Conectează-te cu noi

Eveniment

Infracțiuni silvice și fals informatic. Polițiștii din Dej, parte din percheziții

Publicat acum

pe

Miercuri, 16 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și Poliția municipiului Dej, au efectuat cinci percheziții domiciliare pe raza județului, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj.

Mandatele au fost emise de Judecătoria Bistrița, vizând persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni silvice și de fals informatic. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente relevante pentru investigarea cauzei aflate în lucru la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Totodată, polițiștii și specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat controale la trei operatori economici care desfășoară activități de depozitare și comercializare a materialelor lemnoase.

În urma verificărilor, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind contravențiile silvice, însumând 7.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea a 27,11 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei, dintre care 26,33 mc cherestea din specia rășinoase și 0,787 mc lemn rotund de molid.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER