Preoți din Dej, Liturghie arhierească în Parohia Strâmbu. La slujbă au participat și doi înalți clerici – FOTO

Protopopiatul Ortodox Dej slujba Parohia Strambu (2)

Mai mulți preoți din Protopopiatul Ortodox Dej au susținut ieri, 13 decembrie, în Parohia Strâmbu, alături de PS Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei și PS Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Ieri, în cea de-a 28-a duminică după Rusalii, Parohia Ortodoxă Strâmbu a fost în straie de sărbătoare. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către PS Părinte Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei și de către PS Părinte Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, fiu al acestor meleaguri.

Din sobor au făcut parte părinți din Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, protopopul Dejului – pr. Ioan Buftea, precum și alți preoți din Protopopiatul Dej.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către PS Părinte Andrei, invitatul PS Părinte Gurie.

Credincioșii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie în costume tradiționale, mulți dintre ei s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Copiii au primit daruri din partea PS Gurie, de asemenea s-a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru slujitorii altarului din Parohia Strâmbu, iar la sfârșit, părintele paroh, Dinu Iușan a mulțumit părinților episcopi, soborului de preoți și tuturor credincioșilor prezenți la această sărbătoare.

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*