Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Primarul și viceprimarul municipiului Dej, recompensați în cadrul Galei „Oameni aproape Invizibili” – FOTO

Publicat acum

pe

primarul-si-viceprimarul-municipiului-dej-recompensati-in-cadrul-galei-oameni-aproape-invizibili-foto-5

Primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan și viceprimarul Dora Muncelean, au fost recompensați aseară cu diplome de excelență în cadrul Galei „Oameni aproape Invizibili”, eveniment desfășurat la București.

Ieri, 25 noiembrie, cu începere de la ora 17, la Teatrul Excelsior din Capitală s-a desfăşurat Gala „Oameni aproape Invizibili”, eveniment care face parte din proiectul “Festivalul Naţional al Artei şi Creaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi din România”, organizat de Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România.

Sala Teatrului Excelsior din București s-a dovedit neîncăpătoare, numeroase organizaţii ale persoanelor cu dizabilităţi din toată ţara dorind să-şi bucure membrii asigurându-le prezenţa la Gala „Oameni aproape Invizibili”, eveniment aflat la cea de-a patra ediţie.

Pentru prima dată, municipiul Dej a avut doi „ambasadori”. Este vorba despre Petra și Marin Grad, ambii reușind să cucerească publicul prezent prin colindele interpretate.

În cadrul acestei gale, persoanele cu dizabilități au făcut cunoscută demonstrația de voință permanentă, fiind premiate, atât persoane cu dizabilități, cât și persoane care, în decursul acestui an, au desfășurat activități menite să reducă din vulnerabilitățile acestora.

În acest sens, pe lângă diploma de excelență obținută de dejeanca Monica Buzași, reprezentant al Consiliului Național al Dizabilității din România pentru zona Transilvania, primarul municipiului Dej, Morar Costan, alături de viceprimarul Dora Muncelean, au reușit, de asemenea, să obțină diplome de excelență, pentru demersurile inițiate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități. Astfel, cei doi au devenit singurii reprezentanți ai unei municipalități din România cărora li s-au acordat astfel de distincții în cadrul actualei gale.

Am rămas plăcut surprinsă să fiu chemată din nou pe scenă, după ce am primit diploma, să mi se înmâne și să aduc la Dej diplomele de excelență ale primarului Morar Costan și ale viceprimarului Dora Muncelean. În urma acestei gale, primarul și viceprimarul municipiului Dej au devenit singurii primari și viceprimari cărora li s-au acordat astfel de distincții”, a declarat, pentru Dej24.ro, Monica Buzași.

Social-Cultură

Elevii de la LTCB Dej au realizat o INIMĂ URIAȘĂ, de Dragobete – FOTO

Publicat acum

pe

Sărbătoarea Dragobetele – cea mai frumoasă sărbătoare a iubirii, a iubirii pure, a iubirii românești – a fost marcată, ieri, de elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej.

Liceeni dejeni au sărbătorit Dragobetele într-un mod cu totul și cu totul deosebit. Ieri, în pauza mare, zeci de elevi – de la boboci și până la absolvenți – s-au adunat cu mic cu mare în curtea instituției de învățământ și au realizat, cu ajutorul corpurilor lor, cea mai frumoasă inimă – ”inima LTCB, tot mai mare și mai puternică cu fiecare an care trece….”, după cum ne-au mărturisit reprezentanții Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej.

Activitatea a fost organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, președinte Anamaria Suciu, sub atenta supraveghere și coordonare a prof. Claudia Rus.

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii.

Citește și:

De Dragobete, iubește românește! Semnificațiile zilei de 24 februarie

Continuă să citești

Social-Cultură

Activitate preventiv-educativă a polițiștilor la Chiuiești și Rugășești – FOTO

Publicat acum

pe

Joi, 22 februarie, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și din cadrul Compartimentului de Relații Publice au desfășurat două activități de informare și prevenire a criminalității cu elevii școlilor gimnaziale din localitățile Chiuiești și Rugășești.

Activitățile se înscriu în cadrul proiectului ,,POLIȚIA ALĂTURI DE NOI”, proiect care are drept scop prevenirea implicării elevilor în comiterea de fapte antisociale.

În proiect sunt implicate școlile gimnaziale din Chiuiești, Rugășești, Câțcău, Vad, Cășeiu și alte două școli din municipiul Dej.

În cadrul proiectului sunt desfășurate activități de informare în domeniul siguranței în mediul on-line, bullying-ului, violenței și siguranței rutiere.

Tema privind siguranța rutieră va încheia activitățile desfășurate. Astfel, la sfârșitul lunii martie va fi organizat la Chiuiești un concurs de educație rutieră, în poligon.

Tot atunci copiii vor putea vizita standurile ce vor fi pregătite pentru ei de către polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Dej și jandarmi.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ce filme vor rula la cinematograful 3D din Dej în perioada 23 februarie – 1 martie

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D, din incinta Muzeului Muzelui Municipal Dej, pentru perioada 23 februarie – 1 martie 2018.

VINERI – 23 februarie 2018

  • ORA 17:00 FAST AND FURIOS 8 ( A.P. +12 ANI, DURATĂ 130 DE MIN.)

SÂMBĂTĂ – 24 februarie 2018

  • ORA 11:00 PINGUINII DIN MADAGASCAR (FILM 3D; A.G., DUBLAT IN ROMÂNĂ, DURATA 92 DE MIN.)
  • ORA 17:00 JURNALUL LUI BRIDGET JONES (FILM ROMANTIC; A.P.+12 ANI, DURATĂ 93 DE MIN.)

MARȚI – 27 februarie 2018

  • ORA 17:00 MARE ȘI TARE (COMEDIE; A.P. +15 ANI, DURATĂ 96 DE MIN.)

MIERCURI – 28 februarie 2018

  • ORA 17:00 CEI OPT ODIOȘI ( A.P. +15 ANI, DURATĂ 161 DE MIN.)

JOI – 01 martie 2018

  • ORA 17:00 WOLVERINE (FILM 3D; A.P. +12 ANI, DURATĂ 137 DE MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare