Conectează-te cu noi

Administraţie

Mai multe comune din zona municipiului Dej primesc bani pentru lucrări la drumurile comunale

Publicat acum

pe

lucrari drum3

Mai multe comune din zona municipiului Dej vor beneficia de bani alocați de Consiliul Județean Cluj pentru lucrări la drumurile comunale.

Consilierii județeni clujeni s-au întrunit astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare, în urma căreia au alocat 7.655.224 lei pentru lucrări la drumurile comunale din județ, conform HG 911/05.11.2015.

Astfel, pentru Apahida a fost repartizată suma de 350.000 lei, Câțcău s-a ales cu 122.222 lei, Cășeiu cu 400.000 lei, Chiuiești – 122.222 lei, Iclod – 100.000 lei, Mica – 122.222 lei, Panticeu – 250.000 lei, Recea Cristur – 122.222 lei, Sânmartin – 100.000 lei, Țaga – 122.222 lei, în timp ce Vad a primit de la ”județ” 122.222 lei. În total, nu mai puțin de 49 de comune din județ au primit bani alocați de Consiliul Județean Cluj, în cadrul ședinței de astăzi.

”Este a doua ședință extraordinară din luna noiembrie care a avut ca scop nominalizarea sumelor pentru drumurile comunale și județene, de către Consiliul Județean Cluj. Cred că am reușit să analizăm cu maximă responsabilitate toate solicitările primăriilor din județ, cât și a RAADPP-ului, privind lucrări de modernizare și reparații pe drumurile județene. Am încercat să fim foarte echilibrați și să corelăm această nominalizare de resurse financiare cu întreg bugetul din anul 2015. Dacă pentru o comunitate am susținut lucrări pentru dezvoltarea rețelelor de alimentare cu apă sau canalizare, pentru alte comunități am alocat resurse financiare pentru lucrări de modernizare și reparații a drumurilor județene și pentru alte comunități am alocat, conform proiectului aprobat, sume de bani pentru drumurile comunale, respectând principiul susținerii dezvoltării echilibrate a întregului județ.

Prin amendamentele formulate personal din ultimele ședințe ale CJ mă bucur că a putut aloca sume de bani și pentru primăriile din zona municipiului Dej. Sper că ordonatorii de credite vor cheltui cu maximă responsabilitate și în timp util aceste resurse financiare, altfel banii necheltuiți până la data de 31 decembrie 2015 vor fi retrimiși Guvernului României”, a declarat pentru Dej24.ro Vasile Sălătioan, președintele Comisiei Buget-Finanțe din cadrul Consiliului Județean Cluj.

De asemenea, în ședința din 18 noiembrie, consilierii județeni au aprobat alocarea unor sume de bani pentru lucrări de reparații și întreținere la drumurile județene, inclusiv a unor drumuri aflate în apropierea municipiului Dej. Atunci s-au distribuit 3.549.440 lei de la Guvernul României, în timp ce suma de 1.314.000 lei a fost alocată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Aleșii de la județ au distribuit săptămâna trecută 4.453.000 lei pentru unități administrativ-teritoriale din județ. Bobâlna, Bonțida, Câțcău, Cășeiu, Chiuiești, Cornești, Fundătura, Cuzdrioara, Fizeșu Gherlii, Frata, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Moci, Palatca, Panticeu, Recea Cristur, Sic, Țaga, Unguraș sau Vad – toate localități din apropierea municipiului Dej – s-au ales cu 59.373 lei. Pe de altă parte, Jichișu de Jos a primit de la CJ Cluj 118.772 lei, iar Iclod 148.432 lei.

Administraţie

Primăria Dej continuă intervențiile la spațiile verzi din oraș – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej continuă în această perioadă intervențiile la spațiile verzi. În acest sens s-a intervenit la instituțiile de învățământ, locurile de joacă în cartierul 1 Mai și zona centrală prin cosirea ierbii, toaletarea gardului viu, repararea băncilor din jurul blocurilor și ecologizarea zonelor.

Intervențiile care se desfășoară în prezent în cartierul Dealul Florilor, pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului, vor continua în următoarea perioadă cu zona Baltă și se vor extinde treptat în tot cartierul.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, licitație pentru închirierea parcărilor amenajate din cartierul Dealul Florilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartierul Dealul Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 14 mai 2018.

Data limită de depunere a ofertelor – vineri, 18 mai, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face luni, 21 mai, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Dezbatere publică la Primăria Dej – PUD extindere construcție spații comerciale și birouri pe strada Vâlcele

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

1. PUD – în vederea executării lucrărilor de: Extindere construcție P+E – realizare spații comerciale și birouri, compartimentări, str. Vâlcele, nr. 36C , inițiator Voicinco Daniela Sorelle.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 11 mai 2018, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro, până la data de 10 mai 2018.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

Facebook

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare