Conectează-te cu noi

Politic

Întâlnire și discuții pentru dezvoltarea economică şi socială a Colegiului 6 – FOTO

Publicat acum

pe

intalnire administratie (1)

Deputatul dejean Cornel Itu a participat ieri la o întâlnire cu administraţia clujeană şi dejeană pentru dezvoltarea economică şi socială a Colegiului 6.

”Joi, 10 septembrie 2015, am participat la o întâlnire deosebit de importantă pentru cetăţenii Colegiului 6 Dej, fiind dezbătute subiecte ce ţin de dezvoltarea comunităţii, agricultură, gestionarea deşeurilor, mediu şi infrastructură. Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Jichişu de Jos, după şedinţa de Consiliu Local al comunei, şi doresc pe această cale să îi mulţumesc domnului primar Ioan Moncea pentru găzduirea evenimentului.

După şedinţa de Consiliu Local, i-a fost acordat mecanicului de zbor Valentin Bora, într-un cadru solemn, titlul de cetăţean de onoare, fiind singurul supravieţuitor al accidentului aviatic în care un elicopter militar s-a prăbuşit în anul 2014, în judeţul Sibiu.

La eveniment şi la discuţiile ulterioare pe teme de mare actualitate şi importanţă pentru cetăţenii Colegiului 6 au participat prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, consilierii judeţeni Remus Lăpuşan şi Vasile Sălătioan, toţi primarii comunelor din Colegiul 6 Dej, viceprimari, consilieri locali, şi numeroşi directori din administraţia clujeană şi dejeană: Mihaela Costea (OCPI Cluj), Mariana Maier (AFIR), Ioan Sabadîş (director tehnic la Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj ), Aurel Pepine (inginer Direcţia Silvică Cluj), Nicolae Rareţchi (Ocolul Silvic Dej), Gheorghe Măgureanu (Ocolul Silvic Dej), Adina Socaciu (Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj), Ioan Merca (director adjunct al APIA Cluj) şi Ioan Pintea (director executiv al Direcţiei Agricole Cluj). Pe agenda discuţiilor s-au aflat probleme importante ale comunităţii, ce vizează nevoile cetăţenilor, purtându-se un dialog fructuos şi necesar pentru dezvoltarea localităţilor Colegiului 6 şi îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care trăiesc aici. Le mulţumesc tuturor participanţilor pentru prezenţă şi pentru interesul pe care l-au arătat faţă de problemele expuse în cadrul întâlnirii!”, arată deputatul Cornel Itu într-un comunicat de presă.

Politic

PREMIERĂ – Vicențiu Știr și-a dat DEMISIA din funcția de secretar de stat!

Publicat acum

pe

Vicențiu Știr și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Vă reamintim, Vicențiu Știr a devenit secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 26 octombrie 2017. Înainte de aceasta, dejeanul a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, poziție pe care a ocupat-o de la începutul lunii iunie.

Președintele ALDE Dej nu și-a motivat decizia și ne-a declarat doar că: ”După aproape un an de zile în care mi-am dăruit toată priceperea, experiența și mai ales timpul în slujba Administrației Centrale a Statului Român, am decis să-mi depun demisia. Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor mei care mi-au fost alături în cadrul Guvernului și alături de care am reușit să dezvolt o echipă minunată din care cu mândrie am făcut parte. Mulțumesc, de asemenea, Filialiei Cluj precum și liderilor ALDE care au crezut în mine și care m-au susținut și m-au promovat în funcția pe care am ocupat-o. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis în nenumărate rânduri mesaje de susținere și care au participat activ la toate dezbaterile pe care le-am lansat, ajutându-mă în felul acesta să performez în demersul meu de înbunătățire a mediului de afaceri din România”.

ACTUALIZARE: Știr a postat și pe Facebook mesajul său. În același timp, în Monitorul Oficial a fost anunțată decizia ”privind eliberarea domnului Vicențiu Dorin Gavril Știr, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat” (M. Of. nr. 0090 din 30 Ianuarie 2018, Act nr. 36/30 Ianuarie 2018).

Continuă să citești

Politic

Parlamentar de lângă Dej, propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor

Publicat acum

pe

Un parlamentar care a lucrat mai mulți ani în municipiul Dej este foarte aproape de a deveni ministru al Apelor și Pădurilor.

Ioan Deneș (49 de ani), senator de Bistrița aflat la al doilea mandat, a fost propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor. Deneș a trecut de la PNL la PSD în 2014, după ruperea USL. Înainte, Deneș a fost consilier local în Beclean și consilier județean în CJ Bistrița.

În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial la SC Termotec SRL Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deţinut funcţia de director comercial în cadrul SC Profing SRL Beclean, în timp ce între anii 1993 şi 1997 a fost profesor la un centru de plasament din Beclean.

Ioan Deneș a terminat studiile Universităţii Tehnice Cluj Napoca şi a obţinut definitivatul ca profesor în anul 1996.

Social-democratul s-a născut în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, la numai 35 de kilometri de Dej.

Continuă să citești

Politic

Centura ocolitoare a municipiului Dej, o prioritate pentru deputatul Cornel Itu

Publicat acum

pe

Construirea centurii ocolitoare a municipiului Dej este o prioritate pentru deputatul dejean Cornel Itu, încă din anul 2013, de când a început să semnaleze în mod constant necesitatea și oportunitatea acestui obiectiv.

Având în vedere că Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a intrat în dezbaterea comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, am depus un amendament în care solicit suplimentarea sumei alocate Ministerului Transporturilor (la capitolul fonduri nerambursabile) cu suma de 25,4 milioane de euro în scopul construirii centurii ocolitoare a municipiului Dej.

În baza tuturor exemplelor, prognozei și a studiilor de trafic din domeniul infrastructurii rutiere este evident că o astfel de arteră de transport e vitală pentru dezvoltarea economică a zonei și reducerea poluării oricărui municipiu cu populație medie sau crescută. Pe de altă parte, orice mic incident care apare în momentul de față la intrarea sau la ieșirea din municipiul Dej, fie chiar și o banală pană de cauciuc, perturbează grav circulația rutieră (având în vedere că drumurile naționale pe aceste sectoare sunt prevăzute doar cu cu o bandă pe sens), blocând circulația pe distanță de kilometri, municipiul fiind situat la intersecția drumurilor naționale deschise circulației europene, DN 1C și DN 17 (punct de intersecție între municipiile Bistrița, Baia Mare și Cluj-Napoca)”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare