UMANITAR. Elevii CNAM Dej, alături de persoanele vârstnice din Policlinica Dej – FOTO

loading...

legume si fructe CNAMD (1)

Elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Dej au desfășurat în aceste zile o campanie de ajutorare a persoanelor vârstnice și a celor nevoiașe.

Așa cum Dej24.ro v-a anunțat în urmă cu două zile, elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej au colectat fructe și legume pentru a le dărui mai apoi persoanelor vârstnice, acțiunea făcând parte din cadrul campaniei ”Săptămâna fructelor și legumelor donate”, derulată în cadrul Stategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Astăzi, la finalizarea acțiunii, fructele și legumele colectate au ajuns la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice din cadrul Policlinicii Dej, unde elevii au preparat sucuri proaspete din fructele și legumele strânse și au pregătit un spectacol de muzică populară susţinut de corul ”Junior”, ansamblul folcloric ”Cununiţa” şi solista Ariana Mixandra. La activitate au participat și primarul municipiului Dej, Morar Costan și Axinte Bob, directorul colegiului.

Elevii de la CNAM au realizat și un atelier gastronomic la Biserica Ortodoxă de pe strada Regina Maria din Dej (alături de femeile din Parohia Ortodoxă II), iar cele preparate (hrană caldă – ciorbă și sarmale de post) au fost distribuite unor persoane nevoiaşe.

O a treia grupă de elevi și-a desfășurat activitatea la Centrul de zi ”Familia şi copilul”, oferind copiilor de acolo fructe şi au stat de vorbă cu ei. Pentru ziua de mâine, elevii de la CNAM Dej au pregătit mai multe pachețele pentru câteva familii nevoiașe.

Profesorii care s-au ocupat de această campanie au fost Man Ana, la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice, Groșan Gabriela, la Centrul de zi „Școala și familia” și Gavrea Călina, la Biserica Ortodoxă de pe strada Regina Maria, în timp ce coordonator al acțiunii a fost Emilia Mureșan, consilier-şcolar şi coordonator SNAC la nivelul şcolii.

loading...
Categorii: Social-Cultură

Despre autor

Răzvan Căucean

Jurnalist www.dej24.ro - Știri din Dej | Scriem istoria zi de zi

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu*