Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Unități de învățământ din Dej, Turda și Cluj-Napoca, implicate într-un proiect educațional demarat de Poliția Română

Publicat acum

pe

În cadrul programului Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!, se derulează proiectul educaţional ,,Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”- ediţia a IV-a.

Proiectul a fost iniţiat de către Fundaţia Collegium XX1 Bucureşti şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigaţii Criminale.

La nivelul judeţului Cluj, sunt implicate în proiect 12 unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca, Dej şi Turda, cu peste 1.200 de beneficiari.

Proiectul educaţional se desfăşoară în două etape: 20-24 martie şi 15-19 mai, având ca parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Salina Turda, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Municipal Dej.

Ieri, 20 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost vernisată o expoziţie cu bunuri culturale mobile recuperate de poliţiştii de investigaţii criminale, urmând ca mâine, 22 martie, cu începere de la ora 12:00, să aibă loc, la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej o conferință cu tema „protejarea patrimoniului arheologic”, cu participarea reprezentanților IPJ Cluj și ai Muzeului Municipal Dej.

Activităţile se vor derula toată săptămâna, la muzeu având loc întâlniri între poliţiştii specializaţi în acest domeniu şi elevii din şcolile partenere. Acestora li se explică importanţa recuperării bunurilor culturale mobile, a cunoaşterii şi protejării valorilor tezaurului cultural naţional. De asemenea, aceştia sunt informaţi cu privire importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţi în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu, fiind prezentate cazuri concrete instrumentate de poliţia clujeană.

În acest an au fost cooptaţi şi studenţi ai Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, care prezintă activitatea fundaţiei iniţiatoare în domeniul de referinţă şi activitatea lor ca voluntari în diverse proiecte derulate în vederea protejării şi promovării patrimoniului cultural naţional.

La finalul activităţilor, elevii şi profesorii participanţi primesc diplome şi materiale promoţionale oferite de către fundaţia care a iniţiat proiectul.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER