Conectează-te cu noi

Eveniment

La câte cazuri a intervenit Ambulanța Dej cu costum de protecție? CIFRA poate reprezenta numărul suspecților de infectare cu COVID-19

Publicat acum

pe

Medicul Mariana Baciu, coordonatorul Ambulanței Dej a declarat, în cadrul unei emisiuni radio, că personalul ambulanței a folosit între 50 și 55 de costume de protecție, ceea ce înseamnă că în zona municipiului Dej cel puțin 25 de persoane au fost suspecte de infectare cu COVID-19 (la o medie de două costume utilizate/ caz).

”Din păcate, sunt din ce în ce mai multe solicitări la care colegii mei trebuie să meargă îmbrăcați, asta pentru a se proteja în primul rând pe ei și în al doilea rând pentru a proteja populația. Din păcate, cazurile legate de infecția cu COVID-19 s-au înmulțit. Începând din 30 martie și până în ziua de astăzi – vorbesc doar de cifrele pe care noi le avem noi, prin folosirea costumelor de protecție pe care noi le raportăm la finalul fiecărei ture de 12 ore – avem aproximativ 50-55 de costume folosite. E vorba de suspiciunile care se ridică asupra pacienților care solicită serviciul 112. Din păcate, virusul devenind comunitar, solicitările la 112 sunt extrem de variate. Simptomatologia acestei infecții este variată, de la afecțiuni respiratorii până la digestive, o patologie complexă”, a declarat medicul Mariana Baciu, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față” de la Radio Fir.

(!) Cele 50-55 de costume folosite de personalul ambulanței la diferite cazuri primite prin 112 NU reprezintă numărul pacienților infectați cu COVID-19 din Dej și împrejurimi, însă ne putem face o idee despre numărul suspecților de infectare cu coronavirus, căci toate aceste persoane care au avut nevoie de ambulanță au prezentat simptome specifice COVID-19. La un calcul simplu, două costume/ caz înseamnă cel puțin 25 de suspecți de COVID-19 în zona Dejului. Evident, unele persoane au fost confirmate pozitiv, altele nu.

Medicul Mariana Baciu a mai anunțat că cinci persoane din cadrul Ambulanței Dej se află în autoizolare la domiciliu.

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER