Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Târg de produse la Grădinița Elpis din Dej – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

targ Elpis (5)

Fundația Elpis a organizat astăzi un Târg de produse diverse, evenimentul având loc în Grădinița Elpis de pe strada Carpați din Dej.

Organizatorii târgului au scos la vânzare numeroase produse, începând de la cosmetice și accesorii, până la dulciuri și produse hand-made. Conform președintelui filialei locale Elpis Dej, Vasile Pop, banii strânși în urma acestui eveniment vor fi folosiți pentru susținerea proiectelor desfășurate de către fundație. Unele dintre proiecte au demarat încă de anul trecut și vor fi continuate în cursul acestui an.

Spre exemplu, prin proiectul “Împreună pentru o viață mai bună” se dorește îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice prin: accesul la informaţii de interes pentru vârstnici, accesul la serviciile sociale şi medicale aflate în comunitatea în care trăiesc, reintegrarea persoanelor vârstnice în viaţa socială activă prin interrelaţionare între semeni şi ajutor mutual reciproc; responsabilizarea socială a membrilor comunităţii. Ceea ce îşi propune proiectul este să se ofere văduvelor în vârstă, persoanelor singure, fără familie, un context în care să socializeze, să se informeze şi să aibă acces la toate serviciile la care au dreptul.

Proiectul Fundaţiei Elpis se bazează pe implicarea ”unu la unu” a voluntarilor, dispuşi să preia un beneficiar şi să persevereze în comunicare, ajutor, vizitare periodică.

Un alt proiect, ”O șansă pentru viață”, se adresează familiilor defavorizate (monoparentale, dezorganizate, cu mulţi copii, cu situaţie materială precară, copii adoptaţi sau în plasament), ai căror copii frecventează Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Dej. Proiectul, care a primit sprijin financiar în valoare de 1000 de lei de la Consiliul Județean Cluj, are ca scop oferirea de şanse egale tuturor copiilor din școala dejeană. Serviciile potenţial oferite vor include ajutor la temele zilnice, consiliere socio-educaţională, consiliere psihologică şi îndrumare pentru părinţii copiilor, în vederea îndeplinirii obiectivelor specifice.

Acest proiect va sprijini nevoile reale actuale ale copiilor prin intervenţia unui asistent social, relaţia cu un prieten mai mare, prin activităţi didactice şi tematice. De asemenea se va veni şi în sprijinul părinţilor prin grupuri de suport şi psiholog.

”Prin aceste proiecte și nu numai, ne dorim să creştem calitatea vieţii în comunitate”, a explicat Vasile Pop.


Social-Cultură

Activitate preventiv-educativă a polițiștilor la Chiuiești și Rugășești – FOTO

Publicat acum

pe

Joi, 22 februarie, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și din cadrul Compartimentului de Relații Publice au desfășurat două activități de informare și prevenire a criminalității cu elevii școlilor gimnaziale din localitățile Chiuiești și Rugășești.

Activitățile se înscriu în cadrul proiectului ,,POLIȚIA ALĂTURI DE NOI”, proiect care are drept scop prevenirea implicării elevilor în comiterea de fapte antisociale.

În proiect sunt implicate școlile gimnaziale din Chiuiești, Rugășești, Câțcău, Vad, Cășeiu și alte două școli din municipiul Dej.

În cadrul proiectului sunt desfășurate activități de informare în domeniul siguranței în mediul on-line, bullying-ului, violenței și siguranței rutiere.

Tema privind siguranța rutieră va încheia activitățile desfășurate. Astfel, la sfârșitul lunii martie va fi organizat la Chiuiești un concurs de educație rutieră, în poligon.

Tot atunci copiii vor putea vizita standurile ce vor fi pregătite pentru ei de către polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului Rutier Dej și jandarmi.

Continuă să citești

Social-Cultură

Ce filme vor rula la cinematograful 3D din Dej în perioada 23 februarie – 1 martie

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D, din incinta Muzeului Muzelui Municipal Dej, pentru perioada 23 februarie – 1 martie 2018.

VINERI – 23 februarie 2018

  • ORA 17:00 FAST AND FURIOS 8 ( A.P. +12 ANI, DURATĂ 130 DE MIN.)

SÂMBĂTĂ – 24 februarie 2018

  • ORA 11:00 PINGUINII DIN MADAGASCAR (FILM 3D; A.G., DUBLAT IN ROMÂNĂ, DURATA 92 DE MIN.)
  • ORA 17:00 JURNALUL LUI BRIDGET JONES (FILM ROMANTIC; A.P.+12 ANI, DURATĂ 93 DE MIN.)

MARȚI – 27 februarie 2018

  • ORA 17:00 MARE ȘI TARE (COMEDIE; A.P. +15 ANI, DURATĂ 96 DE MIN.)

MIERCURI – 28 februarie 2018

  • ORA 17:00 CEI OPT ODIOȘI ( A.P. +15 ANI, DURATĂ 161 DE MIN.)

JOI – 01 martie 2018

  • ORA 17:00 WOLVERINE (FILM 3D; A.P. +12 ANI, DURATĂ 137 DE MIN.)

Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Social-Cultură

Concert COMPACT – ”După ani și ani”, îndrăgiții rockeri revin în Dej

Publicat acum

pe

COMPACT – una dintre cele mai îndrăgite formații rock din țară – va susține la Dej un super-concert intitulat ”După ani și ani”.

Studio MagicStar Dej este unicul ”responsabil” pentru sosirea legendarei trupe Compact B la Dej. Concertul va avea loc luni, 12 martie, cu începere de la ora 19, în Centrul Cultural Arta. Hit-urile ”Trenul pierdut”, ”Să te gândești la mine”, ”Singur în noapte”, ”Mă voi întoarce” şi ”Fata din vis” vor răsuna în boxele noului obiectiv cultural din centrul orașului, iar nostalgicii iubitori de rock vor putea cânta și dansa pe melodiile care au marcat drumul în viaţa multor oameni.

Conform organizatorilor, biletele – în valoare de 45 de lei – se vor găsi în perioada 26 februarie – 9 martie la Centrul Cultural Arta, urmând ca în ziua recitalului prețul unui bilet să fie 50 de lei (pentru grupuri din Gherla bilete la nr. de tel. 0745127970).

În prima parte, spectatorii se vor bucura de un concert susținut de trupa Coco, formație înființată de Adrian ”Coco” Tinca, basistul COMPACT.

Continuă să citești

RECLAMĂ

Facebook

loading...

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare