Cornel Itu: ”Municipiul Dej a câştigat astăzi un teren de peste 2000 mp”

loading...

piata industriala deputat Cornel Itu (8)

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că municipiul Dej a câștigat un teren de peste 2000 de mp. Proiectul urmează să ajungă la președintele României, pentru promulgare.

”Sunt bucuros să anunţ că municipiul Dej a câştigat astăzi un teren pentru folosul public, în urma adoptării de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege pe care l-am susţinut pe parcursul tuturor etapelor legislative. Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate”CFR ” -S.A.în domeniul public al municipiului Dej şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Dej, judeţul Cluj, iar suprafaţa câştigată de dejeni este de 2.505 mp.

Acest proiect a avut un parcurs lung, fiind adoptat de ambele camere ale Parlamentului încă din primăvara anului trecut, însă Traian Băsescu (încă preşedinte al României la acea dată) a solicitat reexaminarea, refuzând promulgarea. Proiectul a fost reexaminat de Senat şi apoi a ajuns din nou la Camera Deputaţilor, unde am susţinut importanţa lui în mai multe rânduri, în şedinţele de plen. Totodată, am urmărit îndeaproape parcursul acestui proiect în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, precum şi în Comisia pentru transporturi şi infrastructură, unde a primit raport de adoptare, cu un singur amendament, în textul proiectului fiind adăugat faptul că terenul în cauză se atribuie municipalităţii dejene pentru investiţii de utilitate publică.

Odată adoptat de camera decizională, respectiv Camera Deputaţilor, proiectul urmează să ajungă la actualul preşedinte al României, pentru promulgare”, arată deputatul Cornel Itu.

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Comentarii

  1. anonim
    anonim 12 martie, 2015, 07:53

    Ar fi interesant de văzut în proprietatea cui vor ajunge cei 2.505 mp. castigată de dejeni.
    Iar pentru împrospătarea memoriei colective, restaurantul „Dacia” a fost tot in proprietatea dejenilor..dar asta e altă poveste.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*