Grevă la Primăria Dej! O parte dintre angajați și-au întrerupt activitatea – FOTO/VIDEO

loading...

greva Primaria Dej Sindicat edilica (1)

O parte dintre angajații Primăriei Dej și-au întrerupt în această dimineață activitatea, acțiunea sindicaliștilor dejeni făcând parte dintr-o grevă de avertisment organizată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Astăzi, între orele 10 și 10:30, la nivel național a fost organizată o grevă de avertisment care a prevăzut întreruperea programului în instituţiile din admistraţia publică locală. Și Sindicatul Edilica din cadrul Primăriei Dej a aderat la protest, fiind vorba de 256 angajați ai instituției dejene.

”Știm cu toții, s-au acordat pe lângă lege creșteri salariale în sănătate, în învățământ, în alte domenii tot bugetare și nicăieri nu s-a discutat despre administrația publică să se acorde ceva la salar. Salarizarea noastră e foarte slabă. Noi (n.r – Sindicatul Edilica) adunăm semnături din decembrie, avem tabele cu semnături de la majoritatea membrilor de sindicat și în baza acestor tabele am putut să declarăm și noi greva”, a declarat pentru Dej24.ro Daniel Ceașcai, președintele Sindicatului Edilica din cadrul Primăriei Dej. Sindicaliștii sunt hotărâți să treacă la grevă generală dacă cerințele lor nu sunt luate în seamă.

Revendicările minimale ale sindicaliştilor fac referire la:

1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Vezi mai jos și alte declarații ale sindicaliștilor dejeni:

loading...

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*