Social-Cultură
Pas cu pas spre era digitală la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dej – FOTO
Publicat acum
9 anipe
Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej dispun de 25 de tablete performante, achiziționate de instituția de învățământ, în colaborare cu o asociație formată din părinți, profesori și elevi.
În contextul în care societatea actuală este cucerită de tehnologie devine foarte importantă orientarea spre o educaţie care să-i determine pe elevi să-şi dezvolte deprinderi şi abilităţi de învăţare autonomă. În epoca tehnologiei este cu atât mai necesar ca şcoala să integreze în curriculum tehnologia digitală şi să promoveze metodele inovative şi atractive ale învăţării digitale.
Pentru a întâmpina această nevoie, prof. Stela Adriana Ochian, directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 Dej a achiziţionat cu sprijinul ”Asociaţiei Părinţilor, Profesorilor şi elevilor de la Şcoala Nr.1 Dej” un număr de 25 tablete performante.
Utilizarea tabletelor în timpul orelor de curs, dar şi pentru alte activităţi extraşcolare vor aduce inovaţia necesară în procesul de predare-învăţare prin faptul că vor fi suport material şi informaţional în abordarea de tehnici noi de însușire de cunoştinţe precum: crearea de noi conţinuturi, învăţarea bazată pe colaborare, învăţarea personalizată şi diferenţiată centrată pe elev, oferind medii de învătare interactivă şi elevilor cu dificultăţi de învătare.
Astfel, elevul devine participant activ în activitaţile de învăţare, documentare, având atenţia captată şi eliminând în acelaşi timp riscul apariţiei rutinei.
”Potenţialul oferit de folosirea tabletelor este enorm şi completează în mod eficient mijloacele de învăţământ tradiţionale. Elevii pot avea posibilităţi nelimitate de folosire a tabletelor, ei vor putea simula tururi virtuale ale oraşelor antice, ale muzeelor de istorie şi artă, ale laboratoarelor de fizică şi chimie, pot efectua experimente, pot proiecta rezolvări de probleme de matematică şi de ce nu … pot vizita virtual alte planete, unele aplicaţii oferind posibilitatea accesării de acasă a exerciţiilor create de profesor, aceștia având avantajul unui feedback imediat.
Putem spune că utilizarea eficientă a tabletelor în şcoală constituie o alternativă modernă, atât pentru elevi cât şi pentru profesori, un instrument în activitatea de invăţare dar şi de dezvoltare profesională şi creştere a dimensiunii Europene a instituţiei noastre. Mulţumim părinţilor care au conştientizat potenţialul enorm al tehnologiei, mulțumim profesorilor că au curajul să facă o educaţie care presupune un grad sporit de implicare personală şi permit elevilor şcolii noastre să păşească cu încredere în Era digitală”, a declarat pentru Dej24.ro directorul şcolii, prof. Stela Adriana Ochian.