Conectează-te cu noi

Administraţie

”DEJUL RURAL” 2017 – Drumul până în Pintic, UITAT DE AUTORITĂȚI – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

drum-pintic-zapada-4

Imagini incredibile cu drumul care leagă municipiul Dej de localitatea Pintic, așezare blocată de aseară în zăpadă.

La doar șase kilometri de Dej se află localitatea Pintic, acolo unde aproximativ 100 de persoane trăiesc în micuța așezare care aparține administrativ de municipiul condus de Morar Costan. Dacă în urmă cu câteva luni, cele 100 de suflete rămâneau blocate în noroi, de ieri încoace oamenii din Pintic se confruntă cu altă problemă: sunt blocați în localitate, drumul de acces fiind acoperit de un strat gros de omăt.

Încă de ieri, vântul puternic şi zăpada spulberată în toate direcţiile a făcut ca drumul să fie circulabil doar cu autovehicule 4×4. Oamenii nu au avut de ales şi au rămas în casele lor din ”Dejul rural” – așa este numită – mai în glumă, mai în serios -, localitatea Pintic.

Localnicii au ajuns la capătul puterii și spun că municipalitatea îi lasă mereu pe ultimul loc, indiferent de situație. Utilajele de deszăpezire nu au ajuns încă în Pintic, deși au trecut aproape 24 de ore de la oprirea ninsorii, dovadă clară fiind imaginile video filmate în această seară pe respectivul drum.

Situația este cu atât mai gravă cu cât probabil nici ambulanțele și nici pompierii nu ar putea trece de zăpada așternută pe carosabil, ceea ce poate face, la un moment dat, diferența dintre viață și moarte.

Și acesta este Dejul anului 2017!

Administraţie

Primăria Dej intervine de azi-noapte pentru deszăpezire! Telefonul la care dejenii pot sesiza autoritățile – FOTO

Publicat acum

pe

Ca urmare a căderii unei importante cantități de zăpadă în cursul acestei nopți, Primăria Municipiului Dej a demarat începând cu ora 03:00, acțiunea de deszăpezire în oraș. Acțiunea continuă și la această oră.

S-a intervenit prin Serviciul Administrării Domeniului Public cu utilaje cu lamă și pentru distribuit material antiderapant lichid și solid. Au fost distribuite 25 tone de material antiderapant lichid (clorură de calciu) și 40 tone de material antiderapant solid( nisip cu sare).

S-a intervenit cu prioritate pe străzile principale, pentru a se asigura accesul mijloacelor de transport în comun și ulterior străzile secundare. La această oră intervențiile pe străzi continuă, fiind demarată și acțiunea de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare.

Primăria Municipiului Dej, solicită instituțiilor publice, societăților comerciale și cetățenilor să intervină pentru curățarea trotuarelor aferente proprietăților.

S-au depus toate eforturile pentru ca zăpada căzută în oraș să nu creeze mari probleme în trafic. Am intervenit cu toate utilajele de deszăpezire din dotare în prima fază pe străzile care sunt mai intens circulate și ulterior pe cele secundare. Suntem în teren și la această oră. Sigur că nu putem interveni simultan pe toate străzile, însă echipele SADP acționează permanent, iar cetățenii pot sesiza problemele și telefonic la numărul de telefon 0731 311 797, urmând să se intervină cât mai rapid posibil în zona respectivă”, a declarat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Continuă să citești

Administraţie

Ședință IMPORTANTĂ la Dej. Blocul V03 revine în atenție. Se stabilește și BUGETUL pe 2018!

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej se întrunesc săptămâna viitoare într-o ședință ordinară pe luna ianuarie. Aceasta va avea loc marți, 23 ianuarie, cu începere de la ora 15.

Pe ordinea de zi se află 13 proiecte de hotărâre și soluționarea unor probleme ale administrației publice locale. Aleșii locali vor stabili, printre altele, și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 al municipiului Dej, acesta fiind poate cel mai important proiect de pe ordinea de zi. De asemenea, ”blocul V03” revine în atenția dejenilor la proiectul de hotărâre cu numărul nouă.

Vezi mai jos toate proiectele:

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Municipiului Dej  pentru anul școlar 2018 – 2019.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea încetării Contractului de concesiune Nr. 15 din 21 iunie 2006.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Dej pentru perioada de programare 2014 – 2020, cu modificările și completările realizate în urma evaluării conformității administrative.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Dej Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării mandatului special domnului consilier local Lazăr Nicolae la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Centrul Agro Transilvania S.A. Cluj din data de 30 ianuarie 2018, ora 10°°.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării mandatului special doamnei Rus Claudia la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Transurb  A. Dej din data de 12 februarie 2018, ora 13°°.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei Nr. II la Hotărârea Consiliului Local 132/2016 privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Dej şi serviciile subordonate.
 8. Proiect de hotărâre privind aprobarea retragerii dreptului de folosință asupra terenurilor atribuite beneficiarilor de loturi care nu au respectat prevederile art. 6, alin. (1) din Legea Nr. 15/2003, republicată.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea desfășurării concursului de soluții finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare în vederea stabilirii soluției arhitecturale pentru mobilarea urbanistică a imobilului – teren și construcție denumit V 0 3.
 10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Contului de execuție al bugetului local ,al bugetului instituțiilor publice finanțate din venituri proprii și subvenții pe trimestrul al IV-lea al anului 2017.
 11. Proiect de hotărâre privind finanțarea multianuală a obiectivului de investiții prelungire strada Leon Birnbaum, în valoare estimată de 4.000.000 lei.
 12. Proiect de hotărâre privind finanțarea multianuală a obiectivului de investiții Modernizare străzi în municipiul Dej, în valoare estimată de 25.000.000 lei.
 13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 al Municipiului Dej și bugetele instituțiilor finanțate integral din venituri proprii și subventii pentru anul 2018.
 14. Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale.

Continuă să citești

Administraţie

Dejenii vor avea cinematograf 3D și librărie! Când vor fi inaugurate aceste obiective

Publicat acum

pe

Luni, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și totodată cu împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, va fi inaugurată librăria oraşului, în incinta fostului corp B al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Dej, situat pe strada 1 Mai, nr. 3, vis-a-vis de Primărie.

Inaugurarea acestei investiții, suportată de municipalitate, vine după aproximativ 10 ani în care dejenii nu au avut acces la o librărie.

Tot luni, 15 ianuarie, va fi inaugurat și primul cinematograf 3D din municipiu. Acesta va avea 65 de locuri și pentru început va rula un documentar despre viața poetului național Mihai Eminescu.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale la Dej:

 • ora 11:00 – program artistic la bustul poetului Mihai Eminescu din Cartierul 1 Mai;
 • ora 12:00 – inaugurarea librăriei şi a sălii multimedia 3D (cinematograf);
 • la Biblioteca Municipiului Dej: Expoziție de carte: “Dor de Eminescu”.

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare