Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Școală de vară în cadrul Parohiei Ortodoxe Bobâlna

Publicat acum

pe

Eveniment Parohia Bobalna

Pentru a doua oară în Parohia Bobâlna din cadrul Protopopiatului Ortodox Dej, are loc „Școala de Vară”.  

Evenimentul didactic se desfășoară în perioada 20-24 iulie, în curtea Bisericii și în interiorul centrului After School din sat.

„Școala de Vară” beneficiază de colaborarea înv. Pop Cecilia și doamna Mihaela Gligan, masterand al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca.

Organizatorii promit, și în acest an, ateliere în care copiii vor învăța din tainele meșteșugăritului, a muzicii, a teatrului, vor lucra împreună, se vor ruga împreună, vor asculta povestioare duhovnicesti și la final cu toții vor fi răsplătiți pentru activitățile desfășurate.

Social-Cultură

Încadrări directe la IPJ Cluj! Posturi disponibile în Dej și Gherla

Publicat acum

pe

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj organizează concurs/examen în vederea încadrării, prin recrutare din sursă externă, a unui număr de 4 posturi ofițer de poliție și 2 posturi de agent de poliție, astfel:

  • agent I la Financiar, poziția 167 din statul de organizare al unității;
  • agent II (contabil) la Financiar, poziția 168 din statul de organizare al unității;
  • ofițer specialist III, prevăzut cu gradul profesional de comisar de poliție, la Biroul Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri, din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, poziția 340 din statul de organizare al unității;
  • ofiţer principal I și ofițer principal II, poziţiile 104/a, respectiv 104/b din statul de organizare;
  • ofițer principal I, prevăzut cu gradul profesional de comisar de poliție, la Secția 7 Poliție Rurală Gherla din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, poziția 1379 în statul de organizare al unității, prin reîncadrare ca poliţist, a persoanelor care au făcut parte din corpul ofițerilor și cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 alin. (1) lit. b), d) – f) şi j) din Legea nr. 360/2002, privind Statutul Poliţistului.

Anunțurile de concurs sunt postate pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Secţiunea carieră – Posturi scoase la concurs, respectiv la avizierul unității, iar înscrierile se fac până la data de 19.01.2018, în intervalul orar 10.00-13.00 (doar în zilele lucrătoare), la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, strada Traian, nr. 27, jud. Cluj, telefon contact:0264/432727, int. 20111.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj organizează concurs/examen în vederea încadrării, prin recrutare din sursă externă, a unui număr de 4 posturi de personal contractual, astfel:

  • îngrijitor – deservire la Secția 7 Poliție – Poliția municipiului Cluj-Napoca;
  • îngrijitor – deservire la Poliția municipiului Dej;
  • referent II – Secretariat, documente clasificate şi arhivă la Serviciul de Ordine Publică;
  • muncitor calificat IV (cu atribuţii de electrician) la Compartimentul Administrarea Patrimoniului Imobiliar, din cadrul Biroului Administrarea Patrimoniului Imobiliar şi Intendenţă – Serviciul Logistic.

Anunțurile de concurs sunt postate pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Secţiunea carieră – Posturi scoase la concurs, respectiv la avizierul unității, iar înscrierile se fac până la data de 26.01.2018, în intervalul orar 10.00-13.00 (doar în zilele lucrătoare), la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, strada Traian, nr. 27, jud.Cluj, telefon contact:0264/432727, int. 20111.

Principalele condiții de ocupare a posturilor sunt următoarele:

1. posturile de polițiști:

a) Ofițeri specialist III: – studii superioare în profilul economic, specializările finanțe și/sau contabilitate cu vechime minim 2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției, să deţină permis de conducere, minim categoria ,,B” (iar agenţii de poliţie, pe langă aceste condiții trebuie să obțină calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu).

b) Ofiţer principal I și ofițer principal II: – să aibă studii universitare în profilele construcții sau instalații respectiv domenii de licenţă: inginerie civilă sau ingineria instalațiilor, cu vechime minim 2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției (iar agenţii de poliţie, pe langă aceste condiții trebuie să obțină calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu).

c) ofițer principal I (reîncadrare): – au avut calitatea de ofițer de poliție și au încetat raporturile de serviciu în condițiile art. 69, alin.1, lit. b), d) – f) și j) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, au studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă, să deţină permis de conducere, categoria ,,B”, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, să nu le fi încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 alin. (1) lit. a), c), g) – i), k), l) şi n) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului.

d) Agent I și Agent II (contabil) la Financiar: – studii medii cu diploma de bacalaureat (numai liceul economic pentru agent II contabil).

Notă! Condițiile specificate reprezintă principalele condiții de ocupare a posturilor, celelalte condiții sunt stipulate in anunțurile de concurs postate pe pagina de internet a unității.

2. posturile de personal contractual:

a) referent II: – să fie absolvenţi de studii liceale cu diplomă de bacalaureat, să aibă minim 6 luni vechime în muncă în funcţii similar, să posede cunoştinţe de perare/programare pe calculator, nivel foarte bun.

b) muncitor calificat IV (cu atribuţii de electrician): – minimum să fie absolvenți ai învăţământului obligatoriu, cu certificat de absolvire, să fie absolvenţi ai unui curs de calificare în meseria de electrician, să fie autorizat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (autorizare de tip B – executant lucrări) – adeverinţă de electrician autorizat eliberată de A.N.R.E., în termen de valabilitate, să aibă minim 6 luni vechime în muncă în calificarea profesională corespunzătoare, să deţină permis de conducere, minim categoria ,,B”.

c) îngrijitor: – să fie absolvenți ai învăţământului obligatoriu, cu certificat de absolvire.

Notă! Condițiile specificate reprezintă principalele condiții de ocupare a posturilor, celelalte condiții sunt stipulate in anunțurile de concurs postate pe pagina de internet a unității.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

INAUGURARE la Dej, de Ziua Culturii Naționale! Dejenii au, începând de azi, librărie și cinematograf 3D – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej a organizat astăzi, 15 ianuarie, manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie au fost inaugurate și librăria și cinematograful din centrul orașului.

Evenimentul, care a avut loc cu începere de la ora 11, la bustul poetului Mihai Eminescu din cartierul 1 Mai din Dej, a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României și a continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de jerbe şi flori la bustul poetului, dar și cu momente literar artistice, prezentate de Mariana Reman.

Manifestările dedicate zilei de 15 ianuarie au continuat, de la ora 12, cu inaugurarea librăriei (peste 3000 de titluri) și cinematografului 3D (65 locuri), ambele situate în incinta fostului corp B al Colegiului Național „Andrei Mureșanu” (peste drum de Primărie), unde a avut loc proiecția filmului documentar „Mihai Eminescu”. Tot în această clădire va fi inaugurată și noua locație a Muzeului Municipal Dej, pe data de 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Potrivit primarului Morar Costan, toată săptămâna va fi dedicată marelui poet, filmul documentar despre personalitatea poetului Mihai Eminescu urmând să fie difuzat zilnic, în sala multimedia, elevilor din școlile dejene.

Continuă să citești

Social-Cultură

Schimbare de comandă la Batalionul 811 Infanterie ”Dej” – FOTO

Publicat acum

pe

 

Ieri a avut loc la sediul Batalionului 811 Infanterie ”Dej” ceremonia de predare-primire a comenzii unității.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența colonelului Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”. În cadrul ceremoniei, locțiitorul comandantului Batalionului 811 Infanterie ”Dej”, locotenent-colonelul Dan Pop a predat Drapelul de luptă și comanda unității locotenent-colonelului Adrian Burlacu.

Ceremonialul – care a avut loc la sediul Batalionului 811 Infanterie ”Dej” – a debutat cu intonarea Imnului Național al României și a continuat cu predarea Drapelului de luptă, alocuțiunile rostite cu această ocazie și defilarea militarilor batalionului.

La festivitate au mai participat mai multe oficialități locale, în frunte cu primarul municipiului Dej, Costan Morar, numeroși comandanți de unități și alți invitați.

foto: Divizia 4 Gemina

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare