Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Mircea Abrudean: ”Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj, o investiție extraordinară a Guvernului României”

Publicat acum

pe

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României, a declarat că noul sediu al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, realizat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, va fi ”o adevărată bijuterie” în momentul în care va fi finalizat. 

60 de milioane de euro investiți într-un spațiu multifuncțional care va îmbina educația, cultura și chiar divertismentul, îmbunătățind calitatea vieții pentru clujeni și nu numai.

”Este o investiție extraordinară a Guvernului României, derulată prin Compania Națională de Investiții, pentru realizarea noului sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, din Cluj-Napoca. Este o investiție în educație, în cultură, care totalizează aproape 60 de milioane de euro, într-un spațiu funcțional cu săli de spectacole, cu locuri de cazare pentru studenți, o adevărată bijuterie atunci când va fi finalizată, un loc în care vor concerta toate filarmonicele din Europa. Iată ce înseamnă curajul de a investi în educație și cultură și managementul organizațional extraordinar al academiei clujene.

Mă bucur că am putut să susțin această investiție încă din faza ei de început, și sperăm să o vedem finalizată în cel mai scurt timp”, a declarat Mircea Abrudean, după o vizită făcută pe șantierul viitoarei construcții.

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, ridicat pe locul unei clădiri aflate în paragină în cartierul Mănăștur, este finalizat în proporție de 95 la sută și după finalizarea lucrărilor va avea cea mai mare sală de concerte din țară, cu o capacitate de 1016 locuri. 

De asemenea, aici va funcționa un adevărat „hub” cultural și educațional, cu o sală de orgă cu 216 locuri, amfiteatru cu 224 de locuri, bibliotecă, săli de curs, săli de studiu individual și diferite alte săli de repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist sau săli de regie. Tot aici vor fi laboratoare, vestiare pentru artişti, spaţiu pentru depozitarea decorurilor, adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi și o sală de sport.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER