Naţional
Cinci greșeli frecvente pe care le facem în amenajarea bucătăriei
Publicat acum
8 anipe
Bucătăria este fără îndoială mai mult decât o simplă încăpere în care pregătim mâncarea. Aceasta devine de cele mai multe ori sufletul întregii locuințe având în vedere că aici se reunește întreaga familie pentru a paterece timpul împreună și unde putem savura totodată și o delicioasă cafea. Bucătăria este un spațiu destul de pretențios atunci când vine vorba despre amenajare din pricina faptului că aceasta trebuie sa fie atât un spațiu plăcut și relaxant, precum și unul pe deplin funcțional. Prin urmare, am putea spune că amenajarea bucătăriei este una dintre cele mai mari provocări la care suntem supuși la capitolul amenajări interioare.
„Amenajarea bucătăriei este de cele mai multe ori privită ca o provocare de un număr mare de proprietari datorită faptului că în încercarea de a alege un mobilier perfect din punct de vedere estetic, aceștia neglijează partea funcțională a mobilierului, un lucru care poate compromite aproape în totalitate roulul unei bucătări. În materie de mobilier, în acest an este la modă stilul scandinav, caracterizat prin linii cât mai drepte, un stil pe care il putem adapta foarte bine unei bucătării moderne” a declarat Dragoș Dumitrescu, administrator al magazinului PremiaMob.
Pentru a avea parte de o bucătărie complet funcțională și care are un design atrăgător din punct de vedere estetic, va trebui să fim foarte atenți la câteva aspecte deosebit de importante. În acest sens, specialiștii ne atrag atenția asupra celor 5 greșeli pe care proprietarii de locuințe le fac în mod frecvent și care pot compromite complet partea estetică sau funcțională a unei bucătarii moderne.
- Nu neglija sub nicio formă spațiile de depozitare. După cum spuneam, bucătăria este totodată și un spațiu funcțional unde depozităm o varietate de lucruri, de la alimente și până la diverse ustensile și electrocasnice. În acest sens, este indicat să alegem piese de mobilier cât mai încăpătoare și cu un număr cât mai mare de spații de depozitare. Pentru bucătăriile mai mici, o variantă excelentă este alegerea unor piese de mobilier suspendate.
- Nu neglija design-ul mobilierului. Chiar dacă vorbim despre bucătărie, un aspect foarte important de avut în vedere este și partea estetică a acestei încăperi. În acest an, specialiștii recomandă stiluri minimaliste, cu linii drepte, stiluri care au devenit o adevarată modă în acest an.
- Nu neglija acordurile cromatice care se creează în acest spațiu. Indiferent de culoarea pentru care optezi atunci când zugrăvești, este foarte important ca mobilierul pe care îl alegi să se regăsească într-o armonie cromatică cu încăperea. O alegere nepotrivită în acest sens, iți poate transforma bucătăria într-un veritabil kietsch.
- Nu ignora sursele de lumină. Bucătăria este un spațiu unde trebuie să regăsim cât mai multă lumină. O încăpere bine luminată creează impresia unui spațiu mult mai generos și adesea contribuie la starea noastră de bine. În plus, cred că nimeni nu-și dorește un spațiu precum bucătăria în care nu există o sursă de lumină corespunzătoare.
- Mare atenție la pardoseală. Bucătăria este încăperea unde are loc un „trafic” destul de intens, fapt pentru care alegerea unei podele care se curăță greu, cu siguranță nu reprezintă o alegere înțeleaptă. Indifent că optați pentru gresie sau faianță, important este să vă îndreptați atenția exlusiv înspre produse de calitate, rezistente la murdărie și umezeală.