Seplecan a câștigat procesul cu Ponta. Premierul, obligat să organizeze alegeri parțiale la șefia CJ Cluj

loading...

Mihai Seplecan 2

Consilierul județean Mihai Seplecan a câștigat procesul intentat premierului Victor Ponta, acesta urmând să stabilească data alegerilor anticipate pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.

”Instanța de Contencios administrativ ne-a dat azi câștig de cauză la plângerea prin care am chemat în judecată Guvernul României pentru a-l obliga să respecte legile României. În halul acesta a ajuns Victor Ponta să-și dorească menținerea la putere, încât a trebuit obligat prin hotărâre judecătorească să ia în serios legea și să nu-și bată joc de drepturile clujenilor de a alege și de a fi ales.

Reamintesc faptul că am dat în judecată Guvernul Ponta pentru a-l obliga, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), la stabilirea datei de desfășuare și organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, se arată într-un comunicat transmis presei de către Mihai Seplecan.

Sentința poate fi atacată cu recurs.

loading...
Categorii: Politic

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*