Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dejenii au suflet! Artiști consacrați au cântat pentru paramedicul Florin Benea – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

concert caritabil Florin Benea Arta (7)

Un nou eveniment caritabil pentru ajutorarea paramedicului Florin Benea a avut loc în acestă după-amiază la Centrul Cultural Arta. Dejeanul tocmai a aflat că mama lui este compatibilă pentru a-l ajuta.

Este vorba despre un concert caritabil excepțional, organizat de Adi Bancoș, pentru a-l ajuta pe dejeanul Florin Benea, paramedicul SMURD diagnosticat cu leucemie. Dejenii au răspuns ”prezent” în număr mare și au arătat din nou că au suflet și își ajută semenii la greu.

În deschiderea evenimentului au evoluat Dana Feherdi, Iulia Mesaroș și Zina Doboș, dar și Ioana Breda Morar. Apoi, pe scena Centrului Cultural Arta au urcat artiștii Ovidiu Purdea Someș, Alexandru Pugna, Ioan Dordoi și Felix Gălan. Cu siguranță, cele mai așteptate nume au fost Sava Negrean Brudașcu și Dumitru Fărcaș. Cei doi au reușit să impresioneze publicul până la lacrimi, iar dejenii i-au răsplătit cu ropote de aplauze. În final, pe scenă a urcat Alex de la Orăștie, tânăr devenit cunoscut în lumea muzicii etno.

Toți banii strânși în urma concertului caritabil, din invitații și donații, vor ajunge la Florin. Din fericire, suma necesară este strânsă aproape în întregime și mai mult decât atât, mama lui Florin este compatibilă pentru a-și ajuta fiul cu măduvă osoasă. Medicii din Italia sunt optimiști și acordă 80% șanse de reușită refacerii paramedicului. Intervenția ar urma să aibă loc la începutul lunii mai, conform Victoriței Benea, mama lui Florin.

Concertul de la Centrul Cultural Arta a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Dej și Centrului Cultural Arta. ”Rezultatul a fost unul foarte bun pentru că am adunat și foarte mulți bani de la sponsori, spectacolul a fost o reușită, artiștii au fost foarte încântați și bucuroși că totul s-a terminat cu bine”, a declarat Adi Bancoș, organizatorul acestui spectacol.

Vezi o GALERIE FOTO pe pagina de facebook Dej24.ro.

Cei care doresc să doneze orice sumă de bani pentru tratamentul paramedicului Florin Benea o pot face în următoarele conturi bancare, deschise la Banca Transilvania, titular Benea Ramona:

Euro: RO36BTRLEURCRT0152660201
Ron: RO86BTRLRONCRT0152660201
USD: RO40BTRLUSDCRT0152660201

Citește și: Un paramedic SMURD din Dej are nevoie de ajutorul nostru

Dejenii joacă fotbal pentru a-l ajuta pe paramedicul Florin Benea

Concert caritabil pentru paramedicul SMURD diagnosticat cu leucemie

Fotbaliștii ”Generației de Aur” vin la Dej pentru a-l ajuta pe Florin Benea

Seminar caritabil despre diversificarea alimentației. Banii ajung la Florin Benea

CERT Transilvania – „Off-road pentru Florin Benea!”, o nouă acțiune umanitară

Generația de Aur a României a jucat un meci caritabil, la Dej – FOTO/VIDEO

Ce au zis fotbaliștii Generației de Aur după meciul caritabil de la Dej – VIDEO

Concert caritabil la Dej pentru ajutorarea paramedicului Florin Benea

Au susținut un spectacol folcloric pentru Florin Benea – FOTO

S-au strâns 95.000 de euro pentru dejeanul Florin Benea

IRIS și Semnal M cântă deseară pentru paramedicul Florin Benea

IRIS, COCO, PACT și SEMNAL M au evoluat pentru paramedicul dejean Florin Benea – FOTO

Generația de Aur – ”U” Cluj, meci caritabil pentru dejeanul Florin Benea

Concert caritabil pentru Florin Benea. La Dej vin Sava Negrean Brudașcu și Alex de la Orăștie

Stelea, Rotariu și Sabău au jucat fotbal pentru paramedicul Florin Benea

Social-Cultură

DEJ | S-a dat startul lucrărilor de amplasare a PATINOARULUI – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej a demarat lucrările de amplasare a patinoarului. Acesta va fi situat, ca și în sezonul precedent, în Parcul Mic, între zidul Bisericii Reformate și Statuia Corifeilor.

La fel ca în ultimii ani, dejenii vor putea patina și în acest sezon rece. Potrivit unor informații oficiale, municipalitatea dorește să inaugureze patinoarul în acest sezon pe 1 decembrie, odată cu aprinderea luminilor ornamentale de sărbători.

Patinoarul de la Dej a fost achiziționat în anul 2014 de administrația locală, cu suma de 270.000 lei (60.000 euro).

 

Știre în curs de actualizare… Revenim cu detalii suplimentare și prețurile de utilizare a patinoarului valabile pentru acest sezon!

Continuă să citești

Social-Cultură

Municipiul Dej are brad de sărbători! Astăzi a ajuns în centrul orașului – FOTO

Publicat acum

pe

În cursul zilei de astăzi a ajuns la Dej bradul de Crăciun, care a fost deja amplasat în Piața Bobâlna din centrul municipiului.

Conducătorii auto care au circulat astăzi prin centrul municipiului Dej au putut observa că circulația rutieră în zona Piața Bobâlna era restricționată, motivul fiind unul cât se poate de serios. Astăzi a sosit mult așteptatul brad de Crăciun.

Având o înălțime de 21 de metri, bradul, adus din comuna Bobâlna, a fost amplasat în centrul municipiului Dej, în fața Cercului Militar, în imediata apropiere a Parcului Mic. În acest sens, angajații din cadrul primăriei lucrează de zor la amplasarea și împodobirea acestuia.

Luminile de sărbători vor fi inaugurate, alături de bradul împodobit și de patinoar, pe data de 1 decembrie.

 

Revenim cu detalii!

Continuă să citești

Social-Cultură

Militarii Batalionului 811 Infanterie Dej vor defila de 1 decembrie la Alba Iulia

Publicat acum

pe

O paradă militară spectaculoasă va fi organizată la 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Alba Iulia. Motivul schimbărilor radicale în programul evenimentului este prezenţa la Alba Iulia a premierului Mihai Tudose, alături de şefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, potrivit adevarul.ro.

După ce iniţial organizatorii trecuseră în program o ”defilare militară” pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, miercuri, 22 noiembrie, în cadrul unei şedinţe operative desfăşurate la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, s-a discutat despre o paradă mult mai mare. 1500 de soldaţi, tehnică militară, cai şi chiar avioane MIG şi elicoptere vor fi incluse în noul program al manifestărilor militare. Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, la Alba Iulia va fi prezent şi prim-ministrul României Mihai Tudose, alături de şefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

La şedinţa tehnică de miercuri au participat toate instituţiile implicate în desfăşurarea evenimentului sub coordonarea generalului de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj Napoca. Au fost stabilite unităţile militare şi instituţiile care vor defila, precum şi ordinea în care o vor face. De asemenea, s-a stabilit traseul pe care se va face intrarea şi retragerea participanţilor la paradă. Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a spus că a insistat mult pe lângă Guvern pentru organizarea acestei parade, pentru a da o greutate manifestărilor şi pentru ”bucuria oamenilor”.

Pe un trailer, va fi adus şi un tanc de dimensiuni impresionante. Primarul Mircea Hava a glumit cu reprezentanţii Armatei şi le-a spus că probabil nu au combustibil pentru a-l aduce pe şenile, însă aceştia au răspuns că tancul respectiv ar distruge asfaltul din cauza gabaritului şi a şenilelor. ”Probabil acolo unde întoarce să facă probleme” a spus Hava şi până la urmă s-a decis că e mai bine să nu treacă cu şenilele peste Bulevardul 1 Decembrie 1918.

La paradă vor participa următoarele unităţi militare şi instituţii: Batalion 811 Infanterie Dej, Batalion 812 Infanterie Bistriţa, Batalion 17 Vânători de Munte, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionul 136 Geniu „Apulum”, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Academia Forţelor Terestre, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Român de Informaţii şi Poliţia Locală.

PROGRAM FESTIVAL DE ROMÂNIA – 1 Decembrie 2017 – Alba Iulia:

Vineri, 1 DECEMBRIE 2017:

 • Ora 9.00 – Program solemn (ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori) – Statuia lui Ion I.C. Brătianu / Statuia lui Iuliu Maniu / Statuile Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria / Statuia lui Mihai Viteazul
 • Ora 11.00 – Festivalul Gustului Românesc – cu chef Cătălin Scărlătescu – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina
 • Ora 11.15 – Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun – Sala Unirii
 • Ora 12.00 – Te Deum – Catedrala Ortodoxă a Încoronării
 • Ora 13.00 – Paradă militară – Bulevardul „1 Decembrie 1918”
 • Ora 13.30 – Hai la masă! cu Gaşca Zurli – spectacol educativ pentru copii – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina
 • Ora 14.30 – Marea Unire a Bucătarilor – cu chef Cătălin Scărlătescu – curtea cazarmei militare – Piaţa Cetăţii
 • Ora 14.30 – „Cânt şi suflet românesc” – spectacol de muzică populară
 • Ora 17.00 – RePatriot – România are nevoie de creatori de valoare – conferinţă-Amfiteatrul A9 – Universitatea 1 Decembrie 1918
 • Ora 18.00 – Concert extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României cu Orchestra „Philarmonia” Bucureşti: solişti – Lavinia Mamot (soprană), Aron Cavassi (vioară), dirijor: Constantin Adrian Grigore – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
 • Ora 19.00 – Autentic românesc – spectacol de artificii – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina
 • Ora 19.10 – Concert „Ca pe vremuri” – cu Iris, Compact, Holograf – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina
 • Ora 22.15 – Rapsodia luminii – spectacol de lasere – Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina

 

Sursa – adevarul.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Rezultate concurs CNA! Ce post de radio se va auzi la Dej, pe frecvența 94,8 FM

Publicat acum

pe

Astăzi s-au decis câștigătorii frecvențelor radio scoase la concurs de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). 

Cele mai disputate au fost frecvențele de Cluj și Mangalia, pentru care s-au depus câte 20 de dosare.

Sistemul de vot: Frecvențele se analizează pe rând. Solicitările din partea fiecărei societăți sunt supusă la vot, iar câștigător este proiectul care atrage cel puțin șase voturi de la membri. Dacă în primul tur de vot niciunul dintre dosare nu reușește să obțină cel puțin șase voturi, membrii mai au la dispoziție două tururi de vot în care rămân societățile cu cel mai mare număr de voturi. Dacă nici în acest caz nu se ajunge la un consens, frecvența se „reportează” pentru o ședință viitoare.

La Dej, pentru frecvența 94,8 (putere 100 W), au fost depuse 10 dosare, iar câștigător a fost desemnat EBS Radio, cu 6 voturi „pentru”.

În ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, pentru frecvența 90,4 (putere 200W), au fost depuse 20 de dosare, iar câștigător a fost desemnat tot EBS Radio, cu 6 voturi „pentru”.

În spatele EBS Radio se află Daniel Metz, un influent om de afaceri din zonă, în vârstă de 52 de ani. Acesta a pus bazele EBS România în urmă cu 15 ani, firmă care astăzi a ajuns unul dintre cei mai importanţi furnizori locali de software şi care a fost preluată de grupul japonez NTT Data.

 

Sursa – paginademedia.ro

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare