TRAIAN MUREȘAN, în sfârșit CONSILIER. Azi a depus JURĂMÂNTUL în fața CL Dej – FOTO/VIDEO

loading...

image

Traian Mureșan este, începând de astăzi, consilier în cadrul Consiliului Local al Municipiului Dej.

La ședința de astăzi a Consiliului Local Dej s-a costatat încetarea mandatului consilierului local Sebastian Lazin. Abia după aprobarea acestui proiect a încetării de drept a mandatului de consilier, prin demisie (vezi AICI detalii), a domnului Lazin Sebastian Flaviu, Traian Mureșan a putut depune jurământul de învestire în funcție.

Potrivit legii, după ce o persoană este validată în Consiliul Local, în cadrul unei ședințe ordinare, persoana respectivă devine consilier local în momentul imediat următor depunerii jurământului.

Traian Mureșan a depus, în această după-amiază, jurământul în fața Consiliului Local al Municipiului Dej și în fața primarului Morar Costan, astfel că a revenit în funcție.

La părăsirea sălii de ședințe, Sebastian Lazin a acceptat să stea de vorbă cu reporterii Dej24.ro. ”După 3 ani în care am fost consilier în Consiliul Local Dej, în primul rând aș dori să le mulțumesc colegilor din toate partidele, domnului primar și domnului viceprimar pentru o colaborare fructuoasă. Vreau să le mulțumesc și cetățenilor Dejului care au venit cu sesizări, cu propuneri și cu idei către mine, care parțial am reușit să le soluționez. Aș vrea să vă spun că ne vom despărți pentru un an de zile pentru că la anul urmează noi alegeri, unde voi candida. Vreau să vă spun că demisia nu e ca urmare a celor întâmplate din punct de vedere a proceselor deschise de domnul Traian Mureșan, ci este din dorința de a încheia toată această tevatură. Nu este o victorie a domnului Mureșan Traian, este o demisie a mea a bunului simț”, a declarat în exclusivitate pentru Dej24.ro Sebastian Lazin.

Vă reamintim, după alegerile locale din 2012, în 29 iunie, Traian Mureşan nu a fost validat pe motiv de incompatibilitate, deşi a fost primul de pe lista PNG, și s-a luat ulterior în considerare persoana de pe a doua poziţie, Sebastian Lazin.

Traian Mureşan a câştigat însă în decembrie 2012 dreptul de a fi repus în funcţia de consilier local printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Anamaria Gabriela Călugăr de la Curtea de Apel Cluj a hotărât pe 10 decembrie 2014 că mandatul lui Traian Mureșan trebuie validat.

De cealaltă parte, în urmă cu ceva timp, primarul Costan Morar explica: ”ca să ocupi un post trebuie să fie liber. Consiliul Local Dej nu a putut aplica sentința definitivă a tribunalului, deoarece postul de consilier local al PNG nu este vacant, fiind ocupat de Lazin Sebastian”, explica atunci primarul din Dej.

Pe data de 5 martie 2015, în cadrul ședinței ordinare, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al lui Traian Mureșan.

După lungi discuții, și după expunerea primarului, a secretarului și a lui Traian Mureșan, consilierii locali au trecut la votarea proiectului. Au fost 15 voturi ”pentru”, în timp ce Bonta, Rusu și Lazin s-au abținut. Proiectul a trecut, iar Mureșan a cerut să depună jurământul pentru că, spune el, odată ce e validat mandatul urmează depunerea jurământului. ”Validarea mandatului nu se poate face fără jurământ”, a declarat atunci în plen Mureșan.

De cealaltă parte, secretarul primăriei a explicat că nu pot fi 20 de consilieri pentru că orice decizie luată ulterior prin proiect de hotărâre este nulă și că urmează să se găsească o soluție pentru eliberarea postului lui Lazin și înlocuirea lui cu Mureșan.

Traian Mureșan nu a mai depus jurământul, consilierii trecând la următorul proiect de pe ordinea de zi.

Juristul Ioan Man a explicat că ”golește de conținut efectele sentinței civile irevocabile a Tribunalului Cluj, în sensul că fără depunerea jurământului nu poate începe mandatul”, a explicat acesta.

Pe data de 11 martie 2015, consilierii locali dejeni s-au întrunit într-o ședință de îndată și au avut în față ”stabilirea de măsuri pentru continuarea procedurilor de finalizare a operațiunilor de ocupare a locului de consilier local de către Traian Mureșan”. În cadrul ședinței, consilierii locali din Dej i-au cerut demisia lui Sebastian Lazin, atât în scris, cât și verbal.

În replică, Lazin i-a anunțat că nu își dă demisia din Consiliul Local Dej, fiind susținut de partidul din care face parte, PMP. Acesta le-a citit aleșilor locali o adresă a PMP Cluj (semnată de președintele Adrian Gurzău) către CL Dej, în care se precizează că Lazin are parte de susținerea lor necondiționată și nu sunt de acord cu demisia lui. O copie a acestei adrese le-a fost înmânată consilierilor prezenți în sală.

”Mandatul de consilier, conform Ordonanței 55/2014, aparține PMP, eu dețin doar funcția de consilier, deci mandatul aparține PMP în acest moment. Poziția filialei Cluj o împărtășesc și eu, deci demisia din CL nu mi-o voi da”, le-a explica Lazin consilierilor. PMP-istul a răspuns, în scris, adresei CL Dej, și acolo menținându-și poziția de a nu demisiona.

În continuare, Consiliul Local Dej a anunțat că va face o adresă către PMP/PNG pentru a retrage sprijinul politic al lui Sebastian Lazin, în vederea continuării procedurilor de finalizare a operațiunilor de ocupare a locului de consilier local de către Traian Mureșan.

Consilierii locali din Dej și-au exprimat opțiunea cu 12 voturi ”pentru” (1 abținere Lazin) continuarea procedurilor.

Astăzi Consiliului Local Dej a constatat încetarea mandatului consilierului local Sebastian Lazin, iar mai apoi Traian Mureșan a depus jurământul de învestire în funcție.

loading...
Categorii: Administraţie

Despre autor

Comentarii

 1. sorin
  sorin 22 iulie, 2015, 17:09

  cum puteti sa promovati un analfabet care are studii economice??????

  Răspunde
  • dejean vechi
   dejean vechi 13 mai, 2016, 16:56

   Ai dreptate! Dar l-au promovat, insa mai este putin pana la alegeri, cand acest nesimtit politician si analfabet nu v-a mai pupa functia de consilier local, daramite de primar.Un om cu gura mare fara idei clare si constructive, doar lauda si iar lauda..

   Răspunde
 2. Dorita
  Dorita 4 septembrie, 2015, 20:52

  un asemenea comnprtameot trebuie taxat, fara discutie!!!!!! dar i-as ruga pe colegii comentatori ca si mine sa nu mai faca pe ei asa de tare cand e vorba de critica lu’ peste prajit (majoritatea fiind sustinatori ai angelicului basescu) si sa-si aminteasca vremurile in care iubitul presedinte, intelectualul de rasa a romanilor se adresa unei jurnaliste „tiganca imputita”, „sa vii sa-ti arat eu cum se f**e” si multe altele. Pe el nu l-ati condamnat asa de tare…basca v-a placut, l-ati aplaudat si l-ati mai su pupat in dos dupa aia…. Basistii care vorbesc de educatie, bun simt … sa mai ia o pauza, zic!

  Răspunde

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*