Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Podul care leagă localitățile Dej și Gherla rămâne în reabilitare. A fost depășit și al doilea termen de predare

Publicat acum

pe

Pod Gherla

Ieri, 30 iunie 2015, trebuia dat în folosință podul peste Someșul Mic, situat la intrarea în municipiul Gherla dinspre Dej, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Lucrările de construcție la podul peste Someșul Mic, de la intrare în municipiul Gherla, dinspre Dej, au debutat, potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), la data de 15 aprilie 2015. Aceste lucrări urmau să se finalizeze în decurs de două luni de zile, iar pe data de 15 iunie 2015, să fie dat în folosință. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, iar CNADNR a anunțat atunci că lucrările au fost devansate pentru o perioadă de încă 15 zile (n.r. până pe data de 30 iunie 2015).

Astăzi, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că termenul de predare a lucrărilor a fost devansat pentru încă două luni, până pe data de 30 august 2015.

Cei mai afectați de măsura închiderii circulației rutiere sunt conducătorii auto care circulă pe relația Dej – Gherla – Sântioana – Târgu-Mureș. Aceștia sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri, pe varianta ocolitoare a municipiului Gherla și să folosească cealaltă intrare în municipiu.

Drept urmare, gherlenii, dar mai ales dejenii vor mai avea de așteptat cel puțin două luni până când podul va fi dat în folosință, asta dacă nu cumva CNADNR va devansa din nou termenul de predare a lucrărilor.

FOTO – Arhivă

 

Ştiri din zonă

Cum vor autorităţile din Bistiţa-Năsăud să compenseze lipsa trotuarelor de pe marginea drumului

Publicat acum

pe

Autorităţile din Bistiţa-Năsăud vor să monteze pe Drumul Naţional 17, în mai multe localităţi de pe Valea Bârgăului, limitatoare de viteză în zona trecerilor de pietoni, ca urmare a accidentului care a avut loc în 5 ianuarie, în urma căruia au murit doi copii şi alţi patru au fost răniţi, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată pentru că nu există posibilitatea să se realizeze trotuare pe marginea drumului.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a declarat, pentru sursa citată, că a discutat cu reprezentanţii drumurilor naţionale şi primit de la aceştia acordul pentru a se amplasa limitatoarele, după ce va fi realizat un studiu de trafic în baza căruia vor fi stabilite zonele unde trebuie montate.

Am analizat împreună cu colegii de la drumurile naţionale, de la poliţia rutieră şi cu administraţia locală situaţia accidentelor, a traficului, a riscurilor şi în urma accidentelor şi a evenimentelor tragice petrecute pe acest tronson de drum. Proiectul început în 2005 a rezolvat într-adevăr modernizarea tronsonului de drum naţional care traversează judeţul nostru, dar a creat multe alte probleme pentru că nu au fost prevăzute trotuare în foarte multe zone de risc. Viteza de deplasare a crescut şi atunci am ajuns la concluzia că trebuie neapărat căutate soluţii cât mai rapid şi pentru trotuare pentru a evita accidentele şi pentru calmarea traficului, respectiv pentru construirea de denivelări fixe, în preajma trecerilor de pe pietoni. Acestea vor fi presemnalizate şi vor reduce riscurile unor astfel de accidente”, a spus Ovidiu Frenţ.

Drumul Naţional 17 a fost reabilitat începând cu anul 2005, preţul fiind de un milion de euro pentru fiecare kilometru însă, dintr-o greşeală de proiectare, drumul nu a fost prevăzut cu trotuare pentru accesul pietonilor, în unele zone fiind amenajate şanţuri extrem de adânci, chiar şi de peste 2 metri, care pun în pericol siguranţa pietonilor.

Cea mai periculoasă zonă este pe Valea Bârgăului, unde Drumul Naţional 17 trece prin numeroase localităţi, tronson de drum pe care au avut loc numeroase accidente în care au fost implicaţi pietoni. Cel mai grav accident a fost în 5 ianuarie 2018, soldat cu decesul a doi copii şi cu rănirea altor patru, copii care se deplasau pe marginea drumului mergând la colindat.

Denivelările am insistat să fie montate în preajma trecerilor de pietoni şi cu precădere a celor care sunt pe lângă şcoli, pentru că acolo sunt foarte mulţi copii şi tineri şi în general, iar copiii nu sunt foarte atenţi la trafic şi atunci trebuie încetinită viteza de deplasare a vehiculelor. (…) Aceste denivelări nu vor fi făcute la întâmplare, ele vor face obiectul unui studiu despecialitate”, a mai spus prefectul Ovidiu Frenţ.

Drumul Naţional 17 face parte din Drumul European 58 şi este calea de acces principală a zonei de nord a ţării, făcând legătura dintre Republica Moldova şi ţările din Europa Centrală şi de Vest.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Polițiștii din Beclean, dosar penal unui conducător auto aflat sub influența alcoolului

Publicat acum

pe

La data de 16 februarie, pe DC31, în localitatea Şintereag, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au depistat în trafic, pe un bărbat, de 39 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării etilotest rezultatul a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Clujean fără permis din toamna anului trecut, depistat la volan de polițiștii din Beclean

Publicat acum

pe

La data de 16 februarie, un tânăr, de 23 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat de polițiști, pe DJ 172F, în localitatea Beclean, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din septembrie 2017.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Cercetările continuă de Poliţia oraşului Beclean în cadrul unui dosar penal de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare