Conectează-te cu noi

Eveniment

EXCLUSIV. Metoda INEDITĂ găsită de doi bărbați din Dej pentru a dezinfecta hainele, în scara blocului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Doi bărbați din Dej – tată și fiu – au ”inventat” un dispozitiv prin care atât ei, cât și vecinii lor din bloc pot să își dezinfecteze hainele atunci când se întorc acasă.

”Dezinfectorul cu cloramină” este un sistem prin care locatarii unei scări de bloc de pe strada 1 Mai din Dej pot să își dezinfecteze hainele înainte de a intra în locuințe. Ideea aparține unor dejeni – tată și fiu – care locuiesc în respectivul imobil de aproape 20 de ani.

”Mă gândeam la faptul că toată lumea ne zice să ne protejăm prin spălarea mâinilor, prin mască, dar nimeni nu a zis prea multe despre haine. Adică dacă cineva infectat strănută și rămâne pe haine? Și atunci mă gândeam cum aș putea face să dezinfectez hainele. Cu puțin ajutor de la tata – care a venit cu ideea unor ”șprițuitoare” de umiditate, cum sunt folosite în sere și creează în jur o ceață -, am folosit un motoraș de mașină – cel folosit pentru spălătoarele de parbriz – și aia o a fost. O invenție – dacă pot să îi spun așa – simplă, dar eu cred că e destul de eficientă. Mai mult decât atât, ceea ce e fain e că am folosit doar materiale la mâna a doua, oarecum din ce era dat spre reciclare”, a povestit pentru Dej24.ro Răzvan Chira, dejeanul în vârstă de 22 ani care a ”inventat” acest sistem.

Cum funcționează sistemul? Persoanele care intră în scară apasă un buton amplasat pe balustradă, iar apoi dezinfectorul dispersează cloramină pe hainele lor.

”Butonul ce acționează sistemul provine tot de la o mașină – e butonul de avarie -, unul de 12V, cu o sursă pentru acest sistem. După ce se apasă butonul, se pornește pompa ce e conectată la un recipient cu dezinfectant – noi am folosit cloramină, care duce lichidul la diuzele de dispersie și astfel se formează ceața”, ne-a mai spus tânărul, student la Facultatea de Studii Europene – specializarea Relații Internaționale.

Vecinii celor doi bărbați s-au declarat încântați de ideea de a-și dezinfecta hainele înainte de a intra în locuințe. ”Vecinii ne-au mulțumit, chiar au apreciat faptul că ne-am gândit și la ei. Eu zic că e bine-venită, mai ales că la baza ei am pus un covor care e mereu îmbibat în cloramină și practic sunt dezinfectate și încălțările tuturor celor care intră în bloc, indiferent că folosesc aparatul sau nu”, a mai zis Răzvan.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai LIKE paginii noastre de Facebook!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER