La noapte România trece la ora oficială de iarnă. Cum potrivim ceasurile?

loading...

ora-de-vara

În această noapte România va trece la ora oficială de iarnă. Ceasurile vor trebui date cu o oră înapoi, astfel că ora 4:00 va deveni ora 3:00, făcând ca ziua de duminică, 25 octombrie, să fie cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Ora oficială de iarnă este aplicată între ultima duminică din luna octombrie şi ultima duminică din martie.

Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia trenurilor urmând a se efectua conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4:00, care devine ora 3:00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4:00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

loading...
Categorii: Naţional

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*