Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Polițiștii din cadrul IPJ Cluj i-au „pișcat” pe șoferii indisciplinați. 255 de sancțiuni, în doar două zile

Publicat acum

pe

Politia Dej

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat, în baza planului „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare sărbătorilor.

În perioada 12-13 decembrie, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În urma acţiunilor, au fost constatate 23 infracţiuni (judiciare, la regimul silvic şi de altă natură). Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 358 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 85.000 de lei, dintre care 71 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/ 1991.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 255 sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 32 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

FOTO – Arhivă

Ştiri din zonă

Polițiștii clujeni, acțiune preventivă pe raza întregului județ. Amenzile au curs gârlă

Publicat acum

pe

În perioada 17-19 noiembrie, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 430 de sancțiuni contravenționale, 193 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 25 de permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h. În cadrul acțiunii, au fost constatate și 12 infracțiuni rutiere.

De exemplu, la data de 19 noiembrie, în jurul orei 19:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe Aleea Moldoveanu, din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru impunerea legislației rutiere.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Trei bărbați, arestați după ce au încercat să comercializeze DROGURI de MARE RISC în Bistrița

Publicat acum

pe

Trei bărbați au fost arestați preventiv în urma unor acțiuni de prindere în flagrant delict și a 4 percheziții domiciliare, efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Au fost ridicate droguri în valoare de aproape 35.000 de euro.

La data de 18 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT — BT Bistrița-Năsăud, au prins în flagrant delict doi bărbați, cu vârste între 30 și 31 de ani, în timp ce încercau să comercializeze droguri de mare risc, pe raza municipiului Bistrița.

În urma acțiunii de prindere în flagrant, au fost ridicate 940 de comprimate și 4,3 grame de resturi de comprimate de ecstasy, aproximativ 500 de grame de cannabis, 290 de grame de bulgări de cristal care conțin substanța activă MDMA și 150 de grame de amfetamină. Valoare totală a acestora se ridică la aproximativ 35.000 de euro.

De asemenea, în aceeași cauză, polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș, în urma cărora patru persoane au fost conduse la audieri.

Procurorii DIICOT au dispus măsura reținerii față de trei bărbați, toți din județul Bistrița-Năsăud.

La data de 19 noiembrie a.c., cei trei au fost prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și Mureș și ale inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud și Maramureș.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Proteste la Cluj faţă de legile Justiţiei şi modificările la Codul Fiscal!

Publicat acum

pe

Peste 250 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta faţă de legile Justiţiei şi cele fiscale, ei spunând că, prin forma actuală a acestor acte normative, guvernanţii „îşi bat joc de români”.

Peste 250 de persoane au protestat aseară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de legile justiţiei şi modificările la Codul Fiscal, având poze cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi mesajul „Statul paralel = un ciordel şi-un tulburel”.

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 19 în Piaţa Unirii, unii având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum „Când injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie”, dar şi poze cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

Vrem demisia lui Dragnea pentru că are dosare penale, ceea este incompatibil cu statutul de preşedinte al Canerei Deputaţilor. Vrem respingerea legilor justiţiei şi a modificărilor la Codul fiscal„, a spus un protestatar.

În piaţă s-a scandat ”Jos mafia” şi ”Demisia”.

 

Sursa – Mediafax

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Concurs de Rezidențiat, astăzi, la Cluj

Publicat acum

pe

Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, concursul de Rezidenţiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, acesta urmând să aibă loc, decentralizat, în şase centre universitare, respectiv în Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit MS.

„În sesiunea din 2017, absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.565 locuri şi posturi pentru medicină, 258 locuri pentru medicină dentară şi 136 locuri şi posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, anul acesta, numărul locurilor şi posturilor de la domeniul medicină a fost suplimentat cu 95. Numărul locurilor si posturilor a fost stabilit în funcţie de cifra de şcolarizare, capacitatea de pregătire a centrelor universitare şi solicitările unităţilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care susţint duminică unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. În acelaşi timp, îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le crea condiţiile necesare de a profesa în sistemul medical românesc, iar un pas important îl reprezintă modificarea salarizării personalului medical. Începând de anul viitor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri salariale semnificative, între 151% şi 287% în funcţie de specialitate şi anul de pregătire. De asemenea, toţi rezidenţii vor încasa bursele de rezidenţiat, până la intrarea în vigoare a creşterilor salariale”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Concursul de duminică se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare