Social-Cultură
Echipa de bucătari condusă de dejeanul Emanuel Mocan, MEDALIE DE ARGINT la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart – FOTO

Publicat acum
6 anipe
de
Dorin Cociș
Echipa Națională de Bucătari Juniori a României, aflată sub conducerea chef-ului dejean Emanuel Mocan, a reușit să câștige argintul la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart, Germania, (IKA Culinary Olympics) desfășurată în perioada 14-19 februarie 2020.
Echipa a concurat la categoria „JUNIOR NATIONAL TEAMS”, proba „Restaurantul Națiunilor” și a fost formată din Mocan Emanuel (căpitan), Dadiana Munteanu, Vadean Alin, Mihai Dragomir, Alexandru Stefan și Antohi Paul. Team manager: Siserman Paul.
De cealaltă parte, Echipa Națională de Bucătari a României a obținut medalia de bronz la proba Restaurantul Națiunilor.
„Echipele, în aceasta formula, sunt la prima participare Olimpica și așa cum au spus și juratii, au lasat o impresie foarte bună tuturor. Urmează alte competitii internationale unde aceștia se vor perfecționa și vor acumula experiență competițională necesară pentru atingerea visului suprem, câștigarea aurului olimpic.
Pentru această ediție ne-am realizat obiectivul de a fi pe podium, la cele două probe, iar acum ne uităm către viitor cu mai mult curaj stiind că avem alături de noi o nouă generație de bucătari și cofetari cu experiență si mentalitate de învingători!”, a transmis Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.
Citește și:
Viceprimarii din Bobâlna, Jichișu de Jos și Recea Cristur își vor păstra posturile
Bani din suferința altora. Le promitea victimelor că reface mormintele celor dragi, apoi se făcea nevăzut. Dosarul, la Judecătoria Dej
Lucrări la calea ferată între stațiile Dej Călători-Jibou, mai multe trenuri afectate