Conectează-te cu noi

Social-Cultură

UMANITAR. Elevii CNAM Dej, alături de persoanele vârstnice din Policlinica Dej – FOTO

Publicat acum

pe

legume si fructe CNAMD (1)

Elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Dej au desfășurat în aceste zile o campanie de ajutorare a persoanelor vârstnice și a celor nevoiașe.

Așa cum Dej24.ro v-a anunțat în urmă cu două zile, elevii Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej au colectat fructe și legume pentru a le dărui mai apoi persoanelor vârstnice, acțiunea făcând parte din cadrul campaniei ”Săptămâna fructelor și legumelor donate”, derulată în cadrul Stategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Astăzi, la finalizarea acțiunii, fructele și legumele colectate au ajuns la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice din cadrul Policlinicii Dej, unde elevii au preparat sucuri proaspete din fructele și legumele strânse și au pregătit un spectacol de muzică populară susţinut de corul ”Junior”, ansamblul folcloric ”Cununiţa” şi solista Ariana Mixandra. La activitate au participat și primarul municipiului Dej, Morar Costan și Axinte Bob, directorul colegiului.

Elevii de la CNAM au realizat și un atelier gastronomic la Biserica Ortodoxă de pe strada Regina Maria din Dej (alături de femeile din Parohia Ortodoxă II), iar cele preparate (hrană caldă – ciorbă și sarmale de post) au fost distribuite unor persoane nevoiaşe.

O a treia grupă de elevi și-a desfășurat activitatea la Centrul de zi ”Familia şi copilul”, oferind copiilor de acolo fructe şi au stat de vorbă cu ei. Pentru ziua de mâine, elevii de la CNAM Dej au pregătit mai multe pachețele pentru câteva familii nevoiașe.

Profesorii care s-au ocupat de această campanie au fost Man Ana, la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice, Groșan Gabriela, la Centrul de zi „Școala și familia” și Gavrea Călina, la Biserica Ortodoxă de pe strada Regina Maria, în timp ce coordonator al acțiunii a fost Emilia Mureșan, consilier-şcolar şi coordonator SNAC la nivelul şcolii.

Social-Cultură

Rezultate concurs CNA! Ce post de radio se va auzi la Dej, pe frecvența 94,8 FM

Publicat acum

pe

Astăzi s-au decis câștigătorii frecvențelor radio scoase la concurs de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). 

Cele mai disputate au fost frecvențele de Cluj și Mangalia, pentru care s-au depus câte 20 de dosare.

Sistemul de vot: Frecvențele se analizează pe rând. Solicitările din partea fiecărei societăți sunt supusă la vot, iar câștigător este proiectul care atrage cel puțin șase voturi de la membri. Dacă în primul tur de vot niciunul dintre dosare nu reușește să obțină cel puțin șase voturi, membrii mai au la dispoziție două tururi de vot în care rămân societățile cu cel mai mare număr de voturi. Dacă nici în acest caz nu se ajunge la un consens, frecvența se „reportează” pentru o ședință viitoare.

La Dej, pentru frecvența 94,8 (putere 100 W), au fost depuse 10 dosare, iar câștigător a fost desemnat EBS Radio, cu 6 voturi „pentru”.

În ceea ce privește municipiul Cluj-Napoca, pentru frecvența 90,4 (putere 200W), au fost depuse 20 de dosare, iar câștigător a fost desemnat tot EBS Radio, cu 6 voturi „pentru”.

În spatele EBS Radio se află Daniel Metz, un influent om de afaceri din zonă, în vârstă de 52 de ani. Acesta a pus bazele EBS România în urmă cu 15 ani, firmă care astăzi a ajuns unul dintre cei mai importanţi furnizori locali de software şi care a fost preluată de grupul japonez NTT Data.

 

Sursa – paginademedia.ro

Continuă să citești

Social-Cultură

Voluntarii SNAC de la LAPI Dej au oferit fructe învățăceilor Școlii Gimnaziale Speciale – FOTO

Publicat acum

pe

Păstrând tradiția începută cu ani în urmă, voluntarii Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) ai Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej au organizat o campanie de colectare de fructe în cadrul „Săptămânii legumelor și fructelor donate”.

În cursul zilei de ieri, 22 noiembrie, câțiva dintre voluntari, însoțiți de coordonatoarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, prof. Cornelia Platon, le-au dus fruncte copiilor de la Școala Gimnazială Speciala Dej.

A fost un moment de bucurie atât pentru voluntari, cât și pentru micuții învățăcei de la Școala Gimnazială Specială, care au promis că vor fi cuminți, ca Moș Nicolae să vină din nou la ei.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | „Lada de zestre a satului someșan”, concert de colinde în Sala Mare a Primăriei

Publicat acum

pe

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul „Dr. Teodor Mihali” Dej, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, organizează un concert de colinde și obiceiuri tradiționale.

Sub denumirea „Lada de zestre a satului someșan”, concertul de colinde și obiceiuri tradiționale va avea loc marți, 28 noiembrie, cu începere de la ora 16, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment!

Continuă să citești

Social-Cultură

Sărbătoarea urmașilor evreilor din DEJ, marcată în incinta unui restaurant din municipiu – FOTO

Publicat acum

pe

Sâmbătă, 18 noiembrie, în incinta unui restaurant din Dej a avut loc o reuniune a urmașilor dinastiei de rabini Paneth, prezenți în municipiu pentru a cinsti memoria înaintașilor.

La această reuniune au participat, alături de rabini din țară și de peste hotare, Itzhak Michael Paneth, Rafael Shaffer, prim rabin al Federației Comunităților Evreiești din România și Mișu Rosenberg, președintele Comunității Evreilor din Dej.

Evenimentul, organizat în incinta unui restaurant de pe strada Libertății, a fost dedicat rememorării tragediei evreilor dejeni și deportarea din ghetoul Bungăr, cu speranța și dorința ca astfel de atrocități să nu se mai întâmple.

La această întâlnire au răspuns „prezent” și oficialitățile locale, în frunte cu primarul municipiului Dej, Morar Costan și viceprimarul Teodora Muncelean.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...
loading...

Tu ai dat LIKE?

Articole populare