Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Un tânăr nevăzător va traversa Transfăgărășanul pe bicicletă, pentru a ajunge la Electric Castle

Publicat acum

pe

Andrei Hațegan, un sibian cu o gravă deficiență de vedere, va traversa pe bicicletă Transfăgărășanul, în perioada 10 – 12 iulie, în tandem cu prietenul său, Andrei Niculescu, până în localitatea Bonțida din județul Cluj, la festivalul Electric Castle, cu scopul de a atrage atenția asupra integrării persoanelor cu dizabilități în România.

Cei doi bicicliști vor pleca în 10 iulie, din Curtea de Argeș. Echipa lor, numită „Doi la pedale”, va parcurge distanța dintre Curtea de Argeș și Bonțida, via Transfăgărășan, aproximativ 400 de kilometri, cu o diferență de nivel de 5.000 de metri. Cei doi pornesc la drum în calitate de eco ambasadori Electric Castle, festival muzical care va avea loc la Bonțida, în perioada 12-16 iulie.

Îl cunosc pe Andrei Hațegan de mulți ani. Pasiunea pentru ciclism și protejarea mediului ne-a adus împreună. Am observat în timp dificultățile cu care persoanele cu dizabilități se confruntă la noi în țară și am profitat de ocazie să tragem acest semnal de alarmă. Mă bucur că facem echipă în această provocare și ne încurajează mobilizarea de care au dat dovadă oamenii din jur. Le mulțumim tuturor„, a spus Andrei Niculescu.

Andrei Hațegan suferă de retinopatie pigmentară, o boala foarte gravă, genetică și ereditară, care duce la pierderea treptată a vederii.

Cine dorește să susțină această cauză poate face donații în contul: RO53BTRL03301205S48175XX.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER