Conectează-te cu noi

Politic

OFL Dej, parte activă a programul “Femeile Liberale pot ajuta România”

Publicat acum

pe

Organizatia de femei PNL

În perioada 21-22 februarie 2015 a avut loc la Buziaş Şcoala Politică a Femeilor Liberale din Banat şi Transilvania, acţiune care face parte din programul naţional iniţiat de OFL numit “Femeile Liberale pot ajuta România”.

La seminar au participat membre ale PNL din 14 filiale din această zonă a ţării. Clujul a fost reprezentat de Gabriela Florea, preşedinte OFL Gheorghieni, vicepreşedinte OFL Cluj, Mureşan Violeta, preşedinte OFL Dej, vicepreşedinte OFL Cluj şi Petrean Mihaela, vicepreşedinte OFL Dej şi vicepreşedinte OFL Cluj.

Temele abordate au fost sănătate, educaţie, politici sociale, economice şi de mediu în sprijinul familiilor din România, precum şi comunicarea politicilor liberale.

Acţiunea de la Buziaş a fost organizată sub îndrumarea preşedintelui Lucia Varga, copreşedinte ONFL, cu sprijinul organizaţiei judeţene OFL Timiş condusă de Olimpia Oprea şi Rus Georgeta. În deschiderea evenimentului au cuvântat Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Amelia Boroş, prim-vicepreşedinte ONFL şi Dan Popa, copreşedinte PNL Timiş.

Au conferenţiat Cristian Buşoi, europarlamentar, copreşedinte al Comisiei de Sănătate a PNL, Horea Cristian, deputat, Vlad Nistor, deputat, copreşedinte al Comisiei de Educaţie a PNL, Florica Cherecheş, deputat, Cristina Pocora, deputat, copreşedinte al Comisiei de Protecţie Socială a PNL, Carmen Hărău, deputat, membru al Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor, precum şi Ben-Oni Ardelean, senator, copreşedinte al Comisiei de Politică Externă a PNL.

Evenimentul este prima etapă dintr-o serie de seminarii care vor acoperi întreg teritoriul ţării, se arată într-un comunicat al OFL Dej.

Politic

PREMIERĂ – Vicențiu Știr și-a dat DEMISIA din funcția de secretar de stat!

Publicat acum

pe

Vicențiu Știr și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Vă reamintim, Vicențiu Știr a devenit secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 26 octombrie 2017. Înainte de aceasta, dejeanul a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, poziție pe care a ocupat-o de la începutul lunii iunie.

Președintele ALDE Dej nu și-a motivat decizia și ne-a declarat doar că: ”După aproape un an de zile în care mi-am dăruit toată priceperea, experiența și mai ales timpul în slujba Administrației Centrale a Statului Român, am decis să-mi depun demisia. Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor mei care mi-au fost alături în cadrul Guvernului și alături de care am reușit să dezvolt o echipă minunată din care cu mândrie am făcut parte. Mulțumesc, de asemenea, Filialiei Cluj precum și liderilor ALDE care au crezut în mine și care m-au susținut și m-au promovat în funcția pe care am ocupat-o. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis în nenumărate rânduri mesaje de susținere și care au participat activ la toate dezbaterile pe care le-am lansat, ajutându-mă în felul acesta să performez în demersul meu de înbunătățire a mediului de afaceri din România”.

ACTUALIZARE: Știr a postat și pe Facebook mesajul său. În același timp, în Monitorul Oficial a fost anunțată decizia ”privind eliberarea domnului Vicențiu Dorin Gavril Știr, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat” (M. Of. nr. 0090 din 30 Ianuarie 2018, Act nr. 36/30 Ianuarie 2018).

Continuă să citești

Politic

Parlamentar de lângă Dej, propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor

Publicat acum

pe

Un parlamentar care a lucrat mai mulți ani în municipiul Dej este foarte aproape de a deveni ministru al Apelor și Pădurilor.

Ioan Deneș (49 de ani), senator de Bistrița aflat la al doilea mandat, a fost propus de PSD ministru al Apelor și Pădurilor. Deneș a trecut de la PNL la PSD în 2014, după ruperea USL. Înainte, Deneș a fost consilier local în Beclean și consilier județean în CJ Bistrița.

În perioada februarie 2007 – decembrie 2012 a fost director comercial la SC Termotec SRL Dej, în perioada 1997 – februarie 2007 a deţinut funcţia de director comercial în cadrul SC Profing SRL Beclean, în timp ce între anii 1993 şi 1997 a fost profesor la un centru de plasament din Beclean.

Ioan Deneș a terminat studiile Universităţii Tehnice Cluj Napoca şi a obţinut definitivatul ca profesor în anul 1996.

Social-democratul s-a născut în comuna Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, la numai 35 de kilometri de Dej.

Continuă să citești

Politic

Centura ocolitoare a municipiului Dej, o prioritate pentru deputatul Cornel Itu

Publicat acum

pe

Construirea centurii ocolitoare a municipiului Dej este o prioritate pentru deputatul dejean Cornel Itu, încă din anul 2013, de când a început să semnaleze în mod constant necesitatea și oportunitatea acestui obiectiv.

Având în vedere că Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a intrat în dezbaterea comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, am depus un amendament în care solicit suplimentarea sumei alocate Ministerului Transporturilor (la capitolul fonduri nerambursabile) cu suma de 25,4 milioane de euro în scopul construirii centurii ocolitoare a municipiului Dej.

În baza tuturor exemplelor, prognozei și a studiilor de trafic din domeniul infrastructurii rutiere este evident că o astfel de arteră de transport e vitală pentru dezvoltarea economică a zonei și reducerea poluării oricărui municipiu cu populație medie sau crescută. Pe de altă parte, orice mic incident care apare în momentul de față la intrarea sau la ieșirea din municipiul Dej, fie chiar și o banală pană de cauciuc, perturbează grav circulația rutieră (având în vedere că drumurile naționale pe aceste sectoare sunt prevăzute doar cu cu o bandă pe sens), blocând circulația pe distanță de kilometri, municipiul fiind situat la intersecția drumurilor naționale deschise circulației europene, DN 1C și DN 17 (punct de intersecție între municipiile Bistrița, Baia Mare și Cluj-Napoca)”, a declarat deputatul Cornel Itu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare