Sportivi din Dej și Gherla, participanți la Cupa Campionilor Europeni la karate WUKF

loading...

Cupa Campionilor Europeni la karate WUKF

Mai mulți sportivi din Dej și Gherla participă, în acest weekend, la Cupa Campionilor Europeni la karate WUKF.

Peste 750 de sportivi din 16 țări vor participa la cea de-a șasea ediție a Cupei Campionilor Europeni la karate WUKF, organizată sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, de Federația Română de Karate WKC.

Sportivii români vor încerca să dovedească faptul că titlul de campioni mondiali obținut recent la Koper (Slovenia), la Campionatul Mondial UWK, ”nu a fost o întâmplare, iar școala românească a artelor marțiale este unul dintre promotorii de frunte ai sportului romanesc, ai imaginii României în lume”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe lângă karateka români vor participa sportivi din Anglia, Italia, Ungaria, Germania, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Irlanda, Belgia, Scoția, Irlanda de Nord, Polonia și Ucraina, invitații speciali fiind cei din Egipt și SUA.

Nu pot să spun că sunt surprins de creșterea interesului pentru Cupa Campionilor Europeni găzduită de Cluj în ultimii cinci ani. E doar rodul eforturilor depuse pentru organizarea la nivel mondial a acestei competiții care aduce în orașul nostru mai bine de 700 de participanți, un plus pentru turismul clujean dar în special pentru imaginea orașului nostru. Organizată tradițional în septembrie am schimbat perioada desfășurării competiției pentru a beneficia de superba decorare a orașului Cluj-Napoca cu ocazia sărbătorilor, aceasta marcând pozitiv și mai mult amintirile participanților”, a declarat Liviu Crișan, președintele FR Karate WKC, pentru AGERPRES.

Peste 60 de arbitri naționali și internaționali licențiați FR Karate WKC și WUKF vor asigura pe parcursul celor două zile de competiție arbitrajul unei competiții deloc ușoare.

Sâmbătă, 5 decembrie, între orele 09:00 și 18:00, se vor desfășura întrecerile la categoriile de vârsta 6-12 ani, iar duminică, de la 09:00 la 17:00, sunt programate competițiile la categoriile de vârstă peste 13 ani.

Clubul Sportiv Budokan Ryu a deplasat la acest eveniment un lot de 15 sportivi, 2 arbitrii și un antrenor.

loading...
Categorii: Sport

Despre autor

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*