Conectează-te cu noi

Administraţie

Cornel Itu: ”Municipiul Dej a câştigat astăzi un teren de peste 2000 mp”

Publicat acum

pe

piata industriala deputat Cornel Itu (8)

Deputatul dejean Cornel Itu anunță că municipiul Dej a câștigat un teren de peste 2000 de mp. Proiectul urmează să ajungă la președintele României, pentru promulgare.

”Sunt bucuros să anunţ că municipiul Dej a câştigat astăzi un teren pentru folosul public, în urma adoptării de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege pe care l-am susţinut pe parcursul tuturor etapelor legislative. Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate”CFR ” -S.A.în domeniul public al municipiului Dej şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Dej, judeţul Cluj, iar suprafaţa câştigată de dejeni este de 2.505 mp.

Acest proiect a avut un parcurs lung, fiind adoptat de ambele camere ale Parlamentului încă din primăvara anului trecut, însă Traian Băsescu (încă preşedinte al României la acea dată) a solicitat reexaminarea, refuzând promulgarea. Proiectul a fost reexaminat de Senat şi apoi a ajuns din nou la Camera Deputaţilor, unde am susţinut importanţa lui în mai multe rânduri, în şedinţele de plen. Totodată, am urmărit îndeaproape parcursul acestui proiect în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, precum şi în Comisia pentru transporturi şi infrastructură, unde a primit raport de adoptare, cu un singur amendament, în textul proiectului fiind adăugat faptul că terenul în cauză se atribuie municipalităţii dejene pentru investiţii de utilitate publică.

Odată adoptat de camera decizională, respectiv Camera Deputaţilor, proiectul urmează să ajungă la actualul preşedinte al României, pentru promulgare”, arată deputatul Cornel Itu.

Administraţie

Primăria Dej continuă intervențiile la spațiile verzi din oraș – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej continuă în această perioadă intervențiile la spațiile verzi. În acest sens s-a intervenit la instituțiile de învățământ, locurile de joacă în cartierul 1 Mai și zona centrală prin cosirea ierbii, toaletarea gardului viu, repararea băncilor din jurul blocurilor și ecologizarea zonelor.

Intervențiile care se desfășoară în prezent în cartierul Dealul Florilor, pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului, vor continua în următoarea perioadă cu zona Baltă și se vor extinde treptat în tot cartierul.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, licitație pentru închirierea parcărilor amenajate din cartierul Dealul Florilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartierul Dealul Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 14 mai 2018.

Data limită de depunere a ofertelor – vineri, 18 mai, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face luni, 21 mai, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Dezbatere publică la Primăria Dej – PUD extindere construcție spații comerciale și birouri pe strada Vâlcele

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

1. PUD – în vederea executării lucrărilor de: Extindere construcție P+E – realizare spații comerciale și birouri, compartimentări, str. Vâlcele, nr. 36C , inițiator Voicinco Daniela Sorelle.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 11 mai 2018, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro, până la data de 10 mai 2018.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

Facebook

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare