Conectează-te cu noi

Naţional

Importanța anvelopelor de iarnă pe timpul sezonului rece

Publicat acum

pe

Iarna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri de pe parcursul unui an si reprezinta un motiv de bucurie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Cu toate acestea insa, iarna vine la pachet si cu o serie de lucruri mai putin placute, mai ales pentru conducatorii auto care se vad pusi in situatia de a-si pregati autovehiculele pentru toate provocarile iernii. Zapada, gheata si temperaturile scazute reprezinta principalele inconveniente care pot pune in pericol soferii daca nu se pregatesc corespunzator pentru a putea face fata acestor conditii. Anvelopele de iarna sunt accesoriile care pot oferi cel mai inalt grad de siguranta pe timpul iernii avand in vedere ca acestea reprezinta in esenta unica suprafata de contact a masinii cu solul.

Spre deosebire de anvelopele de vara, cele de iarna devin obligatorii in momentul in care pe partea carosabila se regaseste zapada, gheata sau polei. Anvelopele de iarna se regasesc intr-o gama larga de brand-uri si marimi, fapt pentru care este esential ca soferii sa aleaga de fiecare data un set de anvelope de iarna conforme cu specificatiile care se regasesc in cartea masinii. Anvelopele de iarna se pot achizitiona astatazi si de la Pneunet.ro, unde te poti bucura de reduceri la toate tipurile de anvelope. Iata asadar cateva lucruri interesante despre importanta anvelopelor de iarna pe timpul sezonului rece.

Ofera cel mai inalt grad de siguranta.

Anvelopele de iarna au fost concepute special pentru a face fata conditiilor de mediu nefavorabile din timpul iernii si anume a zapezii si temperaturilor scazute din toata aceasta perioada. Anvelopele de iarna sunt construite dintr-un cauciuc mult mai dur decat in cazul celor de iarna, astfel ca pot face fata mult mai bine temperaturilor scazute din aceasta perioada. Mai mult decat atat, anvelopele de iarna au pe suprafata lor un numar mult mai insemnat de lamele de cauciuc, astfel ca ofera o franare mult mai buna, chiar si atunci cand pe carosabil se regaseste zapada sau gheata.

Ofera cele mai bune performante.

Anvelopele de iarna reprezinta alegerea ideala din punct de vedere al performantelor avand in vedere ca aceste pneuri contin toate elementele necesare pentru a asigura un condus sigur. Un cauciuc de iarna asigura o manevrabilitate precisa si o aderenta de exceptie, chiar si pe un carosabil  alunecos. Nu utilizati niciodata anvelope de vara atunci cand partea carosabila este acoperita de zapada sau gheata avand in vedere ca aceste cauciucuri nu pot asigura aderenta si stabilitatea necesara.

Au o rezistenta indelungata.

Utilizate in mod corespunzator si numai in timpul iernii, aceste anvelope au o durata de viata destul de indelungata. Anvelopele de iarna nu ar trebui niciodata utilizate in sezonul cald din pricina temperaturilor ridcate care adesea duc la o uzura prematura a acestor pneuri. Durata de viata a anvelopelor depinde insa de o serie de factori precum calitatea lor, stilul de condus si modul de intretinere al acestora. Fiecare dintre aceste aspecte pot contribui in mod direct la prelungirea duratei de viata a pneurilor sau la scurtarea acesteia.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER