Naţional
Locuri și experiențe pe care nu trebuie să le ratezi când vizitezi România
Publicat acum
2 anipe
România este una dintre țările est europene cu cele mai frumoase peisaje montane și rurale. Majoritatea turiștilor ne vizitează pentru clădirile istorice și pentru natura bogată și variată.
Dar România nu este doar atât. O simplă vizită la Brașov sau în Maramureș nu înseamnă că ai trăit cu adevărat experiența autentică românească. Există multe lucruri inedite pe care le poți face în această țară plină de surprize.
În acest articol, ți-am pregătit o listă de locuri de vizitat și activități pentru a gusta din plin tot ce are România de oferit.
Vulcanii Noroioși
Dacă ești pasionat de activitățile în aer liber, în mai puțin de două ore distanță de București vei găsi un mic sat cu un secret spectaculos.
Vulcanii noroioși de la Buzău îți dau impresia că ai aterizat pe lună. Aceasta este una dintre cele mai fotografiate zone din România, fiind de asemenea, un loc popular pentru ședințele foto „trash the dress” ale tinerilor mirese.
Când ajungi la vulcani, recomandarea noastră este să fii atent pe unde calci, pentru că solul este foarte alunecos și poți explora noroiul mai de aproape decât îți dorești.
Sculptura lui Decebal
Decebal a fost ultimul rege al Daciei, care a luptat împotriva împăraților romani invadatori Domițian și Traian, pentru a păstra independența Daciei, care mai târziu a devenit România.
Cu o dimensiune impresionantă de 42,9 m înălțime și 31,6 m în lățime, sculptura în stâncă a lui Decebal a fost realizată între 1994 și 2004 la granița dintre România și Serbia, la Porțile de Fier și este cel mai înalt relief de stâncă din Europa.
Sub chipul sculpturii, poți vedea textul latin „DECEBALUS REX—DRAGAN FECIT”, care se traduce prin „Regele Decebal—Făcut de Drăgan”.
Castelul Peleș
Odinioară refugiu pentru Ceauşescu şi demnitarii pe care îi primea în vizită, Peleş rămâne cel mai opulent palat al ţării.
Acesta este amplasat într-un mare parc în stil englezesc iar în interiorul castelului vei găsi peste 160 de camere. Acestea sunt proiectate într-o temă diferită și decorate cu vitralii și candelabre de cristal. În fiecare cameră se mai găsesc, de asemenea, fresce și picturi murale.
Tot în Castelul Peleș vei putea admira câteva mii de artefacte, picturi și obiecte de mobilier, dacă optezi pentru un tur ghidat.
Bucureștiul
Capitala zgomotoasă și haotică a României se mândrește cu o serie de muzee grozave, o arhitectură remarcabilă și, probabil, cea mai bună viață de noapte din Balcani. Dacă îți plac plimbările, o poți lua la pas pe străduțele capitalei pentru a admira toate clădirile vechi cu aer parizian din zone precum Cotroceni, Dorobanți sau din Centrul Vechi.
Centrul vechi este renumit pentru barurile și cluburile tematice foarte variate și ofertante. De asemenea, acolo vei găsi toate tipurile de restaurante și fast-food-uri. În ultimii ani, scena gastronomică s-a îmbunătățit dincolo de recunoaștere, în timp ce un val de localuri de cafea artizanală a revitalizat cultura cafenelelor orașului.
Și pe timpul zilei ai o mulțime de opțiuni în București: poți vizita oricare dintre parcuri, deoarece toate au ceva special de văzut.
Cișmigiul este renumit pentru atmosfera sa romantică și intimă, completată de o floră bogată și câteva păsări exotice.
Herăstrău este cel mai ofertant parc din punct de vedere al cluburilor și restaurantelor, multe din acestea situate chiar pe malul lacului cu același nume. Poți închiria o barcă pentru a face turul lacului, sau poți merge cu vaporașul, dacă nu îți dorești să vâslești.
Alte experiențe de neratat
Alte activități pe care ar trebui să le faci cel puțin o dată în viață, când te afli în România sunt: să prinzi răsăritul de soare în Vama Veche, Să mănânci o ciorbă de fasole în pâine la Coliba Haiducilor, să faci un tur al mănăstirilor din Moldova sau să te plimbi cu barca prin Delta Dunării.
De asemenea, nu poți vizita România fără a face un drum cu mașina pe celebrul Transfăgărășan, care este probabil unul dintre cele mai cunoscute drumuri din Europa.
Drumul ajunge la altitudini de până la 2046 de metri și se întinde pe peste 92 de kilometri. De-a lungul porțiunii de sud a drumului se găsește Castelul Poenari, care a servit drept reședință voievodului Vlad Țepeș.