Talibanii au atacat aeroportul din Kandahar. Militarii din Dej, în siguranță!

loading...

aeroport kandahar

Insurgenții talibani au atacat, marți, aeroportul din Kandahar, o bază a forțelor militare și de informații ale americanilor, dar și a armatei afgane. Militarii din Dej, plecați în misiune în Afganistan, nu au fost răniți.

Potrivit BBC, zeci de talibani au fost uciși în luptele ce au avut loc în Kandahar. Câteva persoane au fost luate ostatice de către talibani, pe aeroportul din orașul afgan.

Cei peste 2.000 de militari din forțele internaționale staționate la aerodromul din Kandahar nu s-au implicat în luptă, care a avut loc la o oarecare distanță de cazărmile lor, într-un sector rezidențial, a declarat Michael Lawhorn, un purtător de cuvânt al misiunii ISAF în Afganistan, citat azi de stirileprotv.ro. Militarii din Dej, plecați în misiune în Afganistan, nu au fost implicați în acest atac.

Aceeași sursă notează că peste 60 de persoane au fost ucise și 37 au fost rănite în urma asediului din aeroportul Kandahar. În atac au fost rănite „37 de persoane, între care 14 civili, 17 militari afgani și patru membri ai poliției afgane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărarii, Dawlat Waziri.

loading...
Categorii: Naţional

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*