Conectează-te cu noi

Eveniment

Administratorul unei societăți comerciale din Dej, trimis în judecată de DNA

Publicat acum

pe

DNA

Administratorul unei firme din Dej a fost trimis în judecată de DNA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi agravată”.

Este vorba despre ”Dumitru Irimuș, administratorul de fapt al S.C. IDM AGRO COMPANY S.R.L.”, după cum precizează procurorii DNA. Societatea înființată în anul 2005 are sediul în Dej, pe strada Smârdan, și are ca obiect de activitate creșterea bovinelor de lapte.

Pe lângă Irimuș, mai multe persoane fizice şi juridice din judeţul Cluj au fost trimise în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie (DNA): administratorii societăţilor SC AGRODENISA SRL şi SC Relramo SRL, Vasile Moldovan, respectiv Aurel Gavril Rus, Cristina Perşa, Întreprinderea Individuală Bărăian Sergiu Răzvan, precum și consultantul firmei gherlene S.C. HARD MANAGER COMPANY S.R.L., Ildo Camelia Bărăian. Trimise în judecată au fost și societățile pe care aceştia le reprezintă. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2011, inculpata Bărăian Ildo Camelia, în calitate de consultant în cadrul firmei S.C. Hard Manager Company S.R.L., i-a sprijinit pe ceilalţi inculpaţi să depună cu intenţie la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit – Oficiul Judeţean Cluj, cereri de finanţare pentru realizarea unor proiecte finanţate din fonduri europene, în domeniul agricol şi zootehnic.

Pe parcursul implementării proiectelor, tot la sugestia inculpatei Bărăian Ildo Camelia, beneficiarii fondurilor au depus, la aceeaşi instituţie, documente false și inexacte întocmite în cea mai mare parte de inculpată, ce au vizat fie îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, fie fraudarea procedurilor de selecţie de oferte pentru atribuirea contractelor de servicii şi lucrări, activităţi care au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a fondurilor respective.

Prejudiciul produs ca urmare a acestor activităţi infracționale a fost  în valoare de 16.291.311 lei, din care s-a primit efectiv suma totală de 5.805.931,90 lei, respectiv suma de 4.683.775,63 lei din bugetul Uniunii Europene şi suma de 1.122.156,27 lei de la bugetul de stat.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra a două terenuri ce aparţin inculpatului S.C. Agrodenisa S.R.L.

Dosarul a fost trimis spre Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER