Conectează-te cu noi

Politic

Mihai Seplecan este noul președinte al Consiliului Județean Cluj

Publicat acum

pe

Mihai Seplecan 2

Liberalul Mihai Seplecan a fost ales astăzi, de către consilierii județeni, în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Mihai Seplecan a fost singura propunere a Partidului Național Liberal Cluj pentru această funcție, în timp ce PSD-iștii nu au propus niciun nume.

După ce fiecare consilier a intrat în cabina de vot, Mihai Seplecan a obținut fotoliul de președinte al CJ Cluj cu 25 voturi ”pentru”, 8 împotrivă, iar un vot a fost nul din totalul celor 34 de opțiuni exprimate.

Vă reamintim, pe 25 mai, Mihai Seplecan a fost votat vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, cu 21 de voturi ”pentru” şi 8 ”împotrivă”, luându-i locul PSD-istului Ioan Oleleu. Recent, liberalul și-a dat demisia din această funcție tocmai pentru a putea fi ales azi președinte al Consiliului Județean Cluj.

Politic

Președintele PNL Dej, Aurelian Mureșan, răspunde acuzațiilor deputatului PSD Cornel Itu

Publicat acum

pe

După comunicatul deputatului PSD Cornel Itu, publicat de Dej24.ro în urmă cu două zile, prin acesta care sare la gâtul președintelui României și îi ia apărarea premierului Viorica Dăncilă, a venit și reacția celor de la PNL, prin vocea președintelui PNL Dej, fostul viceprimar al municipiului Dej, Aurelian Mureșan.

Liberalul îl acuză pe deputatul dejean Cornel Itu de calomnie și jigniri. Redăm în continuare, integral, comunicatul președintelui PNL Dej.

Din respect pentru istoria acestui popor și pentru valorile pe care le-a oferit Partidul Național Liberal de-a lungul timpului, am amânat cu o zi răspunsul la comunicatul d-lui Itu Cornel, deputat PSD, cel care cu doar o zi înainte de sărbătoarea noastră, a liberalilor și a tuturor celor care cunosc și cinstesc istoria neamului românesc, a adus calomnii, cuvinte jignitoare celor care respectă statul de drept și democrația în România.

Aduc în memoria dumneavoastră, dragi locuitori ai Dejului, faptul că de mai mult de 10 ani, acest partid numit Partidul Social Democrat, prin reprezentanții săi de seamă, au pus stăpânire pe destinele orașului nostru, cu promisiuni nenumărate, precum centură ocolitoare a Dejului, barieră la trecerea cu calea ferată de la OMV, locuri de muncă bine platite, bani pentru investiții și condiții decente de trai, supermarketuri și programe pentru sprijinirea tinerei generații.

În realitate, s-au dovedit, în majoritatea cazurilor, promisiuni deșarte! Iată că acum vin în fața noastră și, cu un tupeu inimaginabil, încearcă să ia apărarea celui mai slab premier și guvern pe care România l-a avut vreodată de 100 de ani de la unirea tuturor principatelor.

Domnilor conducători ai Partidului Social Democrat, vă somez să nu faceti acuzatii tocmai dumneavoastră înainte de a vă uita la câte promisiuni ați făcut României de când vă aflați la cârma țării si ce ati realizat.

Vă voi face succint o listă a rușinii naționale, pe care o girați cu mândria de a fi român: salarii mărite la stat prin tăierea altora, inflație crescută la 5,2%, atac asupra Justiției și a Codului de Procedură Penală, lipsa infrastructurii, a autostrăzilor, lipsa investițiilor, absorbție scăzută a fondurilor europene, 2 guverne schimbate de către șefii dumneavoastră, pensii speciale, împrumuturi de zeci de miliarde de lei, cu dobândă mărită, pentru a plăti salariile și pensiile, iar mai nou, furtul din buzunarul nostru, prin naționalizarea Pilonului II, după ce a scăzut contribuția la acesta de la 6% la 3,75%, ultima tentativă de furt generalizat din buzunarul tinerilor.

Tot PSD-ul a “dat” OUG 13, a dat derogări de la legile responsabilității ministeriale și a celor fiscale pentru a putea fura banul public liniștit, a făcut praf economia trecând legi prin parlament fără niciun fel de dezbatere (TVA defalcat, transferul contribuțiilor, impozitarea cifrei de afaceri, impozitarea contractelor part-time, impozitarea dividendelor, supra-acciza etc), a făcut praf justiția schimbând regulamentele din parlament, băgând pumnul în gura opoziției doar pentru a vota legi care să-i protejeze tot pe ei.

PSD a făcut plângeri penale împotriva jurnaliștilor și mai nou cere anchete împotriva acestora, a preluat toată instituțiile publice și acum acestea răspund la comanda liderului suprem al acestui partid, a intervenit direct și cu amenințări împotriva politicii monetare, lucru în premieră în UE.

Acestea sunt “performanțele guvernului” și a parlamentului condus de o coaliție toxică pentru români! Datorită acestor “performanțe” vă victimizați în fața electoratului dejean.

Domnilor de la PSD Dej, care girați acțiunile unui premier și a unui președinte de partid certat cu legea, aceste fapte trebuie “să va dea fiori” dumneavoastră, în orice clipă a zilei, nu doar acum, când politicianește vorbiți de pregătiri pentru alegeri prezidențiale! Puțin respect, când vorbim de “abuzuri și lovituri de stat”, domnilor! Poporul român nu mai poate fi păcălit! Victimizarea și împroșcarea cu noroi, măsuri de altfel binecunoscute la comuniști, nu mai își au locul în aceste timpuri! E momentul să recunoașteți neputința de a face ceea ce ați promis în atâtea campanii electorale și să lăsăți cetățenii, atâția câți au mai rămas acasă și nu au luat drumul pribegiei, să muncească, să își vadă de viață și nu să stea cu mâna întinsă după pomeni electorale!

Prin toate măsurile la care sunteți părtași nu faceți altceva decât să amanetați viitorul copiilor noștri, să distrugeți șansa României de a se dezvolta, iar prin media care este aservită puterii, să manipulați mințile unor oameni de bună credință, care și-au pus speranțele în partidul dumneavoastră”, a transmis Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

 

CITEȘTE ȘI:

Deputatul dejean Cornel Itu sare la gâtul lui Klaus Iohannis: „Comportamentul său pune în pericol siguranța și stabilitatea României”

Continuă să citești

Politic

Astăzi se împlinesc 143 de ani de liberalism! Aurelian Mureșan, președintele PNL Dej, mesaj pentru toți liberalii dejeni

Publicat acum

pe

În urmă cu 143 de ani, la data de 24 mai 1875, la inițiativa mai multor lideri ai societății românești, printre care Dumitru și Ion C. Bratianu, C. A. Rosetti, Mihail Kogălniceanu, I. Ghica, Gh. Vernescu și frații Golești, a luat ființă Partidul Național Liberal, partid care și-a pus amprenta asupra celor mai importante evenimente din istoria modernă a României: Instaurarea Monarhiei Constituționale (1866), obținerea Independenței de stat (1877), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției (1923), Reforma Agrară (1921), Legea Electorală (1926) și relansarea economiei după criza din 1929-1933, prin deviza „PRIN NOI ÎNȘINE”.

În aceasta perioadă liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe baza căruia s-a construit România, principalul curent de gândire și acțiune al celei mai dinamice părți ale elitei românești.

Este datoria actualei generații să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Național Liberal, să le îmbogățească aducându-le în actualitate și să le transmită mai departe noilor generații, reafirmând atașamentul față de valorile patriotismului și față de o Românie care își respectă patrimoniul istoric și valorile tradiționale.

Ținta liberalilor de astăzi este transformarea Partidului Național Liberal în cea mai puternică forță politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume.

La ceas aniversar, dragi liberali, vă doresc multă sănătate, bucurii, succes în tot ce întreprindeți și vă urez, din suflet, LA MULȚI ANI!”, a transmis Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Politic

Deputatul dejean Cornel Itu sare la gâtul lui Klaus Iohannis: „Comportamentul său pune în pericol siguranța și stabilitatea României”

Publicat acum

pe

Deputatul dejean Cornel Itu reacționează vehement la acțiunile președintelui Klaus Iohannis din ultima perioadă și consideră că acesta vrea prin orice mijloace să preia guvernarea. Deputatul susține că președintele României s-a folosit de Ludovic Orban pentru a face plângeri penale unui prim-ministru după o întâlnire externă, care este considerată un „act de înaltă trădare” și „uzurpare de funcție”.

Presiunile pe care președintele Iohannis le pune constant asupra premierului Viorica Dăncilă au ieșit de mult din sfera dinamicii firești a politicii și a acțiunilor legitime. Amenințările la care recurge încalcă grav constituționalitatea și comportamentul său pune în pericol siguranța și stabilitatea României.

Dorința președintelui României este de a prelua cu forța guvernarea pe care PSD o exercită ca urmare a alegerilor din anul 2016, când românii și-au ales, în mod democratic, reprezentanții. Pentru a-și urma scopul, președintele României s-a folosit de Ludovic Orban pentru a ticlui plângeri penale în care o întâlnire externă a unui prim-ministru, adică o activitate pe care o desfășoară orice politician din lumea democratică, este considerată “act de înaltă trădare” și “uzurpare de funcție”. Până aici s-a ajuns, la subminarea democrației și la sabotarea sistematică a Guvernului României!

Performanțele unui guvern competent, guvernul social-democrat care conduce astăzi România, dau fiori liberalilor și lui Klaus Iohannis, mai ales în contextul în care se apropie alegerile prezidențiale. Pentru liberali voința și votul românilor nu înseamnă nimic atunci când vine vorba de interese de grup și foame de putere. Domnilor de la PNL, domnule Klaus Iohannis, puterea legitimă nu se câștigă prin abuzuri și lovituri de stat, ci prin proiecte duse la bun sfârșit, prin promisiuni îndeplinite, pe scurt, prin muncă și viziune politică!”, a afirmat deputatul dejean Cornel Itu.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare