Pensii speciale pentru primari și viceprimari? Vezi ce ne-au declarat reprezentanții Dejului

loading...

nunta de aur (5) morar costan primar

Primarii vor și ei pensii speciale, astfel că în Parlament a fost depus un proiect de lege în acest sens. Vezi mai jos ce au declarat pe acest subiect primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan.

De aceste pensii speciale ar urca să beneficieze primarii, viceprimarii și preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene. Actul normativ prevede că pensiile speciale ale aleşilor locali se vor calcula după aceeaşi schemă ca şi ale parlamentarilor. Mai exact se înmulţesc lunile de mandat cu 0,55 la sută din ultima indemnizaţie brută. Evident, cei mai mulţi bani îi vor primi primarii cu cele mai multe mandate.

”Mulţi dintre cei care au îndeplinit sau îndeplinesc funcţiile de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean au plecat din sfera de activitate privată, renunţând astfel la beneficii financiare mult mai consistente pentru a se pune în slujba comunităţilor locale”, se arată în expunerea de motive.

”Eu nu am comentat niciodată tot ce înseamnă sistemul de salarizare al primarului. Salariul unui primar, în sumă de aproximativ 3.500 lei în cazul meu, mi se pare puțin necorelat în tot ceea ce înseamnă responsabilitate la nivel de municipiu. Eu, în calitate de primar, nu au cerut niciodată să mi se facă vreo facilitate. Doresc într-adevăr o lege a salarizării unice pentru tot personalul din administrație, corelată cu responsabilitățile fiecăruia”, a declarat pentru Dej24.ro primarul municipiului Dej, Morar Costan.

”În mod normal principiul contributivității trebuie să fie pe primul loc. Nu sunt de acord cu pensiile speciale pentru niciun fel de tip de demnitar sau ales local. Aceștia sunt în funcțiile în care au ajuns pentru a își desfășura activitatea conform legii, fără privilegii speciale”, ne-a declarat și viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan.

Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului.

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Comentarii

 1. dejeanul contrariat
  dejeanul contrariat 21 decembrie, 2015, 20:45

  Interesant! Din populism si pentru imagine observam ca persoane care n-au facut nimic pentru comunitate se grabesc sa „doneze prin act notarial”ceva ce nu poseda decat peste zeci de ani.
  Asemenea gesturi, daca sunt sincere si nu urmaresc scopuri electorale , se fac in taina, fara „sa bati toba”.
  Apreciem pozitia Domnului Primar , care a facut enorm pentru municipiul nostru si , cu mult bun simt si modestie a luat o pozitie clara si impotriva pensiilor speciale pentru parlamentari , dar si impotriva pensiilor speciale pentru alesii locali.

  Răspunde
 2. Dana
  Dana 22 decembrie, 2015, 10:17

  Dintr-o data d-nul vice e ”marele samaritean” !!! Este foarte clar pentru toata lumea ca tot ce face e doar in scop electoral!Apreciez sinceritatea d-lui primar care a spus ca ” Doresc într-adevăr o lege a salarizării unice pentru tot personalul din administrație, corelată cu responsabilitățile fiecăruia” ,iar cand a declarat acest lucru cu siguranta nu s-a gandit la el ci la tot personalul din administratie care au salarii f mici!
  Felicitari d-lui primar pentru tot ce face si a facut pentru orasul nostru iar d-lui vice ii transmit sa nu uite datorita cui e pe acest post si daca a inceput campania electorala sa o faca corect,aratand ce face sau ce a facut pana acum pentru Dej si pt.dejeni!De improscat cu noroi in cineva care candva te-a ajutat e foarte usor,dar in acelasi timp arata cacacterul urat al d-lui si al d-nei Muresan!!!Sarbatori fericite tuturor!!!

  Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*