Conectează-te cu noi

Eveniment

Municipiul Dej stă prost la capitolul ”calitatea aerului”. Avem printre cei mai periculoși poluanți atmosferici

Publicat acum

pe

Municipiul Dej stă prost la capitolul ”calitatea aerului”, potrivit monitorizărilor efectuate astăzi, 23 octombrie, de mai multe site-uri de specialitate.

”Nesănătos pentru grupele sensibile” – indică weather.com, atunci când dorim să aflăm calitatea aerului din municipiul Dej. ”Membrii grupelor sensibile pot resimți efecte asupra sănătății (…) Poluant principal: Particule mai mici de 2,5 microni)” – este explicația de pe site. Este cunoscut faptul că printre cei mai periculoși poluanți atmosferici se numără particulele fine, cunoscute sub denumirile PM2.5 și PM10, care sunt de dimensiuni microscopice, imperceptibile ochiului uman, dar extrem de nocive pentru sănătate și mediu.

Accuweather.com arată că la Dej ”calitatea curentă a aerului – slab”, motivând că ”aerul a atins un nivel de poluare ridicat şi nu este sănătos pentru grupurile de persoane sensibile. Reduceţi timpul petrecut afară dacă simţiţi dificultăţi în respiraţie sau iritarea gâtului”.

Și calitateaer.ro – care indică parametrii de calitate a aerului, monitorizați în cele peste 100 stații de pe toată suprafața României care alcătuiesc Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) – precizează că la Dej calitatea aerului lasă de dorit.

Vezi, mai jos, capturi de ecran cu valorile înregistrate astăzi, 23 octombrie, pe cele trei site-uri.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER