Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

CLUJ | Protestatarii de la aeroport, întâmpinați cu: „Noi nu apărăm inculpaţi. Degeaba urlaţi. #cecio” – FOTO

Publicat acum

pe

Peste 100 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au protestat, marţi, faţă de acţiunile Consiliului Judeţean Cluj, pe care le consideră „ilegale şi discreţionare”, printre care construirea unui terminal Cargo sau realizarea exproprierilor pentru noua pistă de 3.500 metri, scrie Mediafax.

Participanţii la protest s-au adunat, marţi, în jurul orei 15, în faţa Consiliului Judeţean Cluj , cu fluiere, având pancarte cu mesaje precum „Vrem să muncim nu să cerşim”, „Stop intereselor personale domle Tişe”, „Manipulaţi fără ruşine! Destul!”, „Blocu’, Tişe şi parcarea, strălucesc în toată zarea”, „Stop decapitării profesioniştilor aeroportuluiu”, „Stop abuzului asupra aeroportului”.

În replică la protestul angajaţilor de la aeroport, la intrarea în sediul Consiliului Judeţean Cluj, sindicatul instituţiei a amplasat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Noi nu apărăm inculpaţi. Degeaba urlaţi” iar de la boxe a fost transmis mesajul „Degeaba urlaţi, noi nu apărăm inculpaţi. Nu vom ceda. Legea este egală pentru toţi”. Mesajul face referire la faptul că directorul aeroportului, David Ciceo este trimis în judecată pentru fapte de corupţie legate de construirea pistei.

Liderul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Gabriel Ene, a declarat că răspunsul CJ Cluj poate fi interpretat ca o „contramanifestaţie” ilegală, astfel încât va sesiza organele abilitate pentru a lua măsuri.

Ene a afirmat că angajaţii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj sunt nemulţumiţi de „acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi ale preşedintelui Alin Tişe împotriva activităţii şi dezvoltării aeroportului, dar şi a intereselor întregii comunităţi”.

O altă nemulţumire este legată de lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al preşedintelui Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării. Avem mai multe revendicări pe care le notificăm Consiliului Judeţean Cluj, dar şi altor instituţii ale statului. Vom merge în audienţă până la primul ministru să ne susţinem punctele de vedere”, a spus Ene.

Potrivit acestuia, printre revendicări se numără construirea unui terminal Cargo de către Consiliul Judeţean Cluj în cadrul aeroportului, în condiţiile în care, în ultimii trei ani au fost transmise zeci de solicitări fără a se primi, însă, niciun răspuns, dar şi iniţierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 de metri.

Cerem aprobarea şi susţinerea planului de dezvoltare al aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internaţional extrem de competitiv şi în permanentă evoluţie. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării judeţului, însă atât pentru noi, cât şi pentru clujeni, un aeroport modern cu o reţea şi mai mare de destinaţii, va aduce dezvoltare şi prosperitate în regiune, precum şi mii de noi locuri de muncă”, au mai solicitat angajaţii aeroportului clujean.

Alte revendicări se referă la abţinerea de la orice acţiuni de reducere a bugetului aeroportului, stoparea blocării şi acţiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la aeroport, gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării aeroportului, încetarea oricăror acţiuni de vulnerabilizare a personalului aeroportului şi a activităţii sale, realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare şi încetarea oricăror acţiuni de şicanare şi alungare a managementului aeroportului şi numirea unor persoane care să servească planurilor preşedintelui CJ Cluj pentru vânzarea sau concesionarea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan, a declarat, la rândul său, că banner-ul amplasat în faţa instituţiei este punctul de vedere exprimat de consiliu şi de preşedintele Alin Tişe.

Protestul este nefondat fiindcă sprijină interesele personale ale altcuiva, nu interesele aeroportului. Este vorba despre o dispută care se învârte în jurul Consiliului de Administraţie al aeroportului. E ca şi când sindicaliştii din CJ Cluj protestează în urma alegerilor şi ies în stradă spunând că nu sunt de acord cu conducerea instituţiei. Dacă directorul aeroportului are probleme judiciare, poate să şi le rezolve, nimeni nu vrea să decapiteze pe nimeni. Aeroportul va merge mai departe indiferent că va fi o conducere la CJ Cluj sau o altă conducere la aeroport”, a subliniat Jucan.

Protestul angajaţilor de la aeroport va continua şi miercuri, de la ora 15.30, în acelaşi loc.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER