Conectează-te cu noi

Eveniment

Eleva înecată cu jeleu, la școala din Geaca, internată la Terapie Intensivă. Medicii sunt rezervați în privința stării ei – VIDEO

Publicat acum

pe

Starea fetei de 14 ani, care s-a înecat cu un jeler, la școală – subiect despre care Dej24.ro a scris ÎN PREMIERĂ – este în continuare foarte gravă.

Imediat după ce salvatorii au scos-o din stopul cardio-respirator, fata a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital. Ulterior, a fost internată pe Terapie Intensivă, în stare foarte gravă.

”Fetița a ajuns în comă profundă și necesita suport hemodinamic și respirator. Funcțiile vitale sunt susținute prin medicamente și ventilație mecanică”, a declarat medicul Daniela Dreghiciu, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

”(n.r. Jeleul) Era blocat la intrarea în trahee, practic s-a lipit de aceasta. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen. De aceea încurajăm pe toată lumea să-și însușească măsurile de prim ajutor. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare. Găsiți informații pe internet. Vă stăm și noi la dispoziție. A devenit un obicei să ținem cursuri de prim ajutor în școli, dar putem extinde astfel de activități și în alte instituții”, a precizat medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla.

Citește și:

PREMIERĂ. S-a înecat cu un jeleu, la școala din Geaca. Medicii i-au repornit inima după o oră

Reclamă
2 Comentarii

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pingback: Inima elevei care s-a înecat cu un jeleu, la școală, s-a oprit pentru totdeauna - Dej24.ro

  2. Pingback: Cum arată jeleul cu care s-a înecat eleva din Geaca - FOTO - Dej24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER