Femeie din Dej, rănită de un șofer Transurb care se credea „la vreun raliu”

loading...

transurb autobuz

O femeie din Dej a fost rănită recent într-un mijloc de transport în comun al SC Transurb SA, din cauză că șoferul se credea „la vreun raliu”.

Femeia s-a urcat ieri dimineață în mijlocul de transport în comun, din stația de lângă fostul magazin „Domo”, cu intenția de a ajunge în cartierul Dealul Florilor. Odată ce s-a urcat în autobuz, aceasta a vrut să-și composteze biletul, însă șoferul a pornit în trombă de pe loc. Din cauza manevrei bruște, femeia s-a dezechilibrat și a căzut, spărgându-și ochelarii, rănindu-se la nas şi la genunchi.

Fiica victimei a formulat o plângere conducerii SC Transurb SA Dej, prin care explică modul în care s-a petrecut incidentul. Mai mult decât atât, femeia amenință societatea de transport în comun cu instanța dacă comportamentul șoferilor nu se va îndrepta, mai ales că, spune ea, ceea ce i s-a întâmplat mamei sale nu e un caz izolat.

Redăm în continuare plângerea formulată de dejeancă:

Către Conducerea „Transurb”, Dej
Aş vrea să vă supun atenţiei un incident care risca să se transforme într-un accident. Astăzi (n.r. ieri, 09 ianuarie 2017), după ora 11:00, mama mea s-a urcat într-unul dintre autobuzele care se îndrepta către Dealul Florilor, din staţia de lângă fostul magazin „Domo”.
Imediat după ce a urcat, a vrut să îşi composteze biletul. Chiar în momentul în care era cu mâinile ocupate să efectueze această operaţiune, autobuzul a pornit în trombă de pe loc. Din cauza felului brusc în care a făcut şoferul această manevră, mama mea s-a dezechilibrat şi a căzut spărgându-şi ochelarii, rănindu-se la nas şi la genunchi.
Şoferul a oprit şi a ajutat-o să se ridice. Acesta e singurul lucru lăudabil. În rest, pot să vă spun că foarte mulţi dintre şoferii dumneavoastră au o manieră extrem de agresivă de a conduce şi de a face manevre în trafic.
Ceea ce i s-a întâmplat mamei mele nu e un caz singular. Mai am şi alte cunoştinţe care s-au rănit în urma unor frâne bruşte sau a unor faze asemănătoare celei în care a fost implicată mama mea. Majoritatea călătorilor sunt oameni în vârstă care nu au o viteză de reacţie ridicată. Oricum, călătoria cu autobuzul nu ar trebui să fie ceva asemantor practicării unui sport extrem.
Şi tânăr fiind, ţi-e greu câteodată să îţi menţii echilibrul când şoferul frânează prea brusc sau când virează foarte strâns.
Vă rog respectuos să vă instruiţi şoferii să fie mai atenţi, să aibă în vedere că nu sunt la vreun raliu, ci au de condus printr-un oraş cu un trafic greoi şi complicat. Sper ca astfel de incidente să nu mai aibă loc! În caz contrar, voi căuta dreptate în instanţă.
Cu stimă şi respect, I. G.

FOTO – Arhivă

loading...
Categorii: Eveniment

Despre autor

Comentarii

  1. Daniel
    Daniel 12 ianuarie, 2017, 11:33

    Stimate doamna, dupa ce va urcati in autobuz incercati sa va tineti sau sprijiniti de ceva, chiar si in timp ce compostati biletul. Autobuzele sunt in miscare, oricat de ‘bland’ ar manevra soferul volanul sau pedalele daca nu va tineti de ceva se pot intampla astfel de incident nefericite. Cu respect!

    Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*