Conectează-te cu noi

Administraţie

Mesajul primarului municipiului Dej, Morar Costan, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Publicat acum

pe

primar Morar Costan

„Astăzi, sărbătorim Ziua Naţională a României. Ziua în care, în urmă cu 97 de ani, la Alba Iulia se împlinea marele ideal al naţiunii române, unirea tuturor provinciilor în cadrul României Mari.

1 Decembrie 1918, reprezintă un moment istoric înălțător pentru națiunea noastră. Un moment pentru care au luptat și s-au jertfit mulți fii ai patriei.

Aniversarea acestei zile este o datorie de onoare pentru noi cei de astăzi şi pentru generaţiile care urmează, deoarece trebuie să cinstim faptele celor care au contribuit la împlinirea marelui deziderat al neamului nostru.

Ziua Națională este pentru noi românii un moment de sărbătoare, de bucurie, un moment al întâlnirii cu istoria națională și locală. La Dej ideea de unitate națională a fost întotdeauna prezentă. Aici, au trăit mari personalități ale istoriei, care prin contribuţia lor au dus la înfăptuirea Statului Național Unitar Român. Alexandru Vaida Voevod, Ștefan Cicio-Pop și Teodor Mihali, sunt personalităţile pe care le cinstim an de an, pentru că au reprezentat oraşul nostru la marele act istoric de la Alba Iulia.

Marea Unire de la 1 decembrie 1918, a încununat cu glorie lupta poporului român de a trăi liber și egal între popoarele Europei.

Noi cetățenii de astăzi ai Dejului, trebuie să fim mândri și să aducem o pioasă recunoștință, tuturor acelora care prin faptele lor au contribuit la împlinirea năzuințelor neamului. Din respect pentru memoria lor, ziua de 1 Decembrie, trebuie să ne găsească uniți. Un popor este puternic atunci când este unit și în aceste momente trebuie să fim uniți în jurul valorilor democratice și în jurul viitorului orașului nostru.

În calitate de primar, vă mulțumesc tuturor pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi, pentru implicarea în viața municipiului şi în dezvoltarea lui. Această cale a dezvoltării, ne privește pe fiecare dintre noi, cu toții avem datoria să o continuăm împreună, pentru viitorul comunității noastre, pentru noi şi pentru copiii noștri.

Cea mai importantă zi pentru România, pentru noi românii, trebuie să ne găsească uniţi, pentru a trăi şi a simţi împreună spiritul acestei sărbători naţionale. Dumnezeu să ocrotească România!

La Mulți Ani România! La Mulți Ani dragi dejeni!”, a declarat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

Administraţie

Primăria Dej continuă intervențiile la spațiile verzi din oraș – FOTO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej continuă în această perioadă intervențiile la spațiile verzi. În acest sens s-a intervenit la instituțiile de învățământ, locurile de joacă în cartierul 1 Mai și zona centrală prin cosirea ierbii, toaletarea gardului viu, repararea băncilor din jurul blocurilor și ecologizarea zonelor.

Intervențiile care se desfășoară în prezent în cartierul Dealul Florilor, pe străzile Ecaterina Teodoroiu și Crângului, vor continua în următoarea perioadă cu zona Baltă și se vor extinde treptat în tot cartierul.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej, licitație pentru închirierea parcărilor amenajate din cartierul Dealul Florilor

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej organizează o nouă licitație publică privind închirierea parcărilor amenajate situate în cartierul Dealul Florilor (locuri rămase libere după licitaţii).

Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 35 – Serviciul Tehnic, începând cu data de 14 mai 2018.

Data limită de depunere a ofertelor – vineri, 18 mai, ora 10:00.

Evaluarea ofertelor se va face luni, 21 mai, cu începere de la ora 11:00.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Administraţie

Dezbatere publică la Primăria Dej – PUD extindere construcție spații comerciale și birouri pe strada Vâlcele

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, Direcția Tehnică, Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, anunță DEZBATERE PUBLICĂ – CONSULTAREA POPULAȚIEI cu privire la documentațiile:

1. PUD – în vederea executării lucrărilor de: Extindere construcție P+E – realizare spații comerciale și birouri, compartimentări, str. Vâlcele, nr. 36C , inițiator Voicinco Daniela Sorelle.

Scopul elaborării documentațiilor de urbanism este de a reglementa modul de construire al construcțiilor menționate.

Ședința de dezbatere publică va avea loc la Primăria municipiului Dej, sala de ședințe a Consiliului Local, joi, 11 mai 2018, ora 12.

Documentația tehnică și referatul Serviciului de urbanism se pot consulta la sediul Primăriei Municipiului Dej, camera 38.

Observațiile și sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Dej, pe site-ul Primăriei Municipiului Dej sau pe e-mail primaria@dej.ro, până la data de 10 mai 2018.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare