Mesajul primarului municipiului Dej, Morar Costan, cu ocazia Zilei Naţionale a României

loading...

primar Morar Costan

„Astăzi, sărbătorim Ziua Naţională a României. Ziua în care, în urmă cu 97 de ani, la Alba Iulia se împlinea marele ideal al naţiunii române, unirea tuturor provinciilor în cadrul României Mari.

1 Decembrie 1918, reprezintă un moment istoric înălțător pentru națiunea noastră. Un moment pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei.

Aniversarea acestei zile este o datorie de onoare pentru noi cei de astăzi şi pentru generaţiile care urmează, deoarece trebuie să cinstim faptele celor care au contribuit la împlinirea marelui deziderat al neamului nostru.

Ziua Națională este pentru noi românii un moment de sărbătoare, de bucurie, un moment al întâlnirii cu istoria națională și locală. La Dej ideea de unitate națională a fost întotdeauna prezentă. Aici, au trăit mari personalități ale istoriei, care prin contribuţia lor au dus la înfăptuirea Statului Național Unitar Român. Alexandru Vaida Voevod, Ștefan Cicio-Pop și Teodor Mihali, sunt personalităţile pe care le cinstim an de an, pentru că au reprezentat oraşul nostru la marele act istoric de la Alba Iulia.

Marea Unire de la 1 decembrie 1918, a încununat cu glorie lupta poporului român de a trăi liber și egal între popoarele Europei.

Noi cetățenii de astăzi ai Dejului, trebuie să fim mândri și să aducem o pioasă recunoștință, tuturor acelora care prin faptele lor au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului. Din respect pentru memoria lor, ziua de 1 Decembrie, trebuie să ne găsească uniți. Un popor este puternic atunci când este unit și în aceste momente trebuie să fim uniți în jurul valorilor democratice și în jurul viitorului orașului nostru.

În calitate de primar, vă mulțumesc tuturor pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi, pentru implicarea în viața municipiului şi în dezvoltarea lui. Această cale a dezvoltării, ne privește pe fiecare dintre noi, cu toții avem datoria să o continuăm împreună, pentru viitorul comunității noastre, pentru noi şi pentru copiii noștri.

Cea mai importantă zi pentru România, pentru noi românii, trebuie să ne găsească uniţi, pentru a trăi şi a simţi împreună spiritul acestei sărbători naţionale. Dumnezeu să ocrotească România!

La Mulți Ani România! La Mulți Ani dragi dejeni!”, a declarat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Comentarii

  1. Vasile
    Vasile 1 decembrie, 2015, 10:04

    Aș vrea un drum în loc.pintic demn de sec.21 nu mai vreau să aud minciuni și promisiuni să va fie rușine la toți cei care ăți fost implicați în acest proiect de altfel unul banal pentru zilele în care trăim acesta este mesajul meu ptr.1decembrie.

    Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*