o grevă japoneză şi poartă banderole albe pe braţe la cursuri, în semn de protest faţă de alocarea locurilor bugetate la nivel de licență și master, respectiv a granturilor doctorale pentru anul universitar 2018-2019, scrie Mediafax.

Câteva zeci de studenţi s-au adunat, miercuri dimineaţă, în faţa Rectoratului UBB din Cluj-Napoca şi au împărţit banderole albe pe care le vor purta pe braţ la cursuri.

Prefectul studenţilor de la UBB, Andrei Tecsi, a declarat, pentru sursa citată, că studenţii sunt extrem de îngrijoraţi de criteriile folosite în procesul de repartizare a locurilor bugetate, deoarece procesul trebuie să fie unul transparent, bazat pe o metodologie predictibilă, coerentă și stabilită din timp.

Reprezentanţii studenţilor din UBB îşi exprimă îngrijorarea în urma alocării locurilor bugetate la nivel de licență și master, respectiv a granturilor doctorale pentru anul universitar 2018-2019. Ca urmare a Hotărârii de Guvern, cât şi a atitudinii refractare a ministrului Educaţiei Naţionale, studenţii au luat hotărârea de a protesta sub forma unei greve japoneze în zilele de miercuri, joi şi vineri ale acestei săptămâni. Suntem extrem de îngrijoraţi de criteriile folosite în procesul de repartizare a locurilor bugetate, deoarece procesul trebuie să fie unul transparent, bazat pe o metodologie predictibilă, coerentă și stabilită din timp. Procesul de alocare a locurilor bugetate este unul discriminatoriu şi, prin acest demers, solicităm publicarea formulelor exacte de calcul pentru numărul de locuri alocate în universitatea noastră, pentru a ne asigura că aceste criterii sunt imparţiale”, a spus Tecsi.

Studenţii UBB susţin că modalitatea stabilirii şi fundamentarea alocării locurilor pentru domeniile de studiu prioritare, raportat la “Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020”, coroborată cu lipsa unei construcții așezate în ceea ce privește elaborarea “Metodologiei de fundamentare a alocării locurilor bugetate” şi neconcludenţa modificării indicatorilor față de propunerea inițială a Consiliului Național pentru Statistică și Prognoză în Învățământul Superior au făcut să se ajungă la situația nedreaptă prin care celor mai performante universități din România, cele care apar constant în topurile internaționale, să le fie tăiate multe locuri bugetate.

Susţinem școlarizarea absolvenților din mediul rural şi dorim să le oferim acestora diverse oportunităţi în domeniile internaţionale. Hotărârea Ministerului Educaţiei Naţionale afectează în mod direct această categorie de studenţi, încurajându-i să se îndrepte spre universităţi adesea fără recunoaştere în aria academică internaţională, în ideea în care aceştia ar dori să acceseze piaţa muncii sau oportunităţi de cercetare în afara graniţelor. Totodată, va fi afectat şi bugetul universităţii, iar odată cu acesta vor scădea fondurile pentru activităţile studenţesti”, au subliniat studenţii clujeni.

Aceştia l-au acuzat pe ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, că a ignorat solicitarea transparentizării procesului de repartizare a locurilor bugetate la nivel de licență și master, respectiv a granturilor doctorale pentru anul universitar 2018-2019, fiind, totodată, evidentă lipsa unei metodologii clare.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

Facebook

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare