Ștefan Hrușcă va susține un concert de colinde la Dej

loading...

Stefan Hrusca

Îndrăgitul interpret Ștefan Hrușcă va susține un recital de colinde la Dej. Evenimentul are loc pe 18 decembrie.

Recitalul de colinde va avea loc în Sala Sporturilor din Dej, vineri, 18 decembrie, cu începere de la ora 20. În deschiderea evenimentului organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Dej – în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej și Protopopiatul Ortodox Român Dej – vor evolua mai mulți artiști locali.

Ștefan Hrușcă a devenit cunoscut publicului din România prin colindele pe care le interpretează. Acesta a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, iar până în 1984 a susținut peste 1000 de spectacole împreună cu cenaclul. Din 1991 s-a stabilit în Canada.

De-a lungul carierei, Hrușcă a obținut Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creație (1983), Premiul Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord, cu albumul „Colinde I”, pentru cele mai multe albume vândute (1991), Al doilea Disc de Aur pentru albumul „La săvârșitu’ lumii”, precum și Premiul Uniunii Oamenilor de Artă pentru cele mai multe unități vândute din albumul „Ziurel de Ziurel” (1996).

Președintele României, Ion Iliescu i-a conferit lui Ștefan Hrușcă, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Biletele pentru recitalul lui Hrușcă de la Dej se pot achiziționa de la Cinematograful Arta, Magazinul de Obiecte Bisericești de pe strada Regina Maria nr. 4 sau de la Magazinele Pani-Ind. Prețul unui bilet: 35 de lei.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

concert Hrusca

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*