Conectează-te cu noi

Politic

PSD Cluj a organizat conferința de presă „Lansarea programului de țară – Marcel Ciolacu, calea sigură pentru România”

Publicat acum

pe

Organizația Județeană PSD Cluj a organizat ieri, 22 octombrie 2024, conferința de presă dedicată lansării programului de țară „Marcel Ciolacu, calea sigură pentru România”. Evenimentul a avut loc la cabinetul Vasile Dîncu, de pe Bulevardul Eroilor nr. 6-8, în prezența unor lideri importanți ai PSD Cluj: Alexandru Cordoș, Adina Marinca, Remus Lăpușan și Ioan Oleleu.

Temele cheie prezentate în cadrul conferinței au atins si au dezvoltat principalele puncte ale programului de guvernare propus de Marcel Ciolacu, de la infrastructură și agricultură, la susținerea produselor românești și reîntoarcerea românilor din diaspora.

Alexandru Cordoș: „Infrastructură, cheia care va transforma Clujul”

În discursul său, Alexandru Cordoș a subliniat importanța investițiilor în infrastructură, un capitol crucial pentru dezvoltarea județului Cluj și a întregii regiuni. „Cred că această infrastructură, împreună cu o preocupare susținută din partea guvernului, va face ca  județul Cluj să realizeze ceea ce nu a reușit în ultimii 20 de ani: o centură de ocolire, prelungirea centurilor și finalizarea tuturor autostrăzilor care să evite traficul greu și aglomerarea”, a declarat Cordoș. Acesta a adăugat că programul de țară „Marcel Ciolacu, calea sigură pentru România” va aduce beneficii concrete pentru județul Cluj, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor.

Ioan Oleleu:, „România trebuie să devină un exportator de produse agricole”

Referindu-se la domeniul agriculturii, Ioan Oleleu a evidențiat necesitatea susținerii sectoarelor unde România este deficitară și de a sprijini componenta de export. „Un aspect esențial pe care și-l propune candidatul PSD la președinția României, Marcel Ciolacu, este susținerea industriei alimentare, care joacă un rol cheie în siguranța alimentară. Sumele propuse pentru diverse proiecte și programe de sprijin se ridică la peste 2.8 miliarde de euro”, a menționat Oleleu. El a insistat că România trebuie să facă tranziția de la consum la producție, adăugând că „avem potențialul să recâștigăm piețele din Orientul Mijlociu și Africa, unde am fost odată un jucător important”.

Remus Lăpușan: „Produsele românești, cheia relansării economice”

Remus Lăpușan a evidențiat importanța susținerii produselor românești autentice și a recâștigării piețelor internaționale. „Trebuie să trecem de la a consuma doar produse din import la a produce local. Faptul că românii aleg să cumpere produse autohtone nu doar că susține economia, ci salvează și locuri de muncă”, a subliniat Lăpușan. El a adăugat că programul lui Marcel Ciolacu va oferi un impuls semnificativ prin diverse proiecte bine aplicate, menite să susțină producția și exportul, ceea ce va aduce „plus valoare și prosperitate României”.

Adina Marinca: „România devine din nou atractivă pentru românii din diaspora”

Adina Marinca a vorbit despre importanța programelor destinate reîntoarcerii românilor din diaspora și facilitării investițiilor acestora în economia locală. „Pentru prima dată de la aderarea României la UE, numărul celor care se întorc acasă este mai mare decât al celor care pleacă. Motivele sunt diverse – creșterea puterii de cumpărare, componenta emoțională, dar și dorința de a dezvolta afaceri aici”, a explicat Marinca. În sprijinul acestui obiectiv, programul „Start-up Diaspora Next Gen” va oferi granturi și credite avantajoase românilor care vor să investească în România, inclusiv scutiri fiscale pentru afaceri care aduc bani din străinătate.

Conferința s-a încheiat cu mențiunea că la ora actuală nu există un plan de guvernare mai bun ca cel lansat de premierul Marcel Ciolacu, liderii PSD Cluj exprimându-și încrederea că acesta va reprezenta 100% un punct de cotitură pentru dezvoltarea economică și socială a României.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER