Conectează-te cu noi

Naţional

Când ar putea fi gata certificatul verde european

Publicat acum

pe

Certificatul verde european ar putea fi gata la început de iulie, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Este vorba despre acel document care îi va scuti pe posesori de restricțiile din țările în care călătoresc.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat la Digi24 în ce stadiu este pașaportul de vaccinare la nivelul Uniunii Europene. ”Se așteaptă ca la sfârșitul lunii iunie – început de iulie să fie deja gata acest certificat verde, nu pașaport de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că documentul va conține trei tipuri importante de informații: dovada de vaccinare, istoricul de trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau un test negativ în ultimele 72 de ore.

Certificatul va fi sub forma unui cod QR. Orice persoană – vaccinată sau cu istoric de trecere prin boală – va putea solicita codul QR, iar acesta se va putea descărca electronic, pe un telefon sau un alt device, exact cum se întâmplă și în cazul adeverinței de vaccinare care se poate descărca de pe platforma de vaccinare.

Codul QR și informaţiile pe care le conține vor putea fi scanate apoi de pe telefon, de exemplu în punctele de trecere a frontierei.

De unde vor fi luate datele în România

”Noi avem Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor care poate în orice moment să pună la dispoziţie aceste date”, a menționat Gheorghiță. „Mai avem cealaltă bază de date în România, CoronaForms, în care se regăsesc atât rezultatele testelor, cât şi confirmarea unui diagnostic de COVID-19. Practic, ceea ce trebuie să facem este să unificăm aceste baze de date, lucru de care se ocupă colegii noştri de la STS”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER