Conectează-te cu noi

Administraţie

E OFICIAL! Municipiul Dej va avea propria societate de salubrizare! Astăzi a fost votat proiectul – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ca urmare a prețului extrem de ridicat practicat de compania Brantner-Vereș pentru colectarea deșeurilor de pe raza municipiului Dej și a serviciilor defectuoase prestate de societate, primarul Morar Costan a decis să înființeze o companie care să deservească serviciile de colectare a deșeurilor din oraș și care să se afle în subordinea municipalității.

Primul pas a fost făcut astăzi, când consilierii locali din Dej au avut de votat, la punctul patru de pe ordinea de zi, un proiect de hotărâre care a vizat aprobarea înființării ECO URBAN DEJ S.A., având ca unic acționar Municipiul Dej.

Conform proiectului de hotărâre, capitalul social inițial al Societății ECO URBAN DEJ SA., la data înființării acesteia, este în valoare de 120.000 lei, împărțit în 1.200 acțiuni nominative dematerializate, fiecare acțiune având o valoare nominală de 100 lei.

Potrivit expunerii, mijloacele fixe aflate în administrarea Companiei de Salubritate Brantner – Vereș S.A. aferente activității de salubrizare vor fi preluate de Societatea ECO URBAN DEJ S.A. în vederea licențierii ca operator de salubritate, după obținerea codului fiscal de la Agenția Națională de Administrare Fiscală. De asemenea, în timp, vor fi achiziționate și utilaje noi, a anunțat primarul.

Totodată, personalul aferent activității de salubrizare de la Compania de Salubritate Brantner – Vereș S.A. va fi preluat de Societatea ECO URBAN DEJ S.A..

Potrivit codului CAEN 3811, obiectele de activitate ale S.C. ECO URBAN DEJ SA. sunt:

  • colectarea deseurilor nepericuloase. Aceasta diviziune include colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor;
  • transportul local al deseurilor si activitatea instalatiilor de recuperare a materialelor reciclabile (adica acelea care sorteaza materialele reciclabile dintr-un flux de deseuri);
  • colectarea deseurilor din gospodarii si intreprinderi cu ajutorul lazilor de gunoi, a tomberoanelor, containerelor etc. Este inclusa colectarea deseurilor nepericuloase si periculoase, de exemplu deseurile din gospodarii, bateriile uzate, uleiurile si grasimile de gatit uzate, uleiurile uzate provenite de la nave si din garaje, precum si a deseurilor provenite din activitati de constructii si demolari;
  • colectarea deseurilor solide nepericuloase (gunoi) din cadrul zonelor locale, cum este colectarea deseurilor din gospodarii si intreprinderi cu ajutorul cosului de gunoi, a tomberoanelor, containelor etc. ce pot include materiale reciclabile mixte;
  • colectarea materialelor reciclabile;
  • colectarea gunoaielor in cosuri de gunoi amplasate in locuri publice;
  • colectarea deseurilor provenite din activitati de constructii si demolari;
  • colectarea si eliminarea deseurilor cum ar fi praful si molozul;
  • colectarea deseurilor provenite din filaturi;
  • activitatea de expoatare a instalatiilor de transfer a deseurilor nepericuloase.

Consilieri locali din toate partidele (PSD, PNL, UDMR) au luat cuvântul (declarațiile lor în materialul video) și au venit cu sugestii, îmbunătățiri sau ”reclamații”. În cele din urmă, proiectul a trecut. Doar liberalul Marius Butuza a votat “împotrivă”. PNL-istul a făcut mai multe remarci pe marginea subiectului și le-a mărturisit aleșilor că… e trist. Vezi motivul în MATERIALUL VIDEO de mai jos.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER