Conectează-te cu noi

Politic

Cornel Itu: „Rata de absorbție (…) trebuie să devină una dintre prioritățile noastre”

Publicat acum

pe

piata industriala deputat Cornel Itu (8)

„Politica de coeziune a Uniunii Europene 2014-2020 reprezintă o nouă provocare pentru România în ceea ce privește capacitatea de absorbție a fondurilor europene. În acest context, rata de absorbție a acestor fonduri trebuie să devină una dintre prioritățile noastre și a instituțiilor responsabile de acest aspect.

În prima perioadă de finanțare europeană 2007-2013 a fost alocat un buget de 19,668 miliarde Euro. La momentul actual, rata de absorție a fondurilor europene este de 52,59%. Trebuie menționat faptul că cea mai mare creștere a absorbției s-a evidențiat după anul 2012, când PSD ajunge, prin coaliție, la guvernare. După acest an, rata de absorbție a înregistrat o creștere de la 6,30 % în anul 2011 la 51,81% în 2014.

Comisia Europeană a stabilit anul trecut un nou Acord de Parteneriat cu România, iar fondurile aprobate pe perioada 2014-2020 sunt de 43 miliarde Euro. Este imperativ ca demersurile pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene să continue. Acest proces este absolut necesar în contextul în care capacitatea de absorbție a fondurilor structurale reprezintă un indice al progresului economic și social în funcție de care sunt evaluate statele membre ale Uniunii Europene. Avem nevoie de o Românie care să se afirme pe plan european.

Totodată, este necesar ca eforturile noastre în ceea ce privește eficientizarea ratei de absorbție să aibă ca obiectiv creșterea nivelului de trai. Consider că, alături de implicarea noastră ca demnitari, toți actorii eligibili pentru accesarea fondurilor europene – autorități publice, ONG-uri, firme, persoane fizice – sunt responsabili de atragerea unui procent semnificativ din bugetul alocat. Am speranța că eforturile comune vor avea ca rezultat creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene, iar cetățenii vor înțelege că ajutorul financiar pe care Uniunea Europeană ni-l pune la dispoziție este un stimulent considerabil pentru dezvoltarea domeniilor majore: politic, economic, social”, a declarat Cornel Itu – deputat PSD într-un comunicat de presă.

Politic

PREMIERĂ – Vicențiu Știr și-a dat DEMISIA din funcția de secretar de stat!

Publicat acum

pe

Vicențiu Știr și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Vă reamintim, Vicențiu Știr a devenit secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 26 octombrie 2017. Înainte de aceasta, dejeanul a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, poziție pe care a ocupat-o de la începutul lunii iunie.

Președintele ALDE Dej nu și-a motivat decizia și ne-a declarat doar că: ”După aproape un an de zile în care mi-am dăruit toată priceperea, experiența și mai ales timpul în slujba Administrației Centrale a Statului Român, am decis să-mi depun demisia. Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor mei care mi-au fost alături în cadrul Guvernului și alături de care am reușit să dezvolt o echipă minunată din care cu mândrie am făcut parte. Mulțumesc, de asemenea, Filialiei Cluj precum și liderilor ALDE care au crezut în mine și care m-au susținut și m-au promovat în funcția pe care am ocupat-o. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis în nenumărate rânduri mesaje de susținere și care au participat activ la toate dezbaterile pe care le-am lansat, ajutându-mă în felul acesta să performez în demersul meu de înbunătățire a mediului de afaceri din România”.

ACTUALIZARE: Știr a postat și pe Facebook mesajul său. În același timp, în Monitorul Oficial a fost anunțată decizia ”privind eliberarea domnului Vicențiu Dorin Gavril Știr, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat” (M. Of. nr. 0090 din 30 Ianuarie 2018, Act nr. 36/30 Ianuarie 2018).

Continuă să citești

Politic

Parlamentar de lângă Dej, propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor

Publicat acum

pe

Un parlamentar care a lucrat mai mulți ani în municipiul Dej este foarte aproape de a deveni ministru al Apelor și Pădurilor.

Ioan Deneș (49 de ani), senator de Bistrița aflat la al doilea mandat, a fost propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor. Deneș a trecut de la PNL la PSD în 2014, după ruperea USL. Înainte, Deneș a fost consilier local în Beclean și consilier județean în CJ Bistrița.

În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial la SC Termotec SRL Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deţinut funcţia de director comercial în cadrul SC Profing SRL Beclean, în timp ce între anii 1993 şi 1997 a fost profesor la un centru de plasament din Beclean.

Ioan Deneș a terminat studiile Universităţii Tehnice Cluj Napoca şi a obţinut definitivatul ca profesor în anul 1996.

Social-democratul s-a născut în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, la numai 35 de kilometri de Dej.

Continuă să citești

Politic

Centura ocolitoare a municipiului Dej, o prioritate pentru deputatul Cornel Itu

Publicat acum

pe

Construirea centurii ocolitoare a municipiului Dej este o prioritate pentru deputatul dejean Cornel Itu, încă din anul 2013, de când a început să semnaleze în mod constant necesitatea și oportunitatea acestui obiectiv.

Având în vedere că Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a intrat în dezbaterea comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, am depus un amendament în care solicit suplimentarea sumei alocate Ministerului Transporturilor (la capitolul fonduri nerambursabile) cu suma de 25,4 milioane de euro în scopul construirii centurii ocolitoare a municipiului Dej.

În baza tuturor exemplelor, prognozei și a studiilor de trafic din domeniul infrastructurii rutiere este evident că o astfel de arteră de transport e vitală pentru dezvoltarea economică a zonei și reducerea poluării oricărui municipiu cu populație medie sau crescută. Pe de altă parte, orice mic incident care apare în momentul de față la intrarea sau la ieșirea din municipiul Dej, fie chiar și o banală pană de cauciuc, perturbează grav circulația rutieră (având în vedere că drumurile naționale pe aceste sectoare sunt prevăzute doar cu cu o bandă pe sens), blocând circulația pe distanță de kilometri, municipiul fiind situat la intersecția drumurilor naționale deschise circulației europene, DN 1C și DN 17 (punct de intersecție între municipiile Bistrița, Baia Mare și Cluj-Napoca)”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare